Back to old version
Echipamentul de protectie pentru ATV

Echipamentul de protectie pentru ATV

30.03.2017

Conducerea de ATV-uri necesita folosirea echipamenului de protectie. Cu toate ca protectia completa nu este posibila, stiind ce sa purtati si cum sa purtati va poate face sa va simtiti mai confortabil atunci cand conduceti si poate reduce riscurile de accidentare. Niciodata nu operati sau conduceti un ATV in calitate de pasager fara o casca de motocicleta de calitate, ochelari de protectie, cizme, manusi, pantaloni lungi, precum si o jacheta cu maneci lungi.

Imbracaminte

Manusile bune va pot proteja mainile de vant, frig sau oboseala precum si protectie in caz de rasturnare. Manusi stil Off-Highway, disponibile la dealerii de ATV-uri, sunt capitonate peste incheieturi pentru a ajuta la prevenirea vanatailor si furnizeaza cea mai buna combinatie de protectie si confort. Incaltamintea de protectie recomandata este o pereche de cizme rigide, peste glezna, cu tocuri mici, pentru a ajuta la prevenirea alunecarii piciorului de pe scarita. Cizmele stil Off-Highway ofera cea mai buna pentru picioare, glezne, gambe. Este important de a proteja pielea de zgarieturi. O bluza cu maneca lunga sau bluza si pantaloni lungi sunt cerinte minime pentru protectia conducatorului. Echipamenul Off-Highway, cum ar fi pantalonii off-highway cu protectii pentru genunchi, bluza cu protectii pentru piept si umar ofera o protectie mai buna. Puteti fi in pas cu moda si gata de actiune si totusi protejat.

Casti

Casca este piesa cea mai importanta a echipamentului de protectie pentru conducere in conditii de siguranta. O casca de protectie poate ajuta la prevenirea unei accidentari grave. Exista cateva sfaturi de baza pe care sa le aveti in vedere atunci cand alegeti o casca. Selectati o casca de protectie care indeplineste sau depaseste standardele de siguranta ale statului si este acreditata de Departamentul de Transport (DOT). Casca trebuie sa se potriveasca si sa aiba inchidere de siguranta. Castile full-face contribuie la protejarea fetei si a capului. Castile Open-Face sunt mai usoare si pot fi mai atractive dar ar trebui sa fie utilizate cu protectie pentru gura. Ambele tipuri de casti trebuie folosite cu protectii pentru ochi. Exista, de asemenea, momente cand nu este necesara casca. Atunci cand va opriti pentru a vorbi cu proprietarii de terenuri sau alte personae pe care le intalniti pe traseu, intotdeauna scoateti-va casca. Pentru unii oameni casca este o masca si acest lucru poate fi intimidant.

Potectia ochilor

Trebuie sa aveti posibilitatea de a vedea clar pentru a putea conduce in conditii de siguranta. Un obiect, cum ar fi o piatra, creanga sau chiar un gandac care va loveste in fata va pot distrage atentia. Daca sunteti lovit in ochi, fara protectie adecvata, puteti fi orbit. Ochelarii de soare obisnuiti nu va asigura o protectie adecvata in timp ce mergeti cu ATV. Un scut pentru fata sau ochelari de protectie va vor oferi o protectie mai mare si ar trebui sa fie:

  • fara zgarieturi si sa aiba marcaj standard VESC8 (sau V-8) sau Z87.1 intr-un colt, sau ar trebui sa fie confectionate dintr-un policarbonat hard-coated

  • fixati in siguranta

  • ventilati bine pentru a preveni aburirea

In plus, ati putea dori sa utilizati protectii in tonuri de gri pentru zilele luminoase sau galben pentru zilele intunecate. Utilizati intotdeauna protectie complet transparenta pe timp de noapte.

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult