Ziua 2 Cupa CFMOTO, Navak

Ziua 2 Cupa CFMOTO, Navak

23.05.2022

17 Mai, Bucuresti

In perioada 21-22 Mai, urmeaza cea de-a doua runda dubla a Cupei CFMOTO, care se va desfasura la Navak, in Serbia. Parte componenta a Campionatului National de Motociclism Viteza, aceasta runda va fi compusa din etapele III si IV, programate pentru sambata, respectiv duminica.

La doar 50 km distanta de capitala Belgrad, 10 dintre cei mai talentati piloti juniori din Romania vor lua startul in cele doua etape, concurand pe motociclete CFMOTO model 300SR. Navak este un punct istoric pentru istoria Cupei CFMOTO, fiind circuitul care a gazduit etapa inaugurala a competitiei, in 2021.

Avand o lungime de 2.950 metri, circuitul de la Navak este cu 236 metri mai scurt per total decat cel de la Serres, Grecia, unde s-a desfasurat prima runda dubla a sezonului. Este un circuit unde motocicletele CFMOTO 300SR se simt ca acasa data fiind ciclistica lor excelenta, si unde pilotii evolueaza foarte mult dupa fiecare cursa in parte.

Cristian Radu, in varsta de 16 ani, de la Constanta, conduce clasamentul Cupei CFMOTO inainte de evenimentul din Serbia. Debutul lui competitional a fost unul memorabil. Dupa 1 an de antrenamente in cadrul proiectului ACSRU Junior Racing School, in care s-a familiarizat cu motocicleta CFMOTO 300SR, a reusit sa castige ambele etape desfasurate la Serres Racing in Grecia. Mai mult decat atat, timpii inregistrati de el au fost pe alocuri mai buni decat cei obtinuti de piloti de la clasa superioara Supersport300.

„Prima runda din Grecia a fost o experienta incredibila pentru mine. Aveam deja aproape 1000 km la activ pe 300SR, din timpul perioadei de scoala. Dar era pentru prima data cand mergeam pe un circuit mare, si pentru prima data cu atat de multi concurenti pe pista. Am fost foarte entuziasmat sa am oportunitatea de a debuta la motociclism viteza in Cupa CFMOTO. Stiu ca mama a avut multe emotii inainte de cursa, dar eu eram nerabdator sa vad cat de rapid sunt. Dupa cele doua victorii din Grecia, imi doresc acelasi lucru si pentru runda dubla de la Navak. Cativa dintre concurentii mei au mai mers deja pe acest circuit, dar asta nu face decat sa ma ambitioneze si mai mult. Incepand cu aceasta runda voi avea si sprijinul celor de la Triton - Scule Beton (www.triton.com.ro), si vreau sa ma intorc acasa tot in postura de lider al clasamentului".

Fabian Cojocariu, in varsta de 17 ani, de la Bucuresti, ocupa pozitia a doua in clasamentul Cupei CFMOTO si va fi unul dintre adversarii principali ai lui Cristian pe parcursul weekendului competitional.

„Anul trecut am participat pentru prima data la o competitie oficiala chiar la Navak. Veneam dupa doua cantonamente pe 300SR, si nu-mi venea sa cred ca in sfarsit ajung pe un circuit adevarat. Merg si pe strada cu motocicleta destul de mult, dar nu am mai fost niciodata atat de entuziasmat cum am fost anul trecut in Serbia. La Serres nu am reusit sa-l depasesc pe Cristian, dar am mai invatat cateva lucruri noi la antrenamentul de la Secuiesc de la inceputul lunii. Sper ca vom avea o cursa buna, stiu ca va fi si mai greu de data aceasta cu 10 piloti la start."

Tanarul Darius Boagiu, care se dovedise a fi cel mai rapid pilot pe CFMOTO 300SR in zilele de antrenament la Serres Racing nu si-a revenit dupa accidentarea la picior suferita in Grecia. Desi nu va putea participa la acest eveniment, sunt sanse bune ca el sa revina in lupta pentru titlu incepand cu etapele 5 si 6 programate in luna Iunie. Grila completa de start va fi dezvaluita in curand, sunt in plan cateva surprize pentru fanii Cupei CFMOTO si ai Campionatului National de Motociclism Viteza.

Multumim tuturor partenerilor implicati in sprijinirea tinerilor piloti, fara de care Cupa CFMOTO nu ar fi existat:

CFMOTO: https://global.cfmoto.com/
ATH-MOTO: https://www.ath-moto.ro/
TBIBank: www.tbibank.ro
Triton: www.triton.com.ro
Motul: https://www.motul.com/
HJC Helmets: https://www.hjchelmets.com/
Asfalt Uscat: https://www.asfalt-uscat.ro/
Rebelhorn: https://rebelhorn.com/
Aximoto: https://web.facebook.com/aximotocarene

Te-ar putea interesa si:

2023 CFMOTO UFORCE 1000XL

CFMOTO UFORCE 1000 XL este un side-by-side utilitar cu 6 locuri, bazat pe modelul UForce 1000 si aduce o experienta optimizata pentru utilizator.Construit pe platforma puternica preluata de la varianta standard, acest SxS CFMOTO permite o performan...

Citeste mai mult