Ziua 1 Cupa CFMOTO, Navak

Ziua 1 Cupa CFMOTO, Navak

23.05.2022

20 Mai, Subotiste, Serbia

Cupa CFMOTO a ajuns in Serbia, la circuitul de la Navak. Astazi, pilotii au urmat formalitatile de inscriere la etapa si s-au instalat in paddock-ul circuitului de langa Belgrad.

Un total de 10 juniori vor lua startul maine in Cupa CFMOTO, etapa a 3-a. Dupa o prima sesiune de antrenamente de dimineata cu modelele de motociclete CFMOTO, la ora pranzului vor participa in sesiunea de calificari. Cursa oficiala incepe in a doua parte a zilei, pilotii urmand a parcurge un total de 6 lap-uri de pista. Grila de start este formata si din piloti debutanti, dar si din cativa rideri care au un istoric aparte alaturi de CFMOTO 300SR:

- Ionut Purdea (13 ani, Dej)
- Rares Matei (14 ani, Focsani)
- Cristian Radu (16 ani, Constanta)
- Fabian Cojocariu (17 ani, Bucuresti)
- Mihai Toma (17a ani, Buzau)
- Vlad Chivu (18 ani, Buzau)
- Valentin Polexici (18 ani, Ploiesti)
- Luca Purdea (18 ani, Dej)
- Razvan Ciocan (19 ani, Buzau)
- Codrut Borcea (19 ani, Buzau)

Patru dintre cei 10 piloti sunt la prima participare oficiala pe circuit. Rares Matei vine dupa o saptamana de antrenamente intense la Targu Secuiesc, perioada in care s-a acomodat cu motocicleta 300SR: „Cand ma bag intr-un sport (am practicat si kickboxing), sunt foarte serios si foarte concentrat, vreau sa merg cat mai sus posibil. Nu pot sa zic ca am emotii pentru maine, am incredere in mine. Scopul meu in acest weekend este sa progresez".

Trei dintre pilotii de pe grila de start sunt putin mai experimentati: Vlad Chivu a obtinut primul podium in istorie cu un model CFMOTO 300SR in 2020, Valentin Polexici este campionul Cupei CFMOTO in 2021, iar Luca Purdea este un absolvent al programului Junior Racing School care foloseste doar motociclete 300SR.

Vorbind cu Valentin Polexici despre evenimentul din weekend, acesta a mentionat: „A fost o surpriza placuta pentru mine sa fiu invitat sa concurez pe 300SR in acest weekend. Anul acesta am facut trecerea la clasa Stock600, dar am privit cu drag la colegii mei care au alergat in Cupa CFMOTO in Grecia. Au facut progrese foarte mari anul acesta, cred ca vom avea o cursa palpitanta maine!".

Multumim tuturor partenerilor implicati in sprijinirea tinerilor piloti, fara de care Cupa CFMOTO nu ar fi existat:

CFMOTO: https://global.cfmoto.com/
ATH-MOTO: https://www.ath-moto.ro/
TBIBank: www.tbibank.ro
Triton: www.triton.com.ro
Motul: https://www.motul.com/
HJC Helmets: https://www.hjchelmets.com/
Asfalt Uscat: https://www.asfalt-uscat.ro/
Rebelhorn: https://rebelhorn.com/
Aximoto: https://web.facebook.com/aximotocarene

Te-ar putea interesa si:

KTM 890 ADVENTURE, un travel bike de incredere pentru pasionatii sportului 

Aventura pe doua roti isi gaseste expresia suprema in lineup-ul de motociclete Travel al brandului austriac. KTM Motorcycles vine cu mai multe propuneri pe acest segment, atat pentru incepatori, cat si pentru cei care cauta o motocicleta midsize sau ...

Citeste mai mult