Cauciucurile Pirelli de acum "Made in China"

Cauciucurile Pirelli de acum "Made in China"

24.03.2015

Producatorul de cauciucuri Pirelli va fi preluat de compania chineza de stat China National Chemical, intr-o tranzactie in valoare de aproximativ 7,1 miliarde de euro, fara  fiind una dintre cele mai mari achizitii realizate de o companie de stat din China in ultimii ani.

Initial, ChemChina, o divizie a companiei chineze de stat CNC, va cumpara o participatie de 26,2% la Pirelli, in valoare de 1,8 miliarde de euro, participatie detinuta in acest moment de Camfin, un vehicul de investitii controlat indirect de directorul general si presedintele Pirelli, Tronchetti Provera.

Conform stirii Bloomberg, citata de Mediafax, ChemChina va detine minim 50,1% din vehiculul de investitii care controleaza compania Camfin, cea care va reinvesti o parte din veniturile rezultate din vanzarea actiunilor Pirelli.

Subsecvent, China National Chemical va lansa o oferta pentru preluarea restului de actiuni intr-un la valoare de aproximativ 15 euro/unitate, potrivit The Wall Street Journal.

In acest moment, tranzactia realizata este cea mai mare achizitie efectuata de o companie chineza in Italia si va oferi astfel intrarea Chinei pe piata internationala de anvelope destinate automobilelor, autobuzelor, camioanelor, motocicletelor si vehiculelor din segmentul motosport. Pirelli este al cincilea jucator mondial in domeniul cauciucurilor si are potentialul de a-si dubla productia după integrarea cu operatiunile noului proprietar din China.
Cauciucurile Pirelli de acum Made in China - scuter

Reamintim ca guvernul chinez a demarat o campanie de fuziuni si achizitii la nivel mondial punand la bataie fondurile din rezerva de 4.000 de miliarde de dolari in vederea extinderii prezentei in domenii de interes strategic si ocuparea de pozitii de forta in special in industria auto-moto, agricola si zootehnica.  

Pirelli este o prezenta constanta in lumea auto-moto-sport, amintim de implicarea in FIM Superbike World Championship, in FIM Motocross World Championship, la care se adauga numeroase curse de automobilism, in frunte cu cursele de Formula 1. La fel, o serie de automobile, motociclete,scutere, vehicule off-road beneficiaza de anvelopele de calitate Pirelli.

Cauciucurile Pirelli de acum Made in China - motosport