Alpinestars Air Race Tech cu airbag integrat

Alpinestars Air Race Tech cu airbag integrat

19.09.2014

Siguranta este cea mai importanta atunci cand urci in saua unei motociclete. Aceasta este dorinta arzatoare a tuturor brandurilor care pun pe piata echipamente si accesorii de protectie, iar Alpinestars nu puteau sa stea deoparte.

Se numeste Air Race Tech si este un costum testat chiar si de pilotii aflati in linia intai, la cursele MotoGP. Principala caracteristica a costumului o constituie airbagurile care se activeaza in cazul unei cazaturi.

Alpinestars Air Race Tech Echipament

Cercetarile au fost demarate in urma cu 10 ani iar pana la urma, Alpinestars au optat pentru airbaguri gestionate de un sistem electronic, wireless. Dar cum functioneaza, de fapt acest sistem? Avem un microprocesor puternic alimentat de o baterie interna, conectat la cele doua airbaguri montate in zona umerilor. Intregul sistem se bazeaza pe miscarile pilotului. Odata coborat din sa, microprocesorul da comanda, datele se modifica datorita senzorilor de pe brate si gambe.


Alpinestars Air Race Tech Airbag

Daca miscarile pilotului depasesc parametri stabiliti de microprocesor, sistemul se activeaza imediat si umfla airbagul, mentinandu-l in aceasta stare pentru 5 secunde. Daca, dupa o cazatura, pilotul doreste sa urce imediat in sa, sistemul are nevoie de 60 de secunde pentru o reincarcare deplina, putand proteja imediat spatele si umerii in cazul in care are loc un eveniment nefericit. Intregul sistem are o autonomie de 8 ore, fiind reincarcabil prin intermediul unei prize.

Pilotul este informat constant in legatura cu starea sistemului prin intermediul unui LED de pe antebratul stang, care ofera toate informatiile necesare precum si erorile care pot aparea.


ATVROM SPORT - importator motociclete Aprilia, Honda, Kawasaki, Suzuki, Triumph, Yamaha.

Te-ar putea interesa si:

Doctor pentru motor - Mobil1, de partea KTM in arena MotoGP

Caroseriile Red Bull KTM Factory Racing in MotoGP vin cu sticker-ele Mobil 1, dar logo-ul ascunde un parteneriat care este mai mult decat un sponsor sau furnizor de combustibil si ulei. Care este povestea? In 2023, Red Bull KTM Factory Racing si M...

Citeste mai mult