Urmatoarea oprire MXGP – Olanda

Urmatoarea oprire MXGP – Olanda

14.03.2018

Fanii MXGP de pretutindeni vor avea ocazia in acest weekend sa urmareasca o lupta intre titani. Dupa duelul extraodinar de la Grand Prix of Patagonia-Argentina, riderii Jeffrey Herlings si Antonio Cairoli se vor intalni din nou la Valkenswaard, duminica 18 martie.

Impresii dupa experienta in Argentina: organizarea, vremea, primirea calduroasa si atmosfera per ansamblu de la prima runda a 2018 FIM MXGP & MX2 World Championships au fost excelente. Herlings si Cairoli au scris inca o pagina de istorie, Desalle a parut intr-o forma extraordinara, in timp ce Febvre si Paulin au aratat ca se mentin la inaltime, iar tinerii Lieber si Seewer au dovedit din nou ca ei si modelele lor de motociclete au potential.

Diversitatea traseelor va oferi cu siguranta pe parcurs multe surprize, un start bun avand dupa parerea expertilor o pondere insemnata pentru mentinerea pe o pozitie inalta pentru cei din fruntea clasamentului.

Cei care si-au propus sa urmareasca acest campionat in mod clasic, in fata ecranului, se vor bucura de o experienta vizuala placuta, intregul eveniment fiind filmat cu ajutorul camerelor video GoPro performante, precum si de explicatiile pertinente ale campionului British GP, Paul Malin pe post de comentator pentru MXGP-TV.

Campionatele Europene 125cc si 300cc debuteaza asadar in 2018 in Olanda, pe circuitul de la Valkenswaard lung de 1550 m.

Urmatoarea oprire MXGP – Olanda - mxgp

La fel ca in editia precedenta, pozitiile MXGP Fox Holeshot par in continuare rezervate echipei Red Bull KTM Factory Racing. Aparatorul titlului de anul trecut, veteranul sicilian Tony Cairoli a mentinut evolutia buna din sezonul trecut si in prima runda a evenimentului curent, timing-ul si reflexele sale fiind impecabile dupa anuntarea startului. In ambele randuri, acesta a fost cel mai rapid de pe grila de pornire, fiind propulsat in fata competitiei de puterea livrata de motocicleta sa KTM 450cc Factory Edition.  

Herlings se indreapta spre Valkenswaard cu placuta rosie de lider pe motocicleta Red Bull KTM pentru prima data din 2016, cand pe 11 septembrie a participat la MX2 la Glen Helen, Statele Unite.

Organizatorii spera ca vremea va fi favorabila duminica, pentru a nu fi nevoiti sa amane cursa, asa cum se intampla in cazul raliului programat initial pentru aceeasi data din cadrul 2018 Maxxis ACU British Motocross Championship de la Cadders Hill, Lyng (mutat pe 1 aprilie la Culham Moto Park, Oxfordshire).

Dupa proba olandeza, campionatul merge mai departe pe circuitul spaniol RedSand din Castellón. MXGP La Comunitat Valenciana marcheaza intoarcerea aici dupa ultimul raliu de la Talavera de la Reina din 2016.

 Urmatoarea oprire MXGP – Olanda - jeffrey herlings

 

Herlings si Cairoli sunt la egalitate, cu 47 de puncte. Ramane de vazut cum vor evolua riderii in Olanda. Care este favoritul tau?

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult