ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro


Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro
  13.05.2016

Producatorul catalan de motociclete Gas Gas anunta lansarea lineup-ului 2017, alcatuit din trei modele enduro, in doi timpi, in buna traditie a companiei. Desigur, lansarea unui lineup de trei modele poate aparea insignifianta in lumea moto actuala, insa nu trebuie sa uitam anul extrem de dificil pe care Gas Gas l-a avut in 2015. Atat de dificil, incat compania spaniola a fost tehnic moarta si ingropata, timp de cateva luni. Intrata in incapacitate de plata, cu 30 de milioane de euro datorii, firma a fost aproape de dizolvare, cu activele vandute si dezintegrate, insa providential, un producator de motociclete si biciclete electrice, tot spaniol, Torrot, impreuna cu o banca locala, au fost in masura sa salveze toata linia de productie cu 10 milioane de euro, plus plata a 5 milioane din datorie.

Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro - EC

Lineup-ul de motociclete Gasgas va cuprinde modelele  EC Racing 200, EC Racing 250, and EC Racing 300, orientate deci spre curse off-road, toate construite pe aceeasi platforma care a primit mai multe actualizari. In afara de motoare si micile variatii de greutate, cele trei noi motociclete Gas Gas sunt identice, cu acelasi cadru, aceleasi roti, suspensii si electronice.

Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro - 2015

Platforma foloseste motoare in doi timpi, racite cu lichid, cu aprindere electronica, avand capacitatile de 199,4cc, 249,3cc si 299,3cc, cuplate la o transmisie in 6 trepte si actionate printr-un ambreiaj multi-disc umed. Caroseria a fost realizata din plastic incasabil, atasat la un cadru Chromoly si un subcadru din aluminiu tubular.

Bascula de aluminiu vine cu tije de legatura progresiba, in timp ce suspensia fata e reprezentata de o furca Marzocchi 48mm USD, completata de un amortizor Reiger. Jantele Excel, anvelopele ranforsate Metzeler Six Days Extreme, etrierele Nissin si rotoarele Gafler sunt de asemenea in dotarea standard a motocicletelor din gama.

Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro - 2016

Gas Gas introduce si o serie de upgrade-uri pentru aceste motociclete fabricate in Spania si ar trebui mentionat noul sistem reglabil de evacaure, ce permite evacuarea fina si progresiva in curse, scarite de picioare si manere de ghidon supradimensionate ce cresc stabilitatea pilotului, jante cu totul noi, cu performanta si durabilitate imbunatatite, plus un starter electric nou, alimentat cu baterii, declansabil cu piciorul.

La acest moment nu au fost dezvaluite preturile, insa Gas Gas spera sa fabrice si sa vanda minim 1.000 de unitati pentru a-si asigura continuitatea procesului de fabricatie si a pune o baza solida viitoarelor modele.

Renascuta companie Gas Gas isi prezinta lineup-ul 2017 enduro - 250

Deocamdata nu se pune problema de investitii de amploare in cercetare-dezvoltare, compania catalana rezumandu-se, dupa cum se vede, la a reinvia cateva dintre modelele sale de succes, cu cateva imbunatatiri notabile, insa e de inteles dupa un an de agonie, asa ca trebuie salutata revenirea unuia dintre cele mai importante branduri din segmentul enduro. Ramane de vazut daca Torrot a mizat pe niste “cai” castigatori si vom urmari si mai departe evolutia unei companii, care in acest an implineste trei decenii de existenta si pare sa fi renascut din propria cenusa.

Tag-uri

motocicleta enduro, motocicleta gas gas, motocicleta, gasgas,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate