ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Gas Gas va fi preluata de catre KTM?


Gas Gas va fi preluata de catre KTM?
  24.02.2015

In urma cu aproximativ doua saptamani scriam despre problemele financiare grave pe care le intampina producatorul catalan de motociclete GasGas si despre cum a fost obligat sa intrerupa productia si sa-si trimita oamenii acasa pe o perioada nedeterminata.

Situatia pare sa nu se fi ameliorat in acest an aniversar (in 2016 Gas Gas implineste trei decenii de existenta) si nici semne de la guvern nu apar, chiar daca parea ca o finantare guvernamentala de aproximativ 24 milioane de euro ar da o serioasa mana de ajutor, chiar daca nu ar rezolva integral necesitatile (cifrate la cca 30 milioane de euro).

Ca intotdeauna, pe un fond pesimist incep sa circule zvonuri de tot felul. Iar printre cele care se vor cele mai intemeiate se afla aceea potrivit careia constructorul austriac de motociclete KTM ar fi interesat in preluarea companiei Gas Gas. Nimic nu este confirmat pana in prezent, iar cele doua parti implicate pastreaza tacerea privind fie si o potentiala negociere. Sigur, producatorului catalan solutia acestei preluari i-ar putea aparea ca fiind excelenta, fiindca o implicare financiara serioasa ar garanta nu numai reluarea productiei, ci mai ales resituarea GasGas in fruntea plutonului de producatori de motociclete enduro, asigurand stabilitatea pe care nu a mai trait-o de cativa ani incoace.
Gas Gas va fi preluata de catre KTM? - KTM

Dar analizand un pic situatia, se nasc alte intrebari si dileme, ceea ce ajunge inevitabil in zona speculatiilor. Astfel, pur si simplu se pune intrebarea: de ce un constructor cu un numar impresionant de unitati vandute in anul 2014, detinator a doua alte companii cu profil identic GasGas si un aport solid la aceste vanzari, am numit Husqvarna si Husaberg, ar reabilita si suscita pe unul dintre cei mai teribili competitori? De ce pe aceeasi scena, in acelasi timp, ar pune trei-patru staruri rock de acelasi calibru si popularitate? Cine face astfel de afaceri, canibalizandu-si produsele? Nu prea pare un business plan al unui jucator important, oricum am privi-o.

Nimic de zis, atunci cand Husqvarna a fost preluata de la BMW, nu se afla intr-o forma deosebita, ba chiar fara manusi am putea spune ca se afla intr-o forma proasta, putine unitati vandute, nimic nou pe modelele existente. Odata cu trecerea la KTM, Husqvarna a “inviat” si a devenit unul dintre varfurile de lance ale afacerii austriecilor.
Gas Gas va fi preluata de catre KTM? - 2016

Cum fum fara foc nu se poate, mai mult ca sigur ca exista ceva adevarat in aceste zvonuri si, ce-i mai important, daca acestea se vor adeveri, se va releva cu siguranta si planul real si interesul reciproc al celor doua parti in preluare. Vom vedea atat pretul platit de spanioli pentru mana de ajutor financiar, cat si ce are de gand KTM printr-o astfel de achizitie, la modul concret, in privinta motocicletelor off-road.

 

Tag-uri

motocicleta Husqvarna, motocicleta Gas Gas, enduro, motociclete, off road,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate