ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Noul stergator de vizor Rainpal va pune ploaia la respect?


Noul stergator de vizor Rainpal va pune ploaia la respect?
  04.02.2016

Ploaia a reprezentat intotdeauna un dusman serios al pilotilor de motociclete, dincolo de problemele de stabilitate si aderenta pe carosabilul umed, o mare problema pe care acestia au intampinat-o fiind vizibilitatea redusa in conditii de vizor al castii de protectie ud si stropit de picaturi. De aceea, una dintre marile preocupari ale producatorilor de casti de protectie, dar si a producatorilor after-market a fost gasirea unei solutii de minimalizare a disconfortului creat de picaturile de ploaie si de maximimalizare a vizibilitatii.

Una dintre aceste solutii, care se pare ca functioneaza optim, se numeste Rainpal si consta intr-un stergator in genul stergatoarelor de parbriz, atasat la casca moto, deasupra vizorului si care, pe baza unui motor cu baterii inlocuibile, asigura stergerea vizorului si pastrarea vizibilitatii intacte.


Noul stergator de vizor Rainpal va pune ploaia la respect? - inovatie

Rainpal a fost deja brevetat, reprezentand o creatie a unui englez, dezvoltata de o echipa indiana de ingineri, proiectat si desenat in Cehia si produs deja intr-o fabrica din China. Sistemul de stergere se fixeaza cu ajutorul unor ventuze si cleme mici in partea de sus a vizorului, asigurandu-se o stabilitate si la viteze de peste 160 km/h, testate prin intermediul ANSYS (desi, pe o ploaie consistenta, cui ii da mana sa mearga cu o asemenea viteza?).

Sistemul nu numai ca a fost proiectat sa se potriveasca aproape tuturor modelelor de casti si vizoare de pe piata, dar a fost si dezvoltat, oferind mult mai multe solutii ingenioase decat, sa zicem, simpla stergere a vizorului. De altfel, Rainpal a parcurs cateva etape de dezvoltare, de cand a fost lansat oficial (adica in sistem de pre-comenzi si furnizare de varianta beta, ulterior imbunatatita) si s-a bazat foarte mult pe feedback-ul cumparatorilor, ca sa ajunga in forma actuala.

Noul stergator de vizor Rainpal va pune ploaia la respect? - inovatie

Asadar, principalele caracteristici si dotari ale Rainpal ar fi urmatoarele: se monteaza/demonteaza cu mare usurinta in aproximativ 2 secunde, cantareste 150 g, adica aproximativ 8% din greutatea unei casti standard, un unghi de stergere de 140 de grade, control manual sau wireless al setarilor, are un motor electric cu baterii puternic, silentios si fara vibratii, durata de viata a bateriei-acumulator de 90 minute in functionare neintrerupta sau mai mult de 180 de minute in functionare intarziata, cu posibilitatea de incarcare a acumulatorilor prin USB, fie fix (acasa), fie la vehicul (motocicleta, scuter, ATV), daca este prevazut cu port USB, un rezervor de apa intern pentru pulverizarea apei (comercializat separat), ca la stergatoarele de pe automobile, in vederea curatarii si limpezirii, viteza de stergere este reglabila, avand inclusiv modul de “delay” (intarziere) pentru situatiile de ploaie incipienta sau burnita, independent de sistemele anti-ceata ale castilor, Painpal nu permite ploii sa persiste pe vizor, in asa fel incat sa se creeze diferenta de temperatura si umiditate care ar duce la aburirea vizorului. De asemenea, Painpal se mai bucura de iluminare LED pe fiecare clema, usurand instalarea in timpul noptii, de asemenea iluminare LED si un strat fluorescent pe comenzi, are o cutiuta dura, de protectie in timpul depozitarii in torpedou, iar producatorul asigura ca nu zgarie deloc vizorul nici la atasarea de acesta, nici in timpul stergerii.

Noul stergator de vizor Rainpal va pune ploaia la respect? - inovatie

In functie de dotari (cu sau fara wireless, cu design personalizat, cu sau fara rezervor de lichid incorporat), modelele pornesc de la aproximativ 77 euro, urmand sa fie achizitionate pe baza de pre-comenzi.

 

Tag-uri

casca moto, casti moto, motociclete, scuter,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate