ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Noul model 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto a iesit si impresioneaza!


Noul model 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto a iesit si impresioneaza!
  18.09.2015

Cand creditam Husqvarna ca fiind foarte ocupata cu apropiata lansare a modelului 701 Supermoto, care beneficiaza de site propriu, campanii de teasing si marketing intens, iata ca a iesit un alt frumos model updatat si bine inzestrat: 2016 FS 450 Supermoto.

Noul model 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto a iesit si impresioneaza! - FE

Acest model reprezinta o dovada in sprijinul afirmatiilor tot mai dese potrivit carora Husqvarna se distanteaza progresiv de compania care a achizitionat-o, KTM si raspunde cumva indirect acelor critici care sustineau ca aceasta trecere a suedezilor sub umbrela KTM nu are parte de nici o alta logica decat scoaterea de pe piata, pentru ca impart acelasi segment. In timp ce mult-asteptatul 701 Supermoto nu inseamna decat un KTM 690 SMC R modificat destul de discret si caruia i se ataseaza o emblema (n-am zis-o noi, s-au pronuntat altii), noul 2016 FS 450 Supermoto este o motocicleta Husqvarna care nu-si are corespondent in lineup-ul KTM.

Daca e sa luam acest model la cautat originile, ei bine, le descoperim a fi 100% suedeze, avand in spate un FE 450 Enduro, dotat cu o serie de imbunatatiri de marca care nu existau in modelele din anii precedenti.

Noul model 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto a iesit si impresioneaza! - KTM

Vorbim astfel de un nou sub-cadru din trei piese care e realizat dintr-un amestec de material continand 30% fibra de carbon, ceea ce duce la o reducere cu peste un kg a greutatii fata de modelul anterior. Noua bascula din aluminiu turnat a fost reproiectata, este mai rigida si mai usoara decat înainte, de asemenea. La fel ca si varul enduro de care vorbeam, motorul a beneficiat de o revizuire serioasa. Astfel, noul motor este cu 23 mm mai scurt, cu 23 mm mai ingust si cu 9 mm mai jos montat. Tradus in greutate, FS 450 Supermoto a scapat de 1,8 kg. Pana si capetele de cilindru au suferit ajustari si pierderi de greutate. Motorul de 450cc single-overhead-cam (SOHC) a devenit cel mai puternic motor Husqvarna 450, reusind sa dezvolte o putere de 63 cp.

Cutia de viteze cu 5 trepte vine standard cu un ambreiaj papuc, in timp ce maneta de ambreiaj este hidraulica. Aceasta cutie a beneficiat si ea de niste trucuri “chirurgicala” pentru a deveni mai compacta si mai usoara totodata. Intalnim de asemenea un comutator standard, menit sa activeze controlul de lansare, o functie care limiteaza distribuirea de putere la roata din spate timp de aproximativ doua secunde, lucru care duce la o tractiune imbunatatita si o prevenire a pierderii controlului in accelerarea agresiva.
Noul model 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto a iesit si impresioneaza! - 450

Din imaginile cu motocicleta, reiese ceva aparent ciudat: capetele evacuarii arata ca venind de la un motor in doi timpi. Nu e un motiv de panica, e doar vorba de integrarea camerei de rezonanta in teava de evacuare ca sa semene cu o camera de expansiune in 2 timpi, avand rolul precis de reducere a zgomotului, dar si a realiza o distributie si echilibrare a greutatii.

Amortizorul spate WP a fost conceput special pentru Supermoto si are o cursa de 266 mm si dispune de revenire complet ajustabila si compresie de inalta/joasa viteza, in timp ce in fata avem de-a face cu furca cu cartus inchis WP de 48 mm, avand 280 mm cursa si fiind deasemenea integral ajustabila.

Inca nu au fost anuntate preturile, insa avand in vedere ca din aceasta luna 2016 Husqvarna FS 450 Supermoto va fi disponibila in showroom-uri, vom lamuri curand si acest aspect. Pana atunci, priviti acest model si admirati-l, reprezinta unul dintre cele mai interesante modele si promite foarte multa performanta pus la treaba.

Tag-uri

motocicleta husqvarna, husqvarna, motociclete, supermoto,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate