ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Husqvarna anunta vanzari record in 2016! Duble aproape fata de acum 2 ani


Husqvarna anunta vanzari record in 2016! Duble aproape fata de acum 2 ani
  03.02.2017

Husqvarna si-a prezentat rapoartele de vanzari si cifrele de afaceri aferente anului 2016 si se poate spune ca brand-ul suedez din proprietatea producatorului austriac KTM a revenit cu totul la viata si ii prieste sub aceasta autoritate. Anul 2016 a venit dupa un an 2015 la randul sau foarte bun fata de anteriorul. Altfel spus in cifre, in 2015 fusese un an record in vanzari, cu o crestere de 32% fata de 2014; in 2016, insa, recordul a fost cu totul spulberat, inregistrandu-se vanzari cu 43% mai mari decat in 2016. Si totul pe un fond general de sensibila stagnare, cu scaderi vizibile peste ocean si cresteri minime in Europa.

Suedezii au anuntat ca in 2016 s-au vandut 30.700 de unitati la nivel global, aproape dublu fata de ceea ce a fost in urma cu doi ani. Sigur ca da, cateva zeci de mii de unitati vandute intr-un an poate nu inseamna mult, dar e important sa ne reamintim ca in timp ce Husqvarna erau detinuti de BMW Motorrad, abia se atingea sau depasea numarul de 10.000 de unitati vandute pe an (2011 – 9.286 unitati, 2012 – 10.751 unitati), situatie triplata acum sub umbrela Pierer Industrie AG.

Husqvarna STROKE - banner view

Vanzarile record pentru suedezi sunt bazate in principal pe gama sa robusta motocross, care are un total de noua modele de motociclete cu motorizare in doi, respectiv patru timpi, foarte apreciate in acest segment de catre utilizatori. De asemenea, au fost lansate noi modele, precum FE si TE Enduro, ce au contribuit la acest succes.

Teoretic, lucrurile sunt intr-un trend ascendent puternic, in materie de vanzari, deoarece anul acestea se asteapta modelele Vitpilen 401 si Svartpilen 401, care s-au bucurat de mare interes dupa prezentarea lor in cadrul salonului EICMA 2015 si anticipeaza vanzari sanatoase. De asemenea, Husqvarna urmareste sa-si actualizeze celelalte modele din liniile FE si TE, precum sa-si imbunatateasca modelele 701, cu un motor revizuit si un balansier secundar. 

Husqvarna woods and mud view

De asemenea, se pare ca cei de la KTM vor sa indrepte prestigiosul brand specializat in off-road si pe strazi, dovezile fiind vazute in trecutul apropiat prin modelele derivate din Vitpilen si Svartpilen, de diferite motorizari, cafe race-uri sau scramblere, dovada ca austriecii nu raman insensibili la moda globala. E interesant de vazut cum in urma cu nu multi ani, Husqvarna parea o stea pe moarte, in preajma de implozie, cum s-a intamplat cu alte brand-uri, iar in prezent vedem compania suedeza stralucind ca o supernova.

Tag-uri

motocicleta Husqvarna, enduro, motociclete, husqvarna,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate