FINANTARE. ACHIZITIE ATV-URI SI SSV-URI CU FONDURI EUROPENE

Cand vorbim de ATV-uri sau SxS-uri, cel mai probabil ne gandim la aventura, relaxare si... multa adrenalina. Dar aceste vehicule de teren sunt mai mult decat partenerii nostri de distractie – sunt ajutoare de nadejde in gospodarie, parteneri de pescuit si vanatoare si ajutoare pentru munca de camp.

 

Stiai ca poti achizitiona ATV-uri si SSV-uri cu fonduri europene? Daca esti interesat de acest lucru, dar nu detii foarte multe informatii legate de acest tip de finantare, noi iti sarim in ajutor. Ti-am pregatit un mic ghid ce cuprinde cateva informatii pe care ar trebui sa le stii.

 

In plus, pentru  orice intrebare referitoare la achizitia de ATV-uri si SSV-uri cu fonduri europene, specialistii nostri iti pot oferi consultanta specializata, in baza experientei dobandite de-a lungul timpului. Ne poti contacta la urmatoarele numere de telefon: 0723411020

 

Fonduri europene pentru ATV si UTV – beneficiari si obiective

 

Fondurile europene pentru achizitia de ATV-uri si UTV-uri sunt, in general, destinate fermierilor, societatilor agricole cu capital privat, cooperativelor agricole, membrilor unei gospodarii agricole din spatiul rural, cat si microintreprinderilor si intreprinderilor mici din spatiul rural.

Principalele obiective ale masurilor referitoare la acordarea de fonduri europene pentru achizitia de vehicule necesare in activitatea agricola sau in activitatea neagricola desfasurata in mediul rural sunt:

 

  • de a creste competitivitatea exploatatilor agricole
  • de a stimula mediul de afaceri din mediul rural si de a diversifica economia rurala
  • de a crea noi activitati neagricole pentru micii intreprinzatori din mediul rural
  • de a creste numarul de activitati non-agricole desfasurate in zonele rurale
  • de a crea noi locuri de munca
  • de a creste veniturile populatiei rurale si de a reduce saracia in spatiul rural.

 

ATV si SxS in agricultura – achizitie de vehicule off road pe fonduri europene

 

ATV-urile si SxS-urile sunt foarte versatile, astfel ca, in afara distractiei de care te poti bucura pe traseele off road, acestea sunt perfecte pentru utilizarea in agricultura. Datorita capacitatii acestora de a se adapta cu usurinta in zone greu accesibile, nu sunt doar vehicule recreationale, ci si vehicule utilitare. Pentru ca vehiculul tau 4x4 de teren sa poata fi un ajutor in agricultura, va trebui sa il echipezi cu cateva accesorii agricole ATV. In acest sens, ai la dispozitie o gama variata de produse, precum plug ATV – UTV, scripete pentru plug, dispozitie imprastiere si semanare, dispozitiv cultivare, lama de uzura si grebla ATV – UTV.

 

Daca inca nu ai un ATV sau un SxS pe care sa il folosesti pentru munca pe camp sau in livada, trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a achizitiona unul pe fonduri europene. Pentru informatii referitoare la beneficiarii fondurilor, conditiile de eligibilitate pe care acestia trebuie sa le indeplineasca, ce trebuie sa contina dosarul, dar si alte informatii utile, poti apela la specialistii nostri.

 

Achizitie ATV-uri si SSV-uri pe fonduri europene pentru activitati neagriole

 

Daca ne intoarcem la rolul recreational al ATV-urilor si SSV-urilor, trebuie sa stii ca, pe langa fondurile europene pentru activitatea agricola, in general, ai posibilitatea de a achizitiona ATV-uri si SxS-uri pe fonduri europene si pentru activitati neagricole. Astfel, poti achizitiona un vehicul off road pentru organizarea de plimbari de agrement sau recreative pentru clienti in diferite zone turistice.

Si in acest caz, va trebui sa indeplinesti anumite conditii pentru a putea accesa fondurile europene. Specialistii nostri iti stau la dispozitie cu informatiile necesare achizitiei de vehicule off road prin aceasta metoda de finantare.