ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

In SUA, ATV-urile incep sa circule legal pe strada


  30.11.2009

In orasul american Utah, ATV-urile au fost de curand permise pentru circulatia pe drumurile publice. Pa nu demult, in orasul din SUA, vehiculele de tip ATV nu aveau voie sa apara pe drumurile publice ci doar in zonele special amenajate pentru ele.

Conditia care trebui respectate pentru a putea merge in mod legal este omologarea vehiculului in acest scop. Mai bine zis, acestea trebuie echipate cu: faruri, stopuri, semnalizatoare, placuta de inmatriculare si aparatoare de vant, optionala daca soferul poarta casca. Mai mult, conducatorul trebuie sa fie posesor de carnet pentru motocicleta si sa aiba o asigurare valabila pentru vehicul. Pe langa permisul de conducere, atv-istii trebuie sa mai aiba si o autorizatie de utilizare atv in scop utilitar sau offroad si unul care sa permita circulatia pe strada sau sosea.

Chiar daca la noi circulatia ATV-urilor omologate nu este o problema, se pare ca politicienii incep sa devina din ce in ce mai ostili cu privinta la aceste vehicule, lucru datorat in mare parte atat conducatorilor imprudenti sau ignoranti fata de ceilalti parteneri din trafic sau chiar fata de natura, dar si celorlalti participanti la trafic nu foarte deschisi fata de lucruri noi.

Tag-uri

atv, casca, off road,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate