Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Cum alegi cauciucurile pentru ATV?


Cum alegi cauciucurile pentru ATV?
  20.08.2020

Atunci cand este necesar sa schimbi cauciucurile pentru ATV-ul sau SxS-ul din dotare, poate fi o mica provocare. Daca vrei sa achizitionezi un set nou, trebuie sa tii cont de cateva aspecte! Mai intai, anvelopele trebuie sa fie conforme cerintelor, iar tipul de anvelope cu care vehiculul vine echipat influenteaza functionabilitatea si manevrabilitatatea pe diferite tipuri de teren. Te poti informa cu privire la anvelopele potrivite pentru modelul tau de ATV / side-by-side citind manualul utilizatorului.

Cele mai populare marci de anvelope pentru ATV /  side-by-side sunt: Kenda, Maxxis, CST, ITP,  SUN-F, Can-Am etc. 

Aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont daca vrei sa cumperi anvelope pentru ATV noi:

  1. GreutatePonderea fiecarui pneu va adauga la greutatea totala a ATV-ului. Cauciucurile mai grele vor pune o sarcina suplimentara pe motor si pe componentele sale. Asigura-te ca alegi un model de cauciucuri care poate fi pus in miscare cu usurinta de transmisie si motor. Motoarele puternice, precum cele de 499cc sau mai mari, nu intampina dificultati cu anvelopele aftermarket mai grele. Insa, la motoarele mai mici este recomandat sa mergi pe greutatea indicata in ghidul / manualul de utilizator.
  2. Designul anvelopei. Profilul si pattern-ul crampoanelor joaca un rol important, pentru ca anvelopele trebuie sa se adapteze mediului intalnit. In off road vei intampina numeroase obstacole naturale, busteni si pietris, nisip, zone mlastinoase sau cu stanci etc. Anvelopele all terrain sunt populare deoarece ofera un grad sporit de flexibilitate. Cauciucurile specializate, cum ar fi cele pentru noroi abundent sunt utile daca frecvent participi la intreceri prin noroi sau daca intreprinzi zilnic sarcini utilitare in zone mlastinoase. Caucicurile destinate oricarui tip de teren sunt o alegere inspirata. Astfel, ATV-ul va fi pregatit pentru orice provocare de pe traseu. 
  3. Dimensiuni. Dimensiunile tipice pentru ATV sunt intre 24 - 26 inch inaltime si pentru jante 12-inch. Majoritatea ATV-urilor pot suporta una-doua marimi mai mari fata de dimensiunile standard. In cazul in care vrei anvelope mai mari, va trebui ridicata suspensia. Daca vei tine cont de dimensiunile standard ale anvelopelor cu care a venit echipat vehiculul tau 4x4 off road, cu vei avea probleme cu transmisia si cu directia. 

Tag-uri

cauciucuri atv, anvelope atv,

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate