2017 Husqvarna FS450 modelul supermoto radical imbunatatit, cu accent pe 'super'

2017 Husqvarna FS450 modelul supermoto radical imbunatatit, cu accent pe 'super'

22.06.2016
Asa cum a facut-o si pentru lineup-ul off-road 2017, Husqvarna a inlocuit modelul de furca WP cu cartus inchis de pe versiunile anterioare cu furca cu aer si in cazul FS450. Furca AER 48 utilizeaza o camera izolata de aer in tubul din stanga, ajustabil prin intermediul pompei de aer integrate, in timp ce tubul din dreapta adaposteste o unitate de amortizare hidraulica. Astfel, Husqvarna reduce greutatea prin inlocuirea furcilor cu aproape 1,7 kg la acest model. De asemenea, a fost adaugata o clema tripla CNC, proiectata pentru a satisface caracteristicile noii suspensii. Bascula din aluminiu turnat a fost conectata la amortizorul spate WP DCC, special reglat pentru cursele supermoto.

2017 Husqvarna FS450 modelul supermoto radical imbunatatit, cu accent pe 'super' - motocicleta

Motorul a ramas acelasi monocilindric de 450cc de pe modelul anterior, insa acum e adapostit intr-un cadru mai usor din aluminiu. De asemenea, sistemul de management al motorului (Engine Management System) de la Keihin a fost updatat pentru a primi sistemul de control al tractiunii. Inginerii de la Husqvarna au imbunatatit si comutatorul de pe ghidon, care imbunatateste si usureaza selectia dintre cele doua harti ale motorului, dar care si activeaza sistemul controlului de lansare, precum si sistemul de control al tractiunii.

Acesta apare ca fiind o aplicatie mult mai sofisticata a controlului tractiunii decat limitatorul de cuplu ce se gaseste pe modelul 2016, insa detaliile despre modelul prezentat pentru 2017 sunt inca destul de putine pentru a fi 100% siguri.

2017 Husqvarna FS450 modelul supermoto radical imbunatatit, cu accent pe 'super' - supermoto

Tot de la producatorul WP vine si cadrul hidro-format din crom-molibden, care e potrivit exact cu un sub-cadru compozit, realizat din 30% fibra de carbon, ajungand sa cantareasca in total putin peste 1,4 kg.

Supermoto 2017 Husqvarna FS450 a fost dotata cu roti Alpina cu spite de 16,5 inci fata si 17 inci spate, concepute special pentru anvelopele tubeless, anvelope Bridgestone slick, 125/80 R420 si 165/65 R420. Ambrele roti sunt oprite de un sistem de franare Brembo, avand etrierul fata cu patru pistonase radiale si cel din spate cu un singur etrier flotant.

2017 Husqvarna FS450 modelul supermoto radical imbunatatit, cu accent pe 'super' - 450

Alte caracteristici includ un ambreiaj APTC, un rezervor de combustibil din polietilena de 7 litri (1,8 galoane), volumul standard pentru curse, ghidonul ProTaper, de asemenea pentru curse si bineinteles o noua schema grafica.

Construita exclusiv pentru cursele supermoto, 2017 Husqvarna FS450 ramane apogeul modelelor supermoto in termeni de creatie de fabrica, fiind o realizare perfecta pana in cel mai mic detaliu si care garanteaza maximum de performanta, asa cum brandul suedez a obisnuit de-a lungul vremii. In Europa va fi disponibil incepand din luna iulie, la dealerii autorizati, in timp ce pentru continentul nord-american a fost anuntata in luna septembrie, a acestui an.