2017 Honda CB500 - MAD 500S, un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar...

2017 Honda CB500 - MAD 500S, un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar...

29.11.2016
Honda a comandat californienilor de la Magnum Automotive Designs (MAD) realizarea unui one-off Scrambler, in colaborare cu Lossa Engineering, iar rezultatul este dincolo de asteptari, fiind unul dintre cele mai reusite modele din acest segment atat la moda.
 
2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - CB500

Denumirea sa este Honda CB500 Scrambler (MAD 500S), aratand ca s-a folosit la crearea sa platforma unei motociclete model Honda CB500F. Insa mult mai multe interventii vor disocia clar, atunci cand se va pune problema de productie (chiar, se va pune?), acest concept de modelul de baza.

2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - 2017

Caci front-end-ul a fost preluat de la cea mai recenta versiune CBR600RR, inclusiv furca inversata Showa Big Piston Fork 41 mm si etrierele radiale ale franei fata. Mai departe, suspensia spate este un mono-amortizor Ohlins, iar saua a fost personalizata, la fel ca si panourile caroseriei, pentru a reda imaginea unui scrambler pur-sange.

2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - CB500

A nu se uita nici de amortizorul scurt de zgomot si semi-camuflat al evacuarii, la fel, cu un rol in definirea personalitatii unui scrambler. Pozitia de pilotare pare a fi mai mult verticala si asta datorita unui nou ghidon, echipat cu parghii si butoane noi. Insa ghidonul anunta si el, la randul sau: “hello, sunt un scrambler”, ati ghicit, datorita unui far rotund, in nota clasica. E drept, un far rotund retro, dar cu iluminare moderna, cu LED.

2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - CB500

Insa interventia decisiva in acest custom concept pare a fi fost realizata in privinta rotilor. Jantele au fost produse de Ridewright Wheels, cu 40 de spite intersectate si au fost finisate intr-o tema absolut inspirata Black and Gold, fiind ceea ce face acest concept ca scrambler-ul cel mai frumos vazut in ultima vreme. Pentru completarea detaliilor in fisa de specificatie, anvelopele sunt Continental Trail Attack 2 Tires.

2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - motocicleta

MAD Industries au construit cu un drum doua concepte, al doilea fiind de asemenea ispititor, desi in combinatia neo-retro, putem spune ca e un pic mai accentuat acel neo. Diversele componente si piese au fost prelucrate manual si acoperite cu lacuri speciale, iar evacuarea poarta marca Yoshimura. 

2017 Honda CB500 - MAD 500S , un Scrambler perfect. Deocamdata concept, dar.. - Scrambler

Prezentul e dominat de aceasta tendinta a cumparatorilor pentru modelele Scrambler, o spun si rapoartele de vanzari, o arata si strazile, o tendinta care a fost fortata cu succes spre comercial de producatorul italian Ducati, insa acesta ar trebui sa se teama de o decizie a japonezilor de la Honda, de a produce modele dupa chipul si asemanarea acestui model MAD 500 S. In tot cazul, aceasta ar fi alegerea personala, in materie de modele scrambler, din intreaga piata.