2015 Yamaha SR400

2015 Yamaha SR400

14.03.2014

"Yamaha SR400" este o motocicleta clasica ce promite sa ofere o experienta de conducere pe cinste. Cantareste doar 174 kg, iar inima motocicletei este un motor racit cu aer SOHC, cu 2 valve, cu injectie de combustibil si o cilindree de 399cc. Motorul transfera puterea la roata din spate prin intermediul unei transmisii cu 5 viteze cu ambreiaj umed multidisc si ofera un consum optim de combustibil.

Yamaha SR400 vine de asemenea prevazuta cu o sa cu o intaltime de 78.7 cm care se imbina cu un cadrul subtire din otel rezistent si cu un ghidon proiectat ergonomic, oferind o pozitie de conducere relaxata. Alte caracteristici care merita mentionate sunt rezervorul de combustibil de 12 litri, un ampatament compact de 141 cm si frane pe disc fata.

Retro, grozava si construita pentru a fi personalizata

Noul Yamaha SR400 este un clasic legendar care ofera o experienta de conducere pe cinste. Cu stilul sau retro al anilor 1970 si unul dintre cele mai performante motoare de 399cc racite cu aer, Yamaha SR400 incorporeaza intr-adevar zicala “Tot ce e vechi va fi iarasi nou”. Daca nu ne credeti pe cuvant, poftiti in sa si porniti la drum. Veti fi placut surprinsi.

Caracteristicile cele mai importante ale modelului sunt urmatoarele:

- Yamaha SR400 este propulsata de un motor de 399cc, cu un singur cilindru, racit cu aer, SOHC, cu 2 valve care produce un cuplu puternic pentru o cursa grozava

- Yamaha SR400 cantareste doar 174kg si are un sasiu subtire si o pozitie de conducere naturala cu o sa joasa de 78.7cm. Potrivita atat pentru rideri incepatori cat si pentru entuziasti experimentati.

- Unic in randul streetbike-urilor din ziua de azi, nu exista buton de pornire. "Yamaha SR400" este echipata cu un kick starter ca singur mijloc de a porni motorul. Acest fapt va aduce un zambet pe fata fanilor motocicletelor old-school dar si a entuziastilor care vor un vehicul pe 2 roti care sa se distinga in multime.

- Yamaha SR400 este partenera perfecta atat pentru constructorul de modele custom cat si pentru rider-ul care adora sa personalizeze. Yamaha SR400 este renumit la nivel mondial ca fiind platforma ideala Café sau Street Tracker. Personalizarea si configurarea sunt limitate doar de imaginatia designer-ului.

Motorizare

- motorul de 399cc, cu un singur cilindru, racit cu aer, in 4 timpi, SOHC, cu 2 valve si injectie electronica de combustibil combinat cu greutatea redusa a lui Yamaha SR400 ofera o experienta de conducere pe cinste.

- kick starter-ul usor de pornit este actualizat printr-un buton de eliberare a compresiei montat pe ghidon, aceasta facand pornirea lui SR rapida si usoara, cu foarte putin efort.

- motorul ofera un cuplu puternic si un caracter distinct al motorului cu un feeling al unei conexiuni directe a puterii cu roata din spate.

- design-ul cu un singur cilindru o face usor de intretinut.

Sasiu si suspensie

- cadrul din otel double-cradle subtire si ingust ofera un design foarte compact al caroseriei pentru o excelenta manevrabilitate

- rezervorul de combustibil de 12 litri ofera o autonomie excelenta de aproximativ 155 km la 3.80 litri in functie de greutatea rider-ului, a pasagerului si a incarcaturii

- ampatamentul compact de 141 cm ofera o virare rapida si usoara pentru mai multa distractie atunci cand drumul devine intortocheat.

- frana fata pe disc ofera o putere optima de oprire.

- transmisia finala pe lant ofera un transfer de putere excelent la roata din spate.

Tot ce a fost vechi va fi nou

Spre deosebire de unele modele retro care sunt interpretari moderne ale design-urilor mai vechi, Yamaha SR400 este un clasic autentic care a fost construit aproape la fel cu specificatiile modelului original. Cu motorul sau racit cu aer si sasiul twin-shock, ea reprezinta o intoarcere la valorile de baza ale motocicletelor.

Frumusete mecanica

Simplitatea modelului porneste de la motorul de 399cc racit cu aer, 4 timpi, cu un singur cilindru cu o valva de admisie, o valva de evacuare si o teava de asapament. Adaugati un sasiu subtire cu o pozitie naturala de conducere care ofera manevrabilitate sportiva. Iar ceea ce obtineti sunt design-ul autentic si frumusetea mecanica ce fac Yamaha SR400 un adevarat clasic, din orice unghi ati privi.

Stil retro cu tehnologie dovedita

Yamaha SR400 a rezistat testului timpului ca niciun alt model si reprezinta tot ce este bun in motociclism. Si aceleasi valori de baza indragite de motociclistii de ieri sunt gata sa inspire generatia de azi care apreciaza stilul retro cu tehnologie dovedita precum injectie de combustibil, cadru din otel rezistent, suspensie performanta si un motor usor de pornit racit cu aer, in 4 timpi, cu un singur cilindru.

ATVROM - importator motociclete Aprilia, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph, Yamaha

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult