Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Informatii Garantii

Informatii garantii ATV Linhai

1) Conditii generale :

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

Garantia produselor comercializate de ATVROM este pentru ATV-uri 24 luni sau 10.000 km din momentul achizitionarii, cu respectarea urmatoarelor conditii :

 • Prezentarea ATV-ului la intervalele de km prevazute in Fisa de garantie in vederea verificarii si efectuarii operatiunilor de intretinere
 • Exploatarea ATV-ului in conditii normale conform Instructiunilor si a Manualui de utilizare.
ATENTIE !

Garantia se acorda pentru defectiuni datorate unor vicii ascunse ale ATV-ului si nu se refera la componentele consumabile ale acestuia precum cauciucuri, placute de frana, filtrele de orice tip, baterie acumulatori, discuri ambreiaj,discuri frana,lant transmisie, cabluri bowden, spirale vitezometru, etc

Durata medie de viata a ATV-urilor este de 5 ani. Cumparatorul trebuie sa sesizeze in scris personalul firmei ATVROM, despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni, calculat de la data constantarii(conform Legii nr.449/ 2003)Defectul nu trebuie sa afecteze alte componente ale ATV-ului, nu trebuie sa puna in pericol siguranta utilizatorului si nu poate duce la avarii mai grave ale ATV-ului.

LA APARITIA ORICAREI DEFECTIUNI SESIZATI PERSOANELE DE LA SERVICIUL ACREDITAT AL FIRMEI ATVROM.

FISA DE GARANTIE A ATV-ULUI

Periodicitatea lucrarilor de intretinere a ATV-ului:

 • 250 KM sau 1 luna -SCHIMB ULEI MOTOR,REVIZIE AMANUNTITA
 • 1.000 KM sau 3luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 2.500 KM sau 6 luni -SCHIMB ULEI MOTOR
 • 4.000 KM sau 9 luni -REVIZIE AMANUNTITA
 • 5.000 KM sau 12 luni -SCHIMB ULEI MOTOR
 • 6.500 KM sau 15 luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 8.000 KM sau 18 luni -REVIZIE AMANUNTITA
 • 9.000 KM sau 21 luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 10.000 KM sau 24 luni -REVIZIE AMANUNTITA,VERIFICARE COMPLETA

Efectuarea reviziilor si lucrarilor in alte unitati service decat cele autorizate, cat si neefectuarea reviziilor la timp duc la pierderea GARANTIEI !!!

2) Pierderea garantiei are loc in urmatoarele cazuri :
 • Accident
 • Neprezentarea la service-ul autorizat in vederea efectuarii verificarilor si lucrarilor la intervalele prevazute in fisa de garantie
 • Exploatarea necorespunzatoare (vezi Instructiuni de utilizare)
 • Interventii asupra produsului sau ansamblelor si subansamblelor acestuia de orice fel efectuate fara autorizarea ATVROM (tuning, instalare alarme, accesorii, etc.)
 • Folosirea vehiculelor in compentitii de orice tip, sau utilizate la instructaj (scoala),curierat ori cele care fac obiectul unor inchirieri.

Garantia se asigura prin intretinerea si repararea vehiculului in SERVICE ATVROM (Acreditat R.A.R.) DISPECERAT SERVICE SI GARANTII ATVROM Mobil: 0749 229 949 E-mail: [email protected]

INSTRUCTIUNI GENERALE DE UTILIZARE

Verificarea dinaintea utilizarii:
Inainte de punerea in functiune a ATV-ului dumneavoastra este indicata o privire asupra urmatoarelor componente :

Cauciucurile:
Se verifica presiunea pneurilor, conform indicatiei fabricantului existente pe furca spate sau aparatoarea lantului (aceasta operatiune trebuie efectuata inaintea rularii cu pneuri reci) ; gradul de uzura sau daca nu prezinta crapaturi, umflaturi sau orice altceva care ar putea pune in pericol siguranta dumneavoastra. Fiind un factor de maxima importanta asupra sigurantei nu trebuie deloc neglijat, deci se va verifica daca jocurile pedalei, respectiv maneta sunt cele normale, precum si daca nivelul lichidului de frana se incadreaza intre marcajele maxim-minim sau daca nu prezinta scurgeri in zona pompei furtunelor sau etrierilor.

Franele
Fiind un factor de maxima importanta asupra sigurantei nu trebuie deloc neglijat, deci se va verifica daca jocurile noastre ale pedalei, respectiv maneta sunt cele normale, precum si daca nivelul lichidului de frana se incadreaza intre marcajele maxim-minim sau daca nu prezinta scurgeri in zona pompei, furtunelor sau etrierelor.

Lantul.Cureaua.Cardanul
Se verifica starea lantului si pinioanelor, si intinderea (sageata).Acestea se regleaza conform indicatiilor existente pe aparatoarea lant (chian slack) in general intre 2-5 cm. Lantul se va lubrifia doar o prealabila curatare si uscare. Curatirea lantului se va efectua cu ajutorul unui spay destinat special pentru aceasta, nefiind indicata folosirea benzinei, diluantului, motorinei sau petrolului, deoarece acestea pot distruge O-ringurile. De asemenea este contraindicata spalarea lantului cu aburi la presiune (spalatorii auto). Intervalul de curatirelubrifiere este la 500 km sau mai des in cazul calatoriilor prin ploaie, praf, nisip, noroi, etc. In cazul curelei se verifica starea generala (sa nu prezinte crapaturi, fisuri, bucati lipsa, etc.)precum si intinderea. Cadranul -desi o componenta cu durata de viata mai ridicata in comparatie cu sistemul lant-pinioane -necesita verificarea periodica a nivelului de ulei din grup, precum si gresarea cuplajului grupului cu axul.

Uleiul
Uleiul este componenta fara de care functionarea motorului nu este posibila.

AVARIILE CLAUZATE DE EXPLOATAREA MOTORULUI CU NIVELUL DE ULEI NECORESPUNZATOR SAU ULEI UZAT POT FI DEOSEBIT DE GRAVE !

Pentru verificarea nivelului de ulei se va avea in vedea in vedere asezarea motocicletei/ATVului/scuterului pe o suprafata plana. Nivelul se va verifica cu ajutorul jojei prevazute la busonul de umplere sau, dupa caz, prin fereastra existent ape capacul lateral al cutiei de viteze. Nivelul trebuie sa se incadreze intre marcajele maxim-minim. Daca este cazul completati cu ulei proaspat. Se verifica daca nu exista scurgeri de ulei.

IMPORTANT : Indicatorul de ulei (beculetul rosu) trebuie sa se stinga la cel mult cateva secunde dupa pornirea motorului.

CONSECINTELE FOLOSIRII MOTORULUI CU INDICATORUL PRESIUNII DE ULEI APRINS POT FI FOARTE GRAVE !

Sistemul de alimentare
Robinetul de benzina este prevazut cu pozitii : ON-OFF-RES sau ON-PRI-RES.
Semnificatia acestor pozitii este:
ON = pornit -pozitie normala pentru exploatare
OFF = oprit
PRI = prime -se foloseste daca motorul nu a fost pornit o perioada indelungata sau in cazul in care a ramas fara carburant si a fost realimentat. Nu lasati robinetul in aceasta
RES = rezerva (aceasta pozitie permite deplasarea pana la cea mai apropriata statie de alimentare)

Directie. Roti
Se va verifica daca nu exista jocuri nepermise ale rulmentilor rotilor sau directiei.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE SPECIFICE ATV-URILOR

Perioada de rodaj
Perioada de rodaj este definita conform manualului fiecarui ATV. In general la ATV-uri, rodajul este reprezentat de primele 50 de ore (2000 km).Nu este nimic mai important decat folosirea corespunzatoare, conform manualului de utilizare, a ATV-ului in perioada de rodaj. Rularea/folosirea corespunzatoare a ATV-ului in perioada de rodaj se reflecta in performantele si durata cat mai lunga de functionare a motorului in conditii optime. Pentru aceasta va rugam sa respectati urmatoarele reguli de baza :

 1. Nu rulati la viteze ridicate. Se va accelera pana la maxim jumatate din capacitatea de acceleratie. Evitati incalzirea motorului.
 2. Nu rulati perioade lungi la turatii ridicate.
 3. Verificati des nivelul lichidelor si a lichidelor si al uleiului de motor.
 4. Nu transportati sau tractati greutati.
 5. Primul schimb de ulei se face la 250 km.

Transportul greutatilor:
Distribuirea greutatilor transportate cu ATV-ul se face 1/3 in partea din fata si 2/3 in spate.

 • nu depasiti niciodata masa maxima autorizata
 • reduceti viteza cand transportati greutati sau cand aveti atasata o remorca
 • pastrati distanta corespunzatoare pentru a frana la timp

Folosirea cutiei de viteze automate

LOW :
 • pentru operatii simple, la viteze sub 11 km/h
 • pentru tractare, transport greutati
 • pentru mersul pe teren accidentat, mlastini, munti, etc.
HIGH :
 • pentru operatiuni de peste 11 km/h
 • pentru rulare la viteze mari si pe drum intins.

Intretinerea ATV-ului:
Este necesar ca de fiecare data, cand doriti sa porniti la drum cu ATV-ul sa verificati daca totul este in regula. Se vor face verificarile minime prevazute in manualul de utilizare. Se vor face verificari periodice conform manualului, iar pentru cele marcate cu D se va apela la serviciile specializate ale unui dealer. In cazul utilizariii ATV-ului in conditii extreme, cum ar fi praf, umezeala, noroi, verificarile uzuale se vor face mult mai des.

PENTRU PASTRAREA GARANTIEI ESTE OBLIGATORIE FOLOSIREA, INTOTDEAUNA, DE PIESE ORIGINALE DE LA DEALERUL DVS. !!!

Pornirea la rece
Se deschide robinetul in pozitia ON sau RES. Se deschide complet socul. Se verifica, daca butonul, de oprire in caz de urgenta (langa maneta de acceleratie) este in pozitia RUN. Se actioneaza cheia de contact in pozitia ON (indicatorii NEUTRAL si OIL se vor aprinde). Se actioneaza complet maneta ambreiajului (la unele modele). FARA A ACCELERA ! Se apasa butonul demarorului 5-10 secunde cu pauza de 10-15 secunde pentru a preveni supraincalzirea acestuia.

Dupa ce motorul a pornit se reduce socul la jumatate, apoi comple (in functie de temperatura mediului ambiant), mentinand motorul la o turatie la care functioneaza lin. Motorul se va incalzi pana cand indicatorul temperatura (daca exista) ajunge in zona normala pentru exploarate sau aprox. 5-10 minute, dupa care se poate pleca fara a accelera excesiv si fara a tura la turatii mari primii 5-6 km. SUPUNEREA MOTORULUI LA SARCINI SI TURATII MARI POATE CAUZA DISTRUGEREA ACESTUIA !!

Pornirea la cald
Fara a actiona socul se procedeaza ca si pornirea la rece, eventual se actioneaza acceleratia la 1/8-1/4 din cursa in momentul actionarii demararului.

Plecarea de pe loc Se actioneaza COMPLET maneta ambreiajului si se introduc in treapta 1 FARA A TURA EXCESIV MOTORUL in momentul actionarii schimbatorului de viteze. Se accelereaza concomitent cu eliberarea progresiva a manetei ambreiajului pana ce viteza va permite cuplarea treptei urmatoare.

BRUSCAREA COMENZILOR, SCHIMBAREA TREPTELOR LA TURATII MARI FARA AMBREIAJ SAU CU AMBREIAJUL SEMIDEBREIAT, FARA REDUCEREA ACCELERATIEI, ETC., POATE DUCE LA AVARIEREA CUTIEI DE VITEZE, RESPECTIV AMBREIAJULUI!

Daca datorita rampei sau vitezei prea reduse pentru treapta in care rulati, motor este subturat NU ESTE INDICATA PATINAREA AMBREIAJULUI. In acest caz cuplati treapta sau treptele inferioare pana ce turatia motorului permite o rulare lina fara trepidatii si un raspuns promt al comenzii acceleratiei.

Reducerea vitezei.
Se franeaza progresiv concomitent cu reducerea acceleratiei si schimbarea treptelor in functie NEUTRAL de viteza de rulare, astfel incat sa puteti pune cutia in imediat in momentul opririi. NU este indicata cuplarea treptei a I-a la viteze prea mari 40-50 km/h -fara spritul necesar sincronizarii (pocnetul cutiei va va avertiza de acest lucru). Daca in urma unei franari de urgenta v-ati oprit si cutia se afla intr-o treapta superioara este indicat sa aduceti cutia in punctul neutru pornind motorul si impingand ATV-ul inainte-inapoi concomintet cu actionarea schimbatorului de viteza.

Schimbarea treptelor
Pentru cuplarea la o treapta superioara se actioneaza ambreiajul concomitant cu reducerea acceleratiei, se schimba treapta, se elibereaza lin ambreiajul concomitant cu accelerarea.

Observatii
In cazul ATV-urilor in cele mai multe cazuri se utilizeaza frana de mana. Daca doriti sa incetiniti in timp ce ATV-ul este in marsarier, nu mai accelerati, si franati gradual. Utilizarea brusca si concomitenta ata a franei de mana cat si a celei de picior poate cauza ridicarea partii din fata a ATV-ului.

Frana de motor
Daca in cazul ATV-urilor in 4 timpi folosirea franei de motor este indicata in mai multe situatii, pentru motoarele in 2 timpi NU ESTE PERMISA ! In cazul in care coborati o panta cu un motor in 2 timpi este bine sa actionati ambreiajul in acelasi timp oferind motorului un ,,spritz" benefic pentru ungerea si racirea grupului piston-biela.

Oprirea motorului

 • nu se mai accelereaza
 • schimbatorul de viteze se lasa in pozitia N (neutral)
 • cheia din contact se lasa in pozitia OFF, iar pentru a se evita utilizarea neautorizata a acestuia luati cheile la Dvs.
 • Butonul pompei de benzina se intoarce in pozitia OFF

ATENTIE : Dupa oprirea motorului este indicata si blocarea franei de mana pentru a se preveni alunecarea sau plecarea de pe loc a ATV-ului.

NU PARCATI PE SUPRAFETE INCLINATE. DACA ESTE PARCAT TOTUSI PE UN DEAL, ATUNCI ATV-UL TREBUIE ASEZAT IN POZITIE DIAGONALA, SI NU IN SENSUL DE COBORARE RESPECTIV DE URCARE.

Utilizarea off-road: ATV-urile utilitare sunt proiectate pentru a fi folosite off-road. Utilizarea lor pe sosele publice nu este recomnadata si de multe ori poate pune in pericol viata celui care il conduce. Anvelopele nu sunt proiectate pentru a fi folosite pe suprafete drepte. Incercati sa folositi ATV-ul cat mai putin posibil pe sosele (daca aceta nu este ATENTIE : echipat cu anvelope de strada). DACA TOTUSI SE FOLOSESTE, ATUNCI CONDUCETI CU VITEZA REDUSA SI NU FRANATI SAU INTOARCETI BRUSC.

Echipamentul

 • purtati intotdeauna casa de protectie, ochelari de protectie, precum si imbracaminte de protectie. Cu o imbracaminte adecvata va simtiti mai confortabil in timpul condusului, dar se reduce si riscul unei posibile accidentari.
 • pantalonii lungi va protejeaza de teava de esapament incinsa.

Echipament minim necesar :

 • ochelari de protectie
 • manusi
 • ghete
 • tricou cu maneci lungi sau geaca
 • pantaloni lungi

Conducerea: Pentru a va bucura de experienta conducerii unui ATV, manevrati-l cu grija. Evitati conducerea acestuia doar pe rotile din spate precum si sariturile cu el. Deasemenea adaptati viteza la conditiile carosabilului precum si la experienta Dvs. in ceea ce priveste conducerea unui motocvadriciclu. Viteza si manevrele periculoase pot cauza accidente.

Modificarea si accesorii: Instalarea unor accesorii pe ATV-uri Dvs. poate sa influenteze manevrarea acestuia. De aceea cititi capitolul dedicat acestui subiect din manualul ATV-ului Dvs. Deasemenea este recomandata folosirea accesoriilor potrivite ATV-ului Dvs.

ATENTIE : Orice modificare neautorizata pune in primul rand viata Dvs. in pericol, dar duce si la pierderea garantiei.

Presiunea in pneuri
ATV-ul este echipat cu anvelope cu presiune mica. Verificati mereu presiunea in roti. In cazul inlocuirii anvelopelor, folositi acelasi tip.

 • nu utilizati alte anvelope, decat cele prezentate in cartea tehnica a ATV-ului
 • mentineti presiunea din roti indicate in cartea tehnica

Conducerea pe teren necunoscut

 • daca terenul va este necunoscut, conduceti cu viteza redusa si cu atentie
 • daca este necesar ridicati-va de pe sa pentru a mentine echilibrul
 • nu va hazardati pe trasee dificile, daca nu aveti experienta in acest sens

Intoarcerea ATV-ului

 • reduceti viteza
 • lasati greutatea corpului spre fata
 • inclinati-va spre interiorul curbei
 • lasati-va greutatea spre pragul exterior
 • mentineti viteza constanta/ redusa

Urcarea
In momentul urcarii treceti treapta de forta si actionare 4x4 (in cazul in care acesta are (4x4 ). La urcare trebuie sa va aplecati spre fata, iar in unele cazuri este nevoie sa va ridicati de pe sa si sa va aplecati spre fata.

ATENTIE : Nu accelerati si nu franati niciodata brusc in timpul urcarii. Daca ATV-ul se opreste in timpul urcarii :

 • va lasati cu inreaga greutate a corpului spre fata
 • aplicati frana de mana si fixati frana de parcare

Pe o panta conduceti doar in limita vizibilitatii. Daca nu cunoasteti traseul si daca nu stiti ce se afla in spatele crestei, conduceti incet pana cand aveti vizibilitate. Cand conduceti de-a lungul unei pante, corpul trebuie sa fie inclinat spre varful dealului. Evitati sa traversati dealuri cu obstacole, fiindca ATV-ul se poate dezechilibra.

Informatii garantii ATV CFMOTO

Conditii generale:

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

CONDITII DE GARANTIE:
 1. Drepturile consumatorului sunt in conformitate cu O.G. 21/1992 si Legea 449/2003
 2. In cazul solicitarii de reparatii in cadrul termenului de garantie, cumparatorul este obligat sa prezinte certificatul de garantie impreuna cu factura de cumparare a produsului in original. Garantia este asigurata prin unitatile service autorizate de SC ATVROM SRL sa efectueze reparatia produsului. Garantia comerciala oferita este de 12 luni de la data cumpararii.
 3. Garantia pentru ATV-urile comercializate de SC ATVROM SRL precum si de dealerii autorizati de aceasta, este acoperita numai de catre societatile mai sus mentionate.
 4. Garantia produsului acopera defectele de fabricatie si de manopera pe o perioada de 24 luni sau 7000 km, incepand cu data preluarii produsului de catre cumparator, aceasta fiind data eliberarii facturii.
 5. Termenul de garantie curge de la data vanzarii produsului (data eliberarii facturii) si se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectiunea produsului pana la data repunerii acestuia in functiune.
 6. Daca in decursul a 24 luni sau a 7000 km de la preluarea vehiculului orice componenta a acestuia se defecteaza datorita unor deficite de material sau de executie, componenta va fi reparata sau inlocuita in functie de necesitate, in mod gratuit.
 7. Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, subansamblelor supuse uzurii ca urmare a utilizarii indelungate a produsului (cauciucuri, camere, saboti de frana, lant etc.) si in general asupra pieselor ce pot fi achizitionate drept accesorii.
 8. Garantia se refera la repararea sau inlocuirea gratuita a subansamblelor sau pieselor de schimb constatate defecte de catre personalul tehnic autorizat de importator, daca produsul defect se incadreaza in conditiile prezentului certificat.
 9. Cumparatorul are obligatia de a utiliza produsul si de a-l intretine conform instructiunilor prezentate in manualul de utilizare.
 10. Deteriorarile de tipul zgarieturilor, loviturilor, rupturilor etc. ale elementelor demontabile sau nedemontabile, care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii, nu beneficiaza de garantie.
 11. Defectiunile aparute in afara termenului de garantie, ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organisme tehnic abilitat, se repara gratuit de catre SC ATVROM SRL
 12. Prestatorii de service au obligatia sa efectueze operatiunile de service asupra produselor de folosint? indelungata aflate in perioada de garantie inntr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si consumator.
PIERDEREA GARANTIEI:

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia dintre conditiile de mai jos:

 1. Neprezentarea, in momentul solicitarii reparatiei, a facturii de cumparare a produsului insotita de prezentul certificat de garantie, ambele in original.
 2. Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare si intretinere precizate in prospectele si instructiunile care insotesc produsul la livrare si de care cumparatorul a luat la cunostinta.
 3. Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderi, accidentari, si cind in urma accidentului sint afectate mai multe piese din produs, piesele sau ansamblul afectat pierzandu-si garantia, actiunea substantelor chimice, corozive etc., precum si a expunerii la intemperii ce pot deteriora produsul.
 4. Incredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane/ firme neautorizate de catre SC ATVROM SRL
 5. Garantia nu acopera montarea pieselor neautorizate, ajustarile de rutina sau inlocuirile firesti ale consumabilelor sau componentelor de uzura si de intretinere ( uleiuri, bujii, filter, ambreaj, tobe de esapament, placute de frana etc.).
 6. Orice modificare sau interventie neautorizata la sistemul electric al ATV-ului duce la pierderea garantiei pentru intreg ansamblul elecric al produsului.
 7. Utilizarea produsului in alt regim decat cel de uz personal (inchiriere, curierat etc.). Folosirea ATV-ului pentru concursuri, sarituri, cascadorii, acrobatii, ori alte activitati similare.
 8. Modificarea produsului de catre persoane/ firme neautorizate sa presteze activitati de service asupra acestui produs.
 9. Clientul va suporta costurile oricarei solicitari nefondate a service-ului

Prezentul certificat de garantie nu acopera raniri personale, deteriorari sau defectiuni ale ATV-ului sau orice alte pagube datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale, asamblarii necorespunzatoare sau intretinerii necorespunzatoare.

Informatii garantii ATV Kawasaki

Conditii generale:

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

CONDITII DE GARANTIE:
 1. Drepturile consumatorului sunt in conformitate cu O.G. 21/1992 si Legea 449/2003
 2. In cazul solicitarii de reparatii in cadrul termenului de garantie, cumparatorul este obligat sa prezinte certificatul de garantie impreuna cu factura de cumparare a produsului in original. Garantia este asigurata prin unitatile service autorizate de SC ATVROM SRL sa efectueze reparatia produsului. Garantia comerciala oferita este de 12 luni de la data cumpararii.
 3. Garantia pentru ATV-urile comercializate de SC ATVROM SRL precum si de dealerii autorizati de aceasta, este acoperita numai de catre societatile mai sus mentionate.
 4. Garantia produsului acopera defectele de fabricatie si de manopera pe o perioada de 24 luni sau 7000 km, incepand cu data preluarii produsului de catre cumparator, aceasta fiind data eliberarii facturii.
 5. Termenul de garantie curge de la data vanzarii produsului (data eliberarii facturii) si se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectiunea produsului pana la data repunerii acestuia in functiune.
 6. Daca in decursul a 24 luni sau a 7000 km de la preluarea vehiculului orice componenta a acestuia se defecteaza datorita unor deficite de material sau de executie, componenta va fi reparata sau inlocuita in functie de necesitate, in mod gratuit.
 7. Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, subansamblelor supuse uzurii ca urmare a utilizarii indelungate a produsului (cauciucuri, camere, saboti de frana, lant etc.) si in general asupra pieselor ce pot fi achizitionate drept accesorii.
 8. Garantia se refera la repararea sau inlocuirea gratuita a subansamblelor sau pieselor de schimb constatate defecte de catre personalul tehnic autorizat de importator, daca produsul defect se incadreaza in conditiile prezentului certificat.
 9. Cumparatorul are obligatia de a utiliza produsul si de a-l intretine conform instructiunilor prezentate in manualul de utilizare.
 10. Deteriorarile de tipul zgarieturilor, loviturilor, rupturilor etc. ale elementelor demontabile sau nedemontabile, care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii, nu beneficiaza de garantie.
 11. Defectiunile aparute in afara termenului de garantie, ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organisme tehnic abilitat, se repara gratuit de catre SC ATVROM SRL
 12. Prestatorii de service au obligatia sa efectueze operatiunile de service asupra produselor de folosint? indelungata aflate in perioada de garantie inntr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si consumator.
PIERDEREA GARANTIEI:

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia dintre conditiile de mai jos:

 1. Neprezentarea, in momentul solicitarii reparatiei, a facturii de cumparare a produsului insotita de prezentul certificat de garantie, ambele in original.
 2. Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare si intretinere precizate in prospectele si instructiunile care insotesc produsul la livrare si de care cumparatorul a luat la cunostinta.
 3. Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderi, accidentari, si cind in urma accidentului sint afectate mai multe piese din produs, piesele sau ansamblul afectat pierzandu-si garantia, actiunea substantelor chimice, corozive etc., precum si a expunerii la intemperii ce pot deteriora produsul.
 4. Incredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane/ firme neautorizate de catre SC ATVROM SRL
 5. Garantia nu acopera montarea pieselor neautorizate, ajustarile de rutina sau inlocuirile firesti ale consumabilelor sau componentelor de uzura si de intretinere ( uleiuri, bujii, filter, ambreaj, tobe de esapament, placute de frana etc.).
 6. Orice modificare sau interventie neautorizata la sistemul electric al ATV-ului duce la pierderea garantiei pentru intreg ansamblul elecric al produsului.
 7. Utilizarea produsului in alt regim decat cel de uz personal (inchiriere, curierat etc.). Folosirea ATV-ului pentru concursuri, sarituri, cascadorii, acrobatii, ori alte activitati similare.
 8. Modificarea produsului de catre persoane/ firme neautorizate sa presteze activitati de service asupra acestui produs.
 9. Clientul va suporta costurile oricarei solicitari nefondate a service-ului

Prezentul certificat de garantie nu acopera raniri personale, deteriorari sau defectiuni ale ATV-ului sau orice alte pagube datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale, asamblarii necorespunzatoare sau intretinerii necorespunzatoare.

Informatii garantii ATV Suzuki

Conditii generale:

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

CONDITII DE GARANTIE:
 1. Drepturile consumatorului sunt in conformitate cu O.G. 21/1992 si Legea 449/2003
 2. In cazul solicitarii de reparatii in cadrul termenului de garantie, cumparatorul este obligat sa prezinte certificatul de garantie impreuna cu factura de cumparare a produsului in original. Garantia este asigurata prin unitatile service autorizate de SC ATVROM SRL sa efectueze reparatia produsului. Garantia comerciala oferita este de 12 luni de la data cumpararii.
 3. Garantia pentru ATV-urile comercializate de SC ATVROM SRL precum si de dealerii autorizati de aceasta, este acoperita numai de catre societatile mai sus mentionate.
 4. Garantia produsului acopera defectele de fabricatie si de manopera pe o perioada de 24 luni sau 7000 km, incepand cu data preluarii produsului de catre cumparator, aceasta fiind data eliberarii facturii.
 5. Termenul de garantie curge de la data vanzarii produsului (data eliberarii facturii) si se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectiunea produsului pana la data repunerii acestuia in functiune.
 6. Daca in decursul a 24 luni sau a 7000 km de la preluarea vehiculului orice componenta a acestuia se defecteaza datorita unor deficite de material sau de executie, componenta va fi reparata sau inlocuita in functie de necesitate, in mod gratuit.
 7. Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, subansamblelor supuse uzurii ca urmare a utilizarii indelungate a produsului (cauciucuri, camere, saboti de frana, lant etc.) si in general asupra pieselor ce pot fi achizitionate drept accesorii.
 8. Garantia se refera la repararea sau inlocuirea gratuita a subansamblelor sau pieselor de schimb constatate defecte de catre personalul tehnic autorizat de importator, daca produsul defect se incadreaza in conditiile prezentului certificat.
 9. Cumparatorul are obligatia de a utiliza produsul si de a-l intretine conform instructiunilor prezentate in manualul de utilizare.
 10. Deteriorarile de tipul zgarieturilor, loviturilor, rupturilor etc. ale elementelor demontabile sau nedemontabile, care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii, nu beneficiaza de garantie.
 11. Defectiunile aparute in afara termenului de garantie, ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organisme tehnic abilitat, se repara gratuit de catre SC ATVROM SRL
 12. Prestatorii de service au obligatia sa efectueze operatiunile de service asupra produselor de folosint? indelungata aflate in perioada de garantie inntr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si consumator.
PIERDEREA GARANTIEI:

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia dintre conditiile de mai jos:

 1. Neprezentarea, in momentul solicitarii reparatiei, a facturii de cumparare a produsului insotita de prezentul certificat de garantie, ambele in original.
 2. Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare si intretinere precizate in prospectele si instructiunile care insotesc produsul la livrare si de care cumparatorul a luat la cunostinta.
 3. Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderi, accidentari, si cind in urma accidentului sint afectate mai multe piese din produs, piesele sau ansamblul afectat pierzandu-si garantia, actiunea substantelor chimice, corozive etc., precum si a expunerii la intemperii ce pot deteriora produsul.
 4. Incredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane/ firme neautorizate de catre SC ATVROM SRL
 5. Garantia nu acopera montarea pieselor neautorizate, ajustarile de rutina sau inlocuirile firesti ale consumabilelor sau componentelor de uzura si de intretinere ( uleiuri, bujii, filter, ambreaj, tobe de esapament, placute de frana etc.).
 6. Orice modificare sau interventie neautorizata la sistemul electric al ATV-ului duce la pierderea garantiei pentru intreg ansamblul elecric al produsului.
 7. Utilizarea produsului in alt regim decat cel de uz personal (inchiriere, curierat etc.). Folosirea ATV-ului pentru concursuri, sarituri, cascadorii, acrobatii, ori alte activitati similare.
 8. Modificarea produsului de catre persoane/ firme neautorizate sa presteze activitati de service asupra acestui produs.
 9. Clientul va suporta costurile oricarei solicitari nefondate a service-ului

Prezentul certificat de garantie nu acopera raniri personale, deteriorari sau defectiuni ale ATV-ului sau orice alte pagube datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale, asamblarii necorespunzatoare sau intretinerii necorespunzatoare.

Informatii garantii ATV Yamaha

Conditii generale:

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

CONDITII DE GARANTIE:
 1. Drepturile consumatorului sunt in conformitate cu O.G. 21/1992 si Legea 449/2003
 2. In cazul solicitarii de reparatii in cadrul termenului de garantie, cumparatorul este obligat sa prezinte certificatul de garantie impreuna cu factura de cumparare a produsului in original. Garantia este asigurata prin unitatile service autorizate de SC ATVROM SRL sa efectueze reparatia produsului. Garantia comerciala oferita este de 12 luni de la data cumpararii.
 3. Garantia pentru ATV-urile comercializate de SC ATVROM SRL precum si de dealerii autorizati de aceasta, este acoperita numai de catre societatile mai sus mentionate.
 4. Garantia produsului acopera defectele de fabricatie si de manopera pe o perioada de 24 luni sau 7000 km, incepand cu data preluarii produsului de catre cumparator, aceasta fiind data eliberarii facturii.
 5. Termenul de garantie curge de la data vanzarii produsului (data eliberarii facturii) si se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectiunea produsului pana la data repunerii acestuia in functiune.
 6. Daca in decursul a 24 luni sau a 7000 km de la preluarea vehiculului orice componenta a acestuia se defecteaza datorita unor deficite de material sau de executie, componenta va fi reparata sau inlocuita in functie de necesitate, in mod gratuit.
 7. Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, subansamblelor supuse uzurii ca urmare a utilizarii indelungate a produsului (cauciucuri, camere, saboti de frana, lant etc.) si in general asupra pieselor ce pot fi achizitionate drept accesorii.
 8. Garantia se refera la repararea sau inlocuirea gratuita a subansamblelor sau pieselor de schimb constatate defecte de catre personalul tehnic autorizat de importator, daca produsul defect se incadreaza in conditiile prezentului certificat.
 9. Cumparatorul are obligatia de a utiliza produsul si de a-l intretine conform instructiunilor prezentate in manualul de utilizare.
 10. Deteriorarile de tipul zgarieturilor, loviturilor, rupturilor etc. ale elementelor demontabile sau nedemontabile, care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii, nu beneficiaza de garantie.
 11. Defectiunile aparute in afara termenului de garantie, ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organisme tehnic abilitat, se repara gratuit de catre SC ATVROM SRL
 12. Prestatorii de service au obligatia sa efectueze operatiunile de service asupra produselor de folosint? indelungata aflate in perioada de garantie inntr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si consumator.
PIERDEREA GARANTIEI:

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia dintre conditiile de mai jos:

 1. Neprezentarea, in momentul solicitarii reparatiei, a facturii de cumparare a produsului insotita de prezentul certificat de garantie, ambele in original.
 2. Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare si intretinere precizate in prospectele si instructiunile care insotesc produsul la livrare si de care cumparatorul a luat la cunostinta.
 3. Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderi, accidentari, si cind in urma accidentului sint afectate mai multe piese din produs, piesele sau ansamblul afectat pierzandu-si garantia, actiunea substantelor chimice, corozive etc., precum si a expunerii la intemperii ce pot deteriora produsul.
 4. Incredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane/ firme neautorizate de catre SC ATVROM SRL
 5. Garantia nu acopera montarea pieselor neautorizate, ajustarile de rutina sau inlocuirile firesti ale consumabilelor sau componentelor de uzura si de intretinere ( uleiuri, bujii, filter, ambreaj, tobe de esapament, placute de frana etc.).
 6. Orice modificare sau interventie neautorizata la sistemul electric al ATV-ului duce la pierderea garantiei pentru intreg ansamblul elecric al produsului.
 7. Utilizarea produsului in alt regim decat cel de uz personal (inchiriere, curierat etc.). Folosirea ATV-ului pentru concursuri, sarituri, cascadorii, acrobatii, ori alte activitati similare.
 8. Modificarea produsului de catre persoane/ firme neautorizate sa presteze activitati de service asupra acestui produs.
 9. Clientul va suporta costurile oricarei solicitari nefondate a service-ului

Prezentul certificat de garantie nu acopera raniri personale, deteriorari sau defectiuni ale ATV-ului sau orice alte pagube datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale, asamblarii necorespunzatoare sau intretinerii necorespunzatoare.

Informatii garantii scutere TGB

Pentru ca scuterul dumneavoastra sa fie in perfecta stare de functionare trebuie sa va prezentati la toate reviziile periodice, sa folositi numai piese de schimb originale si uleiuri agreate de catre producator. Distribuitorul TGB va va indruma catre service-ul autorizat sa va ofere toate aceste servicii.

SCUTERUL DUMNEAVOASTRA ESTE GARANTAT 24 LUNI SAU 5,000 KM PENTRU PIESE SI MANOPERA.

Conditii generale de garantie :
Vehiculele TGB sunt garantate impotriva oricarui defect de constructie sau de materiale , pe o perioada de 24 luni sau in limita a 5,000 km. Garantia acopera inlocuirea pieselor recunoscute ca defecte, sau remedierea lor, la alegerea TGB , precum si costurile cu manopera aferenta, intr-un service al retelei noastre comerciale (TGB).

Raspunderea noastra este limitata strict la garantia descrisa mai sus.

Garantia se aplica daca :

 • Vehiculul a fost reparat in service-urile facand parte din reteaua noastra comerciala(TGB) ;
 • Vehiculul a fost intretinut in mod regulat in conformitate cu planul de intretinere din acest manual , intr-un service agreat TGB ;
 • Vehiculul nu a fost transformat sau modificat ;
 • Piesele de origine nu au fost inlocuite cu altele neagreate de catre constructor ;
 • Nu au fost montate piese sau echipamente neagreate(sistem de alarma,radio,proiectoare,etc) ;
 • Avariile nu se datoreaza unei neglijente,utilizari necorespunzatoare,nerespectarii prescriptiilor care apar in manualul de utilizare, unei suprasarcini chiar si temporare sau lipsa de experienta a conducatorului.
 • S-au folosit uleiuri si carburanti recomandati de constructor sau reprezentantii acestuia

Garantia contractuala nu acopera :

 • operatiuni de intretinere(revizii periodice) ;
 • operatiuni de intretinere altele decat cele periodice : schimb ulei, reglaje, gresare, curatarea si spalarea -diverselor parti componente din cauza combustibilului sau a uleiului necorespunzator ;
 • reparatiile ca urmare a unei utilizari anormale sau a unui accident ;
 • coroziunea sau oxidarea unei suprafete de pe sasiu,la suruburi,toba de esapament, si in general a oricaror piese metalice tratate sau nu cu exceptia coroziunii care duce la perforare ;
 • uzura normala a pieselor : fulii motrice si receptoare,ambreiaj,curea transmisie,flascuri mobile,ghidaje,lant,pinion,coroana spate, bujie, antiparazitaj, becuri, sigurante, pneuri, garnituri si placute de frana , discuri de frana, cabluri si comenzile cablurilor,filtru de aer,filtru de benzina, filtru de ulei,cilindru- piston- segmenti la 10,000 km,toba esapament, lichide si alte produse (ulei motor,unsoare,lichid hidraulic,ulei transmisie),amortizoare ;
 • acumulatorii sunt garantati 6 luni sub rezerva efectuarii unui kilometraj mimim de 200 km/luna ;

LA APARITIA ORICAREI DEFECTIUNI SESIZATI PERSOANELE DE LA SERVICE-URILE ACREDITATE FIRMEI ATVROM AGREMENT.

ATENTIE: Efectuarea reviziilor si lucrarilor in alte unitati service decat cele autorizate, cat si neefectuarea reviziilor la timp duc la pierderea GARANTIEI !!!

Avertisment :

Daca martorul pentru nivelul ulei din bord este aprins atunci inseamna ca nivelul uleiului din rezervor este minim. ALIMENTATI REZERVORUL DE ULEI CU ULEI 2T SINTETIC NORMA : SAE JASO FC. Dupa aceasta operatiune martorul se va stinge.Orice utilizare a vehiculului avand un nivel mai mic de ulei decat nivelul inferior poate antrena deteriorarea ireversibila a motorului !

Intretinere si siguranta :
Reviziile efectuate periodic vor mentine vehiculul dumneavoastra in stare buna de functionare.Durata intre aceste revizii va fi stabilita in functie de numarul de km parcursi intr-o anumita perioada de timp asa cum apare in tabelul de mai jos


KM

500km

3000km

6000km

9000km

12000km

Perioada in luni

Prima luna

6 luni

12 luni

18 luni

24 luni

Filtrul de aer

 

C

I

C

I

Toba de esapament

 

C

V

C

I

Bujia

 

C

I

C

I

Carburator

V

V,A

V,A

V,A

V,A

Functionarea la relanti

A

A

A

A

A

Cablu de acceleratie

V

V

V

V

V

Sistemul de franare

V,A

V,A

V,A

V,A

V,A

Roata

 

V

V

V

V

Piese de ansamblare, piulite,suruburi

V

V

V

V

V

Acumulator

 

V

V

V

V

Curea de transmisie

 

V

I

V

I

Ulei cutie de viteze

I

 

I

 

I

Filtru de benzina

 

V

I

V

I

Filtru de ulei

 

V

I

V

I

Vitezometru

 

L

L

 

L

Furca fata

 

 

V

V

V

Amortizor

 

 

V,A

V,A

V,ANota:

V: Verificat si inlocuit doar daca este necesar

A: Ajustat

C: Curatat

I: Inlocuit

L: Lubrifiat

 • Aceste revizii trebuie efectuate precum in tabelul de mai sus dar si in functie de conditiile climatice.
 • Pentru o buna functionare a scuterului dumneavoastra este recomandat ca in primii 1000km sa nu folositi acceleratia la maxim.
 • Cand inlocuiti setul motor va rugam sa evitati rulajul cu viteza maxima in primii 1000km.
 • Evitati sa accelerati la maxim atunci cand condiitile de functionare nu permit acest lucru.
NOTA IMPORTANTA :
 1. Orice modificare adusa motorului sau partilor componente in dorinta de a mari viteza sau puterea vehiculului sunt strict interzise de lege.Va rugam sa consultati dealer-ul sau service-ul autorizat pentru alte modificari ale motorului sau partilor componente.Inainte de a folosi scuterul asigurati-va ca aveti dreptul de a utiliza un asemenea vehicul si ca acesta a fost omologat si inscris in circulatie de autoritatea competenta.De asemenea dorim sa va informam ca orice modificare adusa vehiculului fara autorizare duce la pierderea garantiei.Pentru alte intrebari sau datalii, utilizatorul este rugat sa se adreseze fara ezitare dealer-ului TGB.
 2. Pierderea garantiei are loc in urmatoarele cazuri :
  • Accident
  • Neprezentarea la service-ul autorizat in vederea efectuarii verificarilor si lucrarilor la intervalele prevazute in fisa de garantie
  • Exploatarea necorespunzatoare
  • (vezi Instructiuni de utilizare)
  • Interventii asupra produsului sau ansamblelor si subansamblelor acestuia de orice fel efectuate fara autorizarea ATVROM (tuning, instalare alarme, accesorii, etc.)
  • Revanzarea scuterului.
  • Folosirea vehiculelor in compentitii de orice tip, sau utilizate la instructaj (scoala), curierat ori cele care fac obiectul unor inchirieri.

Informatii garantii ATV TGB

1) Conditii generale :

Garantia legala de conformitate respecta prevederile Legii 449/2003 actualizata (r) si OG 21/1992, (r2), acte normative valabile pentru clientii persoane fizice si pe teritoriul Romaniei. Asigurarea garantiei se face de catre vanzator la datele de contact mentionate in site .

Durata medie de utilizare si termenul de garantie aferent fiecarei categorii de produse este mentionat in site la descrierea produsului. Termenul de garantie legala de conformitate este de 24 luni de la data achizitionarii produsului, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 luni. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile calendaristice conform Legii 449/2003 (r) de la momentul aducerii la cunostinta vanzatorului prin intermediul datelor de corespondenta mentionate in actul de vanzare sau din momentul predarii produsului catre unitatea de service in baza unui proces verbal de predare-primire, in functie de caz. Termenul poate fi prelungit conform prevederilor OG 21/1992(r2) daca pentru verificarea produsului reclamat ca defect este necesara o expertizare .

Produsele de folosinta indelungata la care au aparut neconformitati trebuie sa intre in posesia magazinului vanzator pentru constatare service, confirmare/infirmare deficiente reclamate si aplicare a garantiei. Perioada de neutilizare a produsului de catre consumator din motive tehnice neimputabile utilizatorului va fi prelungita cu termenul petrecut in service. In cazul in care produsul isi petrece in service un numar de zile ce insumat depaseste 10% din perioada de garantie, consumatorul va primi un produs nou in schimbul celui defect sau i se va restitui contravaloarea in functie de solicitare.

Modalitatile de asigurare a garantiei sunt: intretinere; reparare; inlocuire; reziliere contract si restituire contravaloare produs (in aceasta ordine). Aducerea la conformitate a produsului in termenul de garantie se realizeaza in primul rand prin reparare, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire si ulterior prin rezilierea contractului (returnarea contravalorii produsului) daca aceasta din urma nu este disproportionata si daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate, in fiecare caz fara plata. Garantia este prelungita de catre vanzator cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea certificatului de garantie, insotit de factura de achizitie (copie)/bonul fiscal al produsului. Garantia se acorda numai pentru defectele aparute in conditiile exploatarii normale conform destinatiei produsului.

Garantia produselor comercializate de ATVROM este pentru ATV-uri 24 luni sau 10.000 km din momentul achizitionarii, cu respectarea urmatoarelor conditii :

 • Prezentarea ATV-ului la intervalele de km prevazute in Fisa de garantie in vederea verificarii si efectuarii operatiunilor de intretinere
 • Exploatarea ATV-ului in conditii normale conform Instructiunilor si a Manualui de utilizare.
ATENTIE !

Garantia se acorda pentru defectiuni datorate unor vicii ascunse ale ATV-ului si nu se refera la componentele consumabile ale acestuia precum cauciucuri, placute de frana, filtrele de orice tip, baterie acumulatori, discuri ambreiaj,discuri frana,lant transmisie, cabluri bowden, spirale vitezometru, etc

Durata medie de viata a ATV-urilor este de 5 ani. Cumparatorul trebuie sa sesizeze in scris personalul firmei ATVROM, despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni, calculat de la data constantarii(conform Legii nr.449/ 2003)Defectul nu trebuie sa afecteze alte componente ale ATV-ului, nu trebuie sa puna in pericol siguranta utilizatorului si nu poate duce la avarii mai grave ale ATV-ului.

LA APARITIA ORICAREI DEFECTIUNI SESIZATI PERSOANELE DE LA SERVICIUL ACREDITAT AL FIRMEI ATVROM.

FISA DE GARANTIE A ATV-ULUI

Periodicitatea lucrarilor de intretinere a ATV-ului:

 • 250 KM sau 1 luna -SCHIMB ULEI MOTOR,REVIZIE AMANUNTITA
 • 1.000 KM sau 3luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 2.500 KM sau 6 luni -SCHIMB ULEI MOTOR
 • 4.000 KM sau 9 luni -REVIZIE AMANUNTITA
 • 5.000 KM sau 12 luni -SCHIMB ULEI MOTOR
 • 6.500 KM sau 15 luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 8.000 KM sau 18 luni -REVIZIE AMANUNTITA
 • 9.000 KM sau 21 luni -SCHIMB ULEI MOTOR,SCHIMB ULEI DIFERENTIALE
 • 10.000 KM sau 24 luni -REVIZIE AMANUNTITA,VERIFICARE COMPLETA

Efectuarea reviziilor si lucrarilor in alte unitati service decat cele autorizate, cat si neefectuarea reviziilor la timp duc la pierderea GARANTIEI !!!

2) Pierderea garantiei are loc in urmatoarele cazuri :
 • Accident
 • Neprezentarea la service-ul autorizat in vederea efectuarii verificarilor si lucrarilor la intervalele prevazute in fisa de garantie
 • Exploatarea necorespunzatoare (vezi Instructiuni de utilizare)
 • Interventii asupra produsului sau ansamblelor si subansamblelor acestuia de orice fel efectuate fara autorizarea ATVROM (tuning, instalare alarme, accesorii, etc.)
 • Folosirea vehiculelor in compentitii de orice tip, sau utilizate la instructaj (scoala),curierat ori cele care fac obiectul unor inchirieri.

Garantia se asigura prin intretinerea si repararea vehiculului in SERVICE ATVROM (Acreditat R.A.R.) DISPECERAT SERVICE SI GARANTII ATVROM Mobil: 0749 229 949 E-mail: [email protected]

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate