Care este tipul potrivit de skijet pentru tine?

Care este tipul potrivit de skijet pentru tine?

25.04.2019

Sa cumperi un skijet poate fi o investitie foarte buna daca vrei sa aloci timpul liber activitatilor de recreatie pe apa. Distractia va fi la cote maxime, atata vreme cat faci o alegere potrivita de PWC. Cum piata este invadata de o multitudine de modele, trebuie sa stii pe ce anume sa pui accent. Mai ales daca esti incepator in sporturi nautice, iti vor fi utile cateva informatii...

In primul rand, conteaza enorm tipul de skijet. Nu oricine poate sa piloteze un jetski performance, de exemplu, daca nu ii va intelege dinamica. Skijeturile sunt in general categorisite dupa criterii ca numar de persoane si stil de intrebuintare. Diferentele consta in marime si forma pe care o au saua si chila. Cei care doresc sa faca trick-uri si stunt-uri se vor impaca mai degraba cu un skijet de doua persoane, decat cu unul proiectat sa acomodeze trei insi. De ce? Pentru ca este mai manevrabil in locuri inguste si se intoarce mai usor. Reversul medaliei in acest caz este ca skijeturile de doua persoane nu pot sustine viteza de top pe intervale de mai multe secunde. In schimb, jetski-urile de trei persoane, cele mai putin manevrabile pe suprafete mici, vor putea sa „mearga tare” in ritm sustinut. Daca doresti sa iti iei un model cu care sa faci spectacol pe apa, merita sa descoperi gama de skijeturi Sea-Doo care include si modele stand-up performante.

In legatura cu activitatile conexe, trebuie sa stii ca exista skijeturi speciale de wakeboarding - acestea se disting in general prin corpul mai mare si mai impunator si au o amprenta mai mare pe apa pentru a favoriza sariturile.

Asadar, cei care au in plan sa isi achizitioneze un skijet pentru plimbari cu familia si distractie cu prietenii au sanse sa gaseasca un model potrivit in gama Sea-Doo Rec Line. Aceste skijeturi ofera in plus eficienta de consum inalta gratie dotarii cu faimoasele motoare Rotax. Iar daca te intereseaza un model care se poate pilota si din picioare, numit generic skijet „stand-up”, poti opta pentru Sea-Doo Spark Trixx. Si Kawasaki fabrica skijeturi de acest fel, iar cel mai popular este modelul Kawasaki SX-R, un PWC proiectat după cerințele cele mai exigente ale ingineriei japoneze și cu trăsături împrumutate de la modelele competiționle.

In incheiere, iti amintim sa porti de fiecare data vesta de protectie atunci cand scoti skijetul la plimbare, chiar si atunci cand faci manevre la viteza mica. De asemenea, pentru evitarea incidentelor nedorite, recomandam pastrarea distantei fata de oamenii din apa si de restul ambarcatiunilor.

Te-ar putea interesa si:

Istoria KTM Duke

KTM, un nume de referinta in industria motocicletelor, celebreaza in 2024 un moment remarcabil: 30 de ani de inovatie si excelenta incepand cu lansarea modelului DUKE.De la debutul cu KTM 400 DUKE si KTM 620 DUKE in anii 1990, pana la impresionantul ...

Citeste mai mult