Tracker gratuit pe scutere Piaggio in UK

Tracker gratuit pe scutere Piaggio in UK

19.09.2018

Piaggio doteaza modelele sale de scutere comercializate pe piata engleza cu dispozitive tracking. Decizia a fost influentata de numarul in crestere de furturi de motociclete si scutere. Doar anul trecut in Londra au fost inregistrate peste 14 000 de furturi de motociclete. Statisticile au mai aratat ca 23 430 de ilegalitati au fost comise utilizand motociclete si scutere furate.

In medie, 77 de motociclete si scutere sunt sustrase zilnic de la proprietarii de drept. Primarul Londrei Sadiq Khan a vorbit recent despre masurile anti-furt implementate de diferiti constructori. Italienii de la Piaggio se alatura eforturilor depuse de un alt jucator, Honda UK, cu intentia de a minimaliza numarul furturilor de scutere. Prin urmare, acelebrul producator a echipat modelele noi Vespa GTS 300 si Piaggio Beverly 300/350 cu dispozitive gratuite de urmarire in trafic.

Mopedele (ciclomotoare cu doua, trei sau patru roti care nu depasesc viteza maxima de 45 km/h) se numara printre cele mai usoare tinte deoarece sunt mai usor de pornit decat motocicletele. 620% scutere, o cifra alarmanta, au fost furate anul acesta. Rata in crestere i-a determinat pe riderii care circula pe strazile Londrei sa protesteze pentru a obtine mai multe puncte de ancorare la sol unde sa isi poata lega motocicletele.

Primarul Sadiq Khan a invitat numerosi producatori la un summit special pentru a atrage atentia asupra problemei cu care se confrunta pilotii de motociclete si scutere. Printre cei prezenti la eveniment amintim Honda, Suzuki, Piaggio, Yamaha si BMW. Primul constructor care a luat atitudine a fost Red Winger care a batut palma cu compania Datatool din UK pentru a facilita furnizarea de sisteme tracking pentru vehiculele sale.

Conform producatorului italian, modelele de scutere 2019 Piaggio Beverly 300 si 350 si Vespa GTS 300 sunt disponibile cu sistem de urmarire inclus pana pe 31 octombrie a.c. Toti cei care achizitioneaza noi Vespa GTS 300 sau Piaggio Beverly 300/350 beneficiaza de instalarea gratuita a unitatilor „Tracker” - acesta este cel mai bun provider de astfel de sisteme de securitate din Marea Britanie care utilizeaza tehnologia unica VHF. Este de asemenea singura solutie tracking pe care o folosesc fortele de politie din UK.

 

 

Unitatile Tracker pentru motociclete ofera servicii partiale in Europa: pe teritoriul Marii Britanii, in Franta, Spania, Polonia, Italia, Olanda si Luxemburg. Dispozitivele sunt alimentate de baterii cu viata de pana la 5 ani, special fabricate pentru a proteja motocicletele folosite rar.

Aceste dispozitive beneficiaza de un software de urmarire unic care nu poate fi afectat de blocajele de semnal si care vine prevazut cu un senzor special pentru a detecta miscarile neautorizate. Pe baza tehnologiei VHF (Very High Frequency), Tracker va gasi motocicleta sau scuterul tau daca a fost furat, indiferent ca este ascuns intr-o pivnita, van, container maritim, parcare subterana de masini, situatii cand GPS-ul normal este ineficient.

Dispozitivele Tracker costa pe piata de la £249 ($325) pana la £361 ($470).

Insa Piaggio le va instala pe noile scutere italiene pana la sfarsitul lui octombrie a.c. Din pacate, oferta nu a fost anuntata si pentru alte piete in afara de cea britanica.

„Furturile de mopede sunt intimidante si inspaimantatoare si nu vor fi tolerate pe strazile Londrei. Primarul vede aceste ilegalitati ca pe o ofensa extrem de serioasa si sustine organele de politie pentru a-i identifica si pedepsi pe faptasi”, scrie pe site-ul oficial al primarului capitalei londoneze.

 

Te-ar putea interesa si:

Cum sa folosesti lama de zapada ATV? 

Sa dai zapada cu lopata poate fi o munca istovitoare, mai ales daca trebuie in mod repetat sa indepartezi cantitati abundente. Insa daca ai un ATV in garaj, treaba este pe jumatate gata, nu-ti mai trebuie decat o lama de zapada potrivita si un set de...

Citeste mai mult