Rezultate Rally-Raid: Cupa Calarasi

Rezultate Rally-Raid: Cupa Calarasi

27.04.2021

ParticipanțiilaprimaedițieCupaCălărașidesfășuratăîntre 23-25 aprilie 2021 au avut parte de provocăriîn cadrul competițieișimultă, multăadrenalină. Concursul a fost înscrisîn calendarul FRAS pentru anul 2021 și s-a derulat pe un traseu de aproape 300 km pentru avansațiși de 235 km pentru promo șidebutanți, fiind organizat laacelași nivel competitiv cu Baja555 Romania.

Piloții de ATV-uri, SSV-uriînmareparte, mașini 4×4 și motociclete s-au întrecut pe drumuri de macadam, forestiere și agricole, drumuri care nu sunt destinate circulației publice. Toțiconcurenții, atât cei de la categoria Amatori, câtșiProfesioniștii, au primit gratuit derulatoare de roadbook din partea organizatorilor, BAJA 555 Romania. Evenimentul sportiv a constituit o premierăînjudețulCălărașiși a fost lipsit de incidente.

Pe podium, la categoria SSV PROFI, a urcat echipajul din Polonia compus din Tomasz Bialkowski și Dariusz Baskiewicz. Acesta s-a impus înfațaconcurențilorbulgari, Tsanko Tsankov și Zornitsa Todorova.

Pe locul III s-a clasat echipajul din România format din Paul Zaig și Florin Recean. Locul IV a revenit echipajului Adi Hercz/Cătălin Iftemi.

La categoria Auto Profi s-a impus echipajul format din italianul Mauro Selvatico și Raluca Bădan. La categoria Auto Promo, locul 1 a fost ocupat de Otoman Robert/Dumitru Cătălin.

LaSSV Debutanți, au urcat pe podium Ștefan Unchiasu și Valentin Georgescu, impunându-se înfața echipei formate din Laurian Filimon și Ioan Duntzer.

La categoria SSV Promo, victoria a fost obținută de către echipajul Calin Camarasan/Bogdan Luha.

Piloții de ATV-uri au avut ocazia se înscriela clasele Hobby și Discovery. La categoria ATV Hobby, primul loc a fost ocupat de Dobra Dan care a pilotat un CFMOTO CFORCE 1000, întimp ce la categoria ATV Discovery victoria i-a revenit pilotului Trușcă Adrian.

În clasamentul general Moto, pe locul 1 s-a situat riderul Căpușan Gabi.

În cadrul evenimentului au participat 3 echipaje CF Moto România Rally Teamla categoriile SSV Profi și SSV Promo.

O noutate este faptul echipajul de la SSV Promo a avut cel maitânăr copilot (14 ani) atestat FRAS, terminând cu brio întregul traseu șiajungândla o viteză de maxim 113,6 km/h datorită îmbunătățirilor efectuate (un SSV standard din fabrică vine cu viteză maximă de 60h/h). 

Echipajul de laclasa SSV Profi a concurat cu un SSV CF Moto îmbunătățitșipregătit special pentru curse de Rally raid (suspensii, frâne, sașiu). Echipajul a obținut locul IV. Cel de-al treilea echipaj a concurat la bordul unui SSV CF Moto cași vehicul de deschidereșiînchidere traseu CUPACĂLĂRAȘI.

Deșiaflatălaprimaediție, CUPACălărași a fost un real succes, atrăgând echipaje sportive la nivel international, precum șifoști campioni mondiali ai DAKAR, drept pentru care organizatorii sperăcaaceastăcompetiție se bucure de recunoașterela nivel est-european. Printre partenerii evenimentului s-au numărat ATVRom si Authentic Spirit.

Te-ar putea interesa si:

Riderul RED BULL KTM FACTORY RACING, Aaron Plessinger, obtine prima victorie 450 Supercross in San Diego

Runda 3 - Campionatul AMA Supercross Aaron Plessinger a cucerit prima victorie din cariera 450SX Main Event la Runda 3 a Campionatului 2024 AMA Supercross, preluand controlul in conditii ploioase. Colegul de echipa, Chase Sexton, a urcat pe locu...

Citeste mai mult