Ce trebuie sa stii despre RABLA PLUS 2020

Ce trebuie sa stii despre RABLA PLUS 2020

26.03.2020

Programul Rabla 2020 este compus din Rabla Clasic si Rabla Plus. Daca te intereseaza mai multe despre achizitionarea unui vehicul 100% electric sau electric hibrid plug-in, trebuie sa stii ca se acorda prime de aproximativ 10.000 de euro celor care cumpara vehicule electrice, in vreme ce persoanele care vor vehicule hibride vor primi o prima de aproape 4.500 de euro. 

Rabla PLUS a fost lansat de catre Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Cei interesati sa achizitioneze un autoturism full electric sau electric hibrid plug-in se pot deja adresa dealer-ilor validati.

Se finanteaza achizitiile de motociclete full electrice!
Conform comunicatului transmis de Ministerul Mediului, pentru prima data de cand exista acest program, Rabla PLUS permite inclusiv cumpararea de motociclete de tip full electrice.

Programul Rabla PLUS nu conditioneaza cumpararea unui autovehicul nou de casarea unui vehicul uzat. In orice caz, cei care doresc sa renunte la masina poluanta, veche, vor primi in plus si prima de casare stipulata prin programul Rabla Clasic. Aceasta este in valoare de 6500 de lei.

Costel Alexe, ministrul mediului, apelor si padurilor, crede „ca viitorul transportului este full electric, iar acest tip de transport va fi si o garantie a aerului bun in orase”.

RABLA PLUS 2020 - de retinut: se acorda ajutor de la stat pentru achizitia de vehicule 100% electrice sau hibride cu tehnologia Plug-in.
Cei care aleg o masina 100% electrică sau hibrid Plug-in, primesc prin intermediul Programului Rabla Plus doua tipuri de tichete:
- eco-tichet de 20.000 de lei pentru achizitia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km in regim WLTP.
- eco-tichet de 45.000 de lei pentru o masina 100% electrica.

Te-ar putea interesa si:

2025 BRP Lynx Lineup

BRP Lynx aduce in sezonul 2025 doua noi modele trail, in timp ce lineup-ul Brutal se distinge de snowmobilele crossover Xterrain si se extinde. De asemenea, gama Shredder conceputa pentru riding prin zapada adanca adauga caracteristici noi. Proasp...

Citeste mai mult