Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari

Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari

20.07.2016
Piaggio este unul dintre cei mai de renume producatori de scutere, iar Vespa este brandul ce se bucura de cea mai mare popularitate. Incercand sa imbunatateasca in continuare linia Vespa, Piaggio a inlocuit recent modelele Vespa LX si S cu Primavera si Sprint, ambele fiind dotate acum cu motorul i-Get, motor ce a fost introdus prima oara in 2015 pe modelul Piaggio Medley.

Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari - 2016
 
Primavera si Sprint vin echipate fie cu un motor de 125cc, ori varianta mai puternica de 150cc. Ambele motoare sunt in patru timpi, au un singur cilindru si aprindere electronica. Motoarele  i-Get incorporeaza, de asemenea, un senzor barometric ce regleaza automat amestecul de aer si carburant atunci cand detecteaza schimbari de altitudine sau alti factori ce pot reduce performanta scuterului. Varianta de 125cc are o putere maxima de 7.9 kW (10.6 cp) si un cuplu de 10.4 Nm (7.7 lb. ft.), in timp ce varianta de 150cc produce 9.5 kW (12.7 cp) si un cuplu de 12,8 Nm (9,4 lb ft. ).
Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari -  Sprint
Alte imbunatatiri includ utilizarea de materiale rezistente la forta de frecare pentru o eficienta crescuta a consumului de combustibil. Cu un rezervor de 8 litri montat pe ambele modele, se asteapta sa se parcurga la un singur plin o distanta de 364 km pentru motorul mai mic si 328 km pentru motorul mare. Piaggio a declarat ca noile modele sunt mai silentioase, lucru realizat prin schimbarea configuratiei arborelui cotit, reducand astfel vibratiile, incorporarea unui nou capac pentru cutia de viteze, precum si dezvoltarea unui nou sistem de evacuare.

Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari -  Sprint
Multe accesorii sunt disponibile pentru ambele scutere, pentru  imbunatatirea sigurantei, a capacitatii de transport si diferite moduri de personalizare. Preturile de vanzare retail in Europa difera in functie de tara, insa va porni de la 4,100€ pentru modelul 125 Primavera si 4,290€ pentru modelul 125 Sprint.
 

Primavera si Sprint de la Vespa primesc motorizari mai mari -  Vespa

Te-ar putea interesa si:

KTM introduce noi scheme de culoare pentru gama Supersport 

Sezonul 2024 aduce noutati la nivelul lineup-ului de motociclete Supersport din familia KTM Motorcycles. Producatorul austriac a anuntat update-uri de culori si grafici pentru gama RC Supersport, inspirandu-se de la prototipurile mai vechi si din com...

Citeste mai mult