Husqvarna se intoarce in Raliul Dakar 2016, dupa doi ani de absenta

Husqvarna se intoarce in Raliul Dakar 2016, dupa doi ani de absenta

16.07.2015
Husqvarna a facut anuntul oficial cu privire la revenirea, dupa doi ani de absenta, in 2016 in cadrul Dakar Rally, aducand un plus de competitivitate uneia dintre cele mai dure competitii off-road din lume. Compania a mentionat, de asemenea, ca va alinia la start doi piloti, unul dintre ei fiind veteranul Ruben Faria, celalalt fiind Pierre-Alexandre Renet, aflat la prima experienta intr-o asemenea competitie.

Faria, in mod special, va aduce Husqvarna experienta sa acumulata de-a lungul vremii in Raliul Dakar, al carei varf a fost plasarea pe al doilea loc in 2013 cu KTM, la sectiunea motociclete, fireste. Intr-un fel de a privi lucrurile, Faria va concura in continuare sub umbrela KTM, atata tot ca vorbim acum despre unul dintre sub-brand-urile companiei, insa unul dintre cele mai experimentate in privinta raliurilor extreme.

Husqvarna se intoarce in Raliul Dakar 2016, dupa doi ani de absenta - KTM

Celalalt pilot inregimentat de Husqvarna, Renet, se afla in fata primei participari la Raliul Dakar, insa vine dupa o cariera destul de interesanta in cadrul curselor de enduro, fiind rand pe rand campion national in Enduro E2 in doua randuri, campion mondial in MX3 (2009), Enduro E2 (2012) si Enduro (2014), plus vicecampion mondial in Enduro E2 (2013) si castigator al numeroaselor alte curse. In 2011 a devenit pilot al Husaberg (de asemenea, sub-brand KTM) si din 2014 a semnat cu Husqvarna.


Husqvarna se intoarce in Raliul Dakar 2016, dupa doi ani de absenta - Dakar

Ambii piloti vor concura in editia Dakar Rally 2016 pe un model Husqvarna 450 Rally si e interesant de mentionat ca intre rivalii acestora se vor numara si piloti care vor concura sub blazonul KTM. Astfel, odata cu revenirea Husqvarna in cadrul raliului de la preluarea in 2013 de catre austrieci, KTM va avea practic doua echipe de uzina in competitie.

Dar lucrurile interesante nu se opresc aici, deoarece anumite zvonuri vorbesc despre faptul ca Husqvarna va veni in Dakar Rally 2016 cu o echipa satelit, zvonuri neconfirmate inca oficial. Insa e o chestiune de timp, se pare, pana cand HT – Husqvarna Rally Team, cu al sau manager Henk Hellegens, va prezenta si eventuala echipa satelit, cu care sa participe.


Husqvarna se intoarce in Raliul Dakar 2016, dupa doi ani de absenta - Yamaha

Ce inseamna asta, cu alte cuvinte? Pai o ascutire a luptei pentru suprematia in cel mai periculos si extrem raliu din lume. Asta in conditiile in care Husqvarna, un constructor redutabil in domeniul motocicletelor off-road de top va ataca, alaturi de Yamaha si Honda, suprematia de multi ani a firmei-mama KTM (lipsita deja de aportul multiplului castigator Marc Coma), care domina competitia neintrerupt din 2001. Greu de crezut, totusi, ca Husqvarna va castiga editia din anul viitor, mai ales dupa doi ani de pauza, dar este cert ca va incurca substantial socotelile celorlalti competitori. Va fi o editie foarte interesanta si disputata, cu siguranta.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO Thunder Racing Team, pe locul 5 la Raliul Dakar

Riderul CFMOTO THUNDER RACING TEAM, Antanas Kanopkinas si vehiculul CFORCE 1000 au obtinut pozitia a cincea in clasa QUAD.  Antanas Kanopkinas a reusit o performanta impresionanta la Raliul Dakar, securizand a 5-a pozitie la clasa QUAD. Cea mai...

Citeste mai mult