Masinile electrice si Formula E

Masinile electrice si Formula E

06.07.2018

Printre cele mai importante proiecte motorsport ale prezentului se numara si Formula E care a debutat la Beijing in 2014.

Formula E reprezinta primele raliuri cu masini electrice si deschide calea catre o noua era, cea a energiei regenerabile unde limitele sunt redefinite in termeni de distractie, sustenabilitate, tehnologie si inovatie. La momentul actual, se doreste combaterea efectelor negative ale schimbarii climatice prin adoptarea de solutii moderne – masini electrice care vor popula in viitor strazile oraselor pentru a diminua poluarea aerului.

Formula E nu este o simpla cursa de masini, ci constituie o platforma de testare pentru marile companii care se raporteaza la probleme legate de mobilitate, mediu inconjurator, tehnologie si dezvoltare durabila.

De aceea, piata de masini electrice reprezinta viitorul si este raspunsul pentru transport sustenabil. Cursele de Formula E se desfasoara pe circuite aflate in inima celor mai cunoscute orase din lume: Paris, New York, Berlin, Montreal, Mexico etc.

Conform unor rapoarte, sectorul de transport s-a facut responsabil in 2015 pentru o patrime din gazele de sera rezultate din arderea combustibililor fosili si inregistreaza cea mai mare crestere de emisii CO2, iar expertii apreciaza ca pana in 2050, cantitatea de dioxid de carbon se va augmenta cu o treime.

Intr-un raport privitor la emisii al UNEP, se pune accent pe popularizarea modelelor de masini electrice, cum sunt cele produse de Tazzari, si masini hibride.

Urmatorul raliu cu masini pur electrice se va disputa pe 14 si 15 iulie la New York pe Circuitul Brooklyn lung de 2.373km.

 

Masinile electrice si Formula E - masini electrice

 

Te-ar putea interesa si:

Kawasaki introduce noile modele de SxS-uri RIDGE

Producatorul japonez aduce in sezonul 2024 noua sa propunere pe segmentul de side-by-side-uri sport-utilitare, gama de modele Kawasaki RIDGE. Noile vehicule sunt construite atat pentru agrement, cat si pentru munca si livreaza confort sporit la pilot...

Citeste mai mult