Femeile nu se lasa mai prejos la Dakar 2012

Femeile nu se lasa mai prejos la Dakar 2012

09.01.2012

In fiecare an, la cursa de la Dakar se aduna cei mai curajosi piloti care au de infruntat mii de kilometri de teren accidentat. De la aceasta competitie dura cu motociclete nu lipsesc nici femeile, in 2012 fiind totusi mai putine ca in anii precedenti.

La categoria motociclete, doar doua femei s-au inscris la cea mai dura cursa enduro. Laia Sanz este originara din Spania si a pilotat o motocicleta Honda CRF 450X. A fost prezenta la Dakar pentru al doilea an consecutiv, in 2011 a castigat Dakar Ladies Trophy.

Tot din Spania este si celalta concurenta de la Dakar, Rosa Romero, care a concurat pe o motocicleta KTM 450. Prima sa experienta la Dakar a avut loc in 2006, cand a stat in saua unei Yamaha, dar a fost nevoita sa se retraga in etapa a 5-a. Din pacate, nici 2012 nu i-a adus mai mult noroc in cursa, din cauza unor probleme tehnice ea a renuntat in cea de-a treia zi a competitiei. Rosa este casatorita cu Nani Roma, care participa la cursa Dakar de 15 ani si impreuna au trei copii.

Si categoria quad a fost reprezentata de o femeie, Camelia Liparotti, care s-a aflat pentru a patra oara in cursa Dakar. In 2011 ea a terminat pe pozitia a 10-a. A pilotat un model Yamaha YFM 700R. Camelia Liparotti a participat pentru prima oara in 2009, dar atunci nu a terminat cursa.

La clasa automobile s-au remarcat  Isabelle Patisier care a pilotat un Dessoude Buggy si  nemtoaica Stefanie Manns aflata la bordul unui McRae Pro Dakar Enduro.

Cursa Dakar este una dintre cele mai importante teste de anduranta la care viseza sa participe orice pilot. Aventura a inceput in 1977, cand Thierry Sabine s-a ratacit in Liban, in timpul Abidjan Nice Rally. Intors in Franta, el a promis ca va face in asa fel incat traseul “strabatut” de el sa poata fi admirat si de alti pasionati moto. Astfel, mott-ul cursei a devenit “"A challenge for those who go. A dream for those who stay behind."

Te-ar putea interesa si:

S-a deschis sesiunea de inscrieri pentru HUSQVARNA TREK 2024!

Husqvarna propune o experienta de 3 zile de riding fabuloasa in zona de sud a Spaniei Pentru posesorii lui Norden 901, Norden 901 Expedition, 701 Enduro si 701 Enduro LR, Husqvarna Trek 2024 este un eveniment care nu trebuie ratat! Organizata de...

Citeste mai mult