Raliurile Mint 400 au ajuns la editia no. 50

Raliurile Mint 400 au ajuns la editia no. 50

05.03.2018

Organizatorii Mint 400 in colaborare cu Republic Services au pregatit pentru 3 martie o actiune de promovare a obiceiurilor sustenabile, in ideea responsabilizarii cetatenilor pentru a pastra peisajul desertic din Nevada de Sud curat si lipsit de gunoaie. Comunitatea off road s-a dovedit interesata sa se implice in evenimentul premergator curselor. Lista de evenimente dedicate raliurilor propriu-zise debuteaza cu competitia „Legends Rally Ride”, continuand cu o prezentare de piese pentru vehicule 4x4 offroad realizata de Odyssey Batteries. Programul devine interesant si palpitant pentru riderii care se vor inscrie la proba de obstacole organizata de BF Goodrich Tires, vineri , 9 martie 2018. Sambata se vor desfasura raliurile „limited” si „unlimited”, conform programului.

Numele Phil Blurton va aparea pe tabelele de concurs si in acest an, dupa ce in editia trecuta s-a remarcat prin cucerirea podiumului, castigand campionatul UTV World (UTV World Championship), si adaugand palmaresului titulatura de „Rookie of the Year” (2017), pe langa rezultate bune la Best in the Desert Pro Turbo. Background-ul in cursele de motociclete cu care se poate lauda acest rider, alaturi de modelul tatalui – la randul sau un pilot cu o lunga experienta, peste 30 de ani la activ in cursele in desert, i-au servit pentru a se afirma rapid in ierarhie, iar pentru 2018, par indreptatite sperantele de a se impune din nou in cadrul raliului „The Mint 400”. Phil Senior este de multe ori creditat pentru dezvoltarea claselor UTV in anii 80, o perioada cand riderii invatau niste lectii dure despre suspensii si managementul combustibilului. Ramane de vazut daca tanarul Phil va putea sa faca fata concurentei din clasa Pro Turbo UTV. Sezonul 2018 BF Goodrich Tires Mint 400 sponsorizat de Monster Energy se desfasoara intre 7 – 10 martie in Las Vegas.

 

Cel mai nou parteneriat anuntat de „The Mint 400” consta in colaborarea cu Rockford Fosgate, liderul in sisteme audio high-performance. Directorul de marketing al corporatiei din Tempe, Arizona, Tammy Lowe, declara ca „Mint 400 este ocazia perfecta pentru a ne prezenta produsele unei audiente masive de rideri”, intrucat gama de kituri audio pentru vehicule cum cum Polaris, Yamaha si Can-Am  este una extrem de diversificata.

Raliurile Mint 400 au ajuns la editia no. 50 - competitie

La raliurile 400 Mint de anul acesta, va lua parte si pilotul Jason Scherer la clasa Ultra 4, in speranta de a numit Triplu Campion – Triple Crown Champion.

 Raliurile Mint 400 au ajuns la editia no. 50 - utv

Evenimentul dedicat curselor offroad Mint 400 a ajuns la a 50a aniversare. A avut loc prima data in 1968 in America de Nord si a fost fondat de catre Norm Johnson, el insusi participant la raliuri pana in 1982. Cu sprijinul prietenilor sau, Norm a dezvoltat acest proiect, reusind sa atraga staruri de televiziune ca Steve McQueen, campioni ca Mickey Thompson si Walker Evans si multi altii.

 Raliurile Mint 400 au ajuns la editia no. 50 - offroad

 

Te-ar putea interesa si:

2024 Husqvarna Vitpilen si Svartpilen 

Cea mai recenta generatie de street bike-uri Husqvarna domina strada in 2024Husqvarna Motorcycles a anuntat lansarea noilor modele Vitpilen si Svartpilen. Motocicletele Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401, Svartpilen 250 si Svartpilen 125 au...

Citeste mai mult