Cum sa alegi skijetul potrivit

Cum sa alegi skijetul potrivit

27.04.2018

 Achizitia primului skijet poate fi o sarcina destul de dificila, intrucat ai la dispozitie o multitudine de optiuni si accesorii din care poti alege si nimeni nu si-ar dori sa faca o investitie nepotrivita. Totusi, pentru ca a avea propria ambarcatiune reprezinta un motiv de bucurie si distractie pe timpul verii cand iti petreci vacanta la mare, de exemplu, poti avea in vedere cateva sfaturi utile legate de cumpararea primului jet ski.

Cum sa alegi skijetul potrivit - skijet

 

Intai de toate, se impune sa realizezi „la rece”, in mod realist un calcul al costurilor implicate: in afara modelului de skijet, trebuie sa tii cont de licenta, sa folosesti veste de salvare, sa ai la indemana un trailer / remorca pentru skijet, chiar si un troliu pentru tractare.

In al doilea rand, ar trebui sa te gandesti daca te vei plimba sau nu alaturi de unul sau mai multi insotitori. Nimic nu se compara cu a fi in larg de unul singur, insa noile modele de ambarcatiuni tip jet ski pot asigura in conditii optime de confort transportul a patru pasageri. Celor nehotarati le recomandam sa opteze pentru un skijet mai mic, cum ar fi modelele deskijet-uri Sea-Doo Spark. Modelele mai mari pot fi mai dificil de pilotat, asa ca te poti orienta pentru inceput pentru un model de dimensiuni mai reduse.

In continuare, poate fi util si super distractiv pentru pilotii cu experienta sa isi ia un skijet capabil sa remorcheze schiuri nautice sau surf board-uri. Modelul Sea-Doo Wake Pro 230 este destinat in special celor care cauta cea mai buna experienta nautica de acest gen.

 

Cum sa alegi skijetul potrivit - skijet sea doo

 

Tineti minte ca nu toate skijet-urile sunt la fel: exista modele entry-level, adresate incepatorilor, modele de lux si de inalta performanta. Studiind bine ofertele dealerilor, veti evita sa investiti intr-un model cu mai multa putere decat doriti sau cu costuri de mentenanta mai ridicate decat va permiteti.

Pentru ca este usor sa fiti indusi in eroare si sa achizitionati accesorii de care poate nu veti avea niciodata nevoie, specialistii ATVROM va pot da o mana de ajutor in identificarea accesoriilor esentiale si a echipamentului de siguranta perfecte pentru aventura pe care v-ati propus s-o aveti vara aceasta.

Pretul unui skijet nou mai accesibil este in jur de $5,399, insa modelele ultra-performante pot ajunge undeva la $17,999. La ora actuala, cel mai ieftin skijet de pe piata este 2018 Sea-Doo Spark, iar cel mai scump si sofisticat este 2018 Kawasaki Ultra 310LX.

 

Cum sa alegi skijetul potrivit - skijet

 

Tipuri de skijet-uri

Merita precizat ca skijet-urile de lux sunt cele mai costisitoare, urmate de modelele performance. In schimb, modelele rec-lite / de recreatie se numara printre cele mai rezonabile ca buget.

Skijet-urile luxury ofera de obicei aceeasi acceleratie si viteza de top precum cele de tip performance. Se bazeaza pe motorizari aproape similare, desi primele tind sa aiba o greutate mai mare si carene diferite, rezultatul fiind o plimbare mai lina si o agilitate mai redusa.

Principala deosebire intre cele doua clase distincte consta in gama diversificata de dotari suplimentare care vin ca standard pe modelele de lux. Pentru multi rideri, featurile extra justifica pretul la care sunt cotate skijet-urile de lux.

Trebuie sa mai stiti si ca pretul unui skijet reflecta in mare parte si motorizarea acestuia, iar skijet-urile de performanta sunt cele mai rapide de pe piata. Beneficiaza de viteze mai inalte, acceleratie mai rapida si o manevrabilitate sporita fata de alte tipuri de jet ski-uri.

Un motor supercharged poate fi o dotare standard disponibila pe modelele performance, o exceptie reprezentand-o cele de tip stand up, adica cele in care riderul sta in picioare si care se apropie ca pret de skijet-urile pur recreationale, mai ieftine, insa la fel de distractive.  

Modelele recreationale si rec-lite detin toate dotarile de care au nevoie utilizatorii de rand, care nu cauta performante sportive, si sunt ideale pentru familie si pentru pilotii cu putina experienta.

Accesibilitatea skijet-urilor de recreatie este un avantaj pentru cei care vor sa isi cumpere primul model pentru ca aceasta alegere le permite literalmente sa testeze „apa” si sa devina constienti daca au nevoie de un upgrade sau nu. Primul skijet poate fi, in orice caz, o investitie pe termen lung, de care va veti bucura in fiecare sejur la mare.

Modelele de skijet-uri Sea-Doo sunt recunoscute pentru preturile prietenoase, fara sacrificiul calitatii. Producatorul canadian ofera cel mai diversificat lineup de skijet-uri dintre toti manufacturierii.

 

Cum sa alegi skijetul potrivit - skijet Kawasaki

 

Nu in ultimul rand, iata cateva argumente pentru care merita sa iti iei un skijet:

 

  • O ambarcatiune tip skijet te poate introduce in universul distractiei pe apa, purtandu-te catre plaje si lacuri care abia asteapta sa fie descoperite si explorate. Noul tau hobby va insemna o aventura de neuitat.
  • O investitie grozava. De multe ori, renuntam la pasiuni pentru ca ne imaginam ca sunt prea costisitoare. Vestea buna este ca skijet-urile isi mentin valoarea chiar si dupa mai multi ani, daca sunt bine intretinute, timp in care ai parte de distractie la superlativ pana te hotarasti daca vrei sa vinzi modelul personal si sa treci la ceva mai performant, de pilda.
  • Practicarea sporturilor nautice este in acelasi timp un hobby care va permite sa socializati.

Este adevarat ca atunci cand sunteti „pe val” de unul singur simtiti adrenalina pulsand la maxim, insa revenind pe plaja veti realiza si cat de distractiv este sa impartasiti emotia si senzatiile experimentate cu alti amatori de sporturi pe apa. In plus, va puteti face noi prieteni.

 

Te-ar putea interesa si:

2024 Can-Am Renegade, un partener de „joaca” de incredere

ATV-urile Can-Am Renegade EFI pentru juniori pun bazele pasiunii pentru off-road! Seria de ATV-uri pentru copii Can-Am Renegade EFI este destinata riderilor de maine. „Jucariile” marca Bombardier au puterea magica de a alimenta pasiunea tin...

Citeste mai mult