Debut glorios pentru Carlos Tatay de la CFMoto Racing PrustelGP

Debut glorios pentru Carlos Tatay de la CFMoto Racing PrustelGP

22.03.2022

CFMOTO si Prustel GP sunt noua aparitie fulminanta de la cursele de Grand Prix 2022, dupa incheierea unui parteneriat ce i-a permis producatorului chinez sa patrunda pe scena mondiala, cu riderii Xavier Artigas si Carlos Tatay participand in competitia Moto3. Marele Premiu al Indoneziei 2022 a readus raliurile de viteza MotoGP in tara din sud-estul Asiei pentru prima data din 1997.

CFMOTO s-a imbarcat intr-o calatorie spectaculoasa, echipa CFMOTO Racing PrustelGP obtinand o performanta puternica pe circuitul Mandalika lung de 4301 km, cu Carlos Tatay clasat pe primul loc in clasa Moto3 in calificari, o premiera atat pentru spaniol, cat si pentru constructorul din China. Compania a fost fiinta in 1989, remarcandu-se in industria de ATV-uri si de motociclete la nivel global datorita accentului pus pe tehnologie si calitate. Cu o retea de distributie in peste 100 de tari si cu mai mult de 100 de vehicule intr-un catalog infloritor, CFMOTO este un nume cunoscut si pentru participarea in cursele Isle of Man TT incepand din 2013, ca singura echipa de uzina din China.  

Motocicleta CFMOTO cu care a concurat Carlos Tatay se bazeaza pe modelul KTM RC4 castigator in campionatul mondial de Moto3, iar constructorul chinez a beneficiat de acces complet la ingineria si experienta partenerilor sai tehnici. In 2018, CFMOTO si Pierer Mobility Group au creat oficial o societate mixta pentru a incepe productia de naked bike-uri KTM bazate pe motorul LC8c, urmand ca modele precum KTM 890 Duke sa iasa de pe liniile de asamblare ale uzinei din Hangzhou pana la sfarsitul lui 2022. 

Su Zhen, CFMOTO Racing Development Manager: „Intrarea in campionatul mondial inseamna o noua aventura pentru CFMOTO. Suntem recunoscatori ca avem parteneri puternici precum echipa Prustel GP si stim ca seria este extrem de competitiva”.

Florian Prustel, manager de echipa: „Suntem mandri ca Prustel GP poate colabora intr-un proiect de asemenea anvergura. Sa avem de partea noastra suportul unui producator global cum este CFMOTO reprezinta o oportunitate grozava pentru imaginea brandului si pentru a aduce cele mai bune rezultate”.

Carlos Tatay s-a impus cu autoritate, castigand primul pole position al carierei sale sportive in cadrul calificarilor oficiale pentru Marele Premiu al Indoneziei desfasurat pe insula Lombok.

Tatay si-a consolidat victoria reusind un timp final de 1:41.232, fiind cu doar 3 miimi de secunda mai rapid decat brazilianul Diogo Moreira (KTM) si indonezianul Mario Aji (Honda) care a urcat pe locul trei.

Ultimul tur a fost deosebit de intens, iar Carlos Tatay a fost imbatabil in drumul spre prima sa pole position, in spatele lui avand loc constant schimbari de pozitii.

Top 10:
1. Alberto Surra (Rivacold Snipers Team) – 1:51.050
2. Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) + 0.047
3. Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team) + 0.062
4. Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo) + 0.069
5. Carlos Tatay (CFMoto Racing PrüstelGP) + 0.454
6. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) + 0.472
7. Elia Bartolini (QJMotor Avintia Racing Team) + 0.548
8. Matteo Bertelle (QJMotor Avintia Racing Team) + 0.785
9. Xavier Artigas (CFMoto Racing PrüstelGP) + 0.852
10. Stefano Nepa (Angeluss MTA Team) + 0.864

Te-ar putea interesa si:

2024 Husqvarna Vitpilen si Svartpilen 

Cea mai recenta generatie de street bike-uri Husqvarna domina strada in 2024Husqvarna Motorcycles a anuntat lansarea noilor modele Vitpilen si Svartpilen. Motocicletele Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401, Svartpilen 250 si Svartpilen 125 au...

Citeste mai mult