Can-Am BRP loveste piata cu furia a 172 cai putere: noul 2018 Can-Am Maverick X3 Turbo R

Can-Am BRP loveste piata cu furia a 172 cai putere: noul 2018 Can-Am Maverick X3 Turbo R

07.06.2017

Razboiul side-by-side-urilor sportive a intrat intr-o noua faza, BRP aruncand pe piata o explozie de putere, adica noul 2018 Can-Am Maverick X3 Turbo R, care va aduce un suflu teribil de nu mai putin de 172 cai putere. Acesta reprezinta un castig de 18 cai putere, fata de modelul de anul trecut, in care motorul dezvolta 154 cai putere. De asemenea, cuplul s-a imbunatatit cu 10%, ajungand la peste 168 Nm la 6.500 rpm.

Can-Am Maverick X3 X rs in action

Potrivit comunicatului de presa care a insotit prezentarea noului lineup 2018 Can-Am BRP, noul si imbunatatitul Maverick X3 Turbo R poate atinge de la 0 la 100 km in numai 4,4 secunde. Toate modelele Maverick X3 X ds (de doua si respectiv, patru locuri) vor avea in modul standard cu un sistem de centuri de siguranta in 4 puncte, retractabile.

Alte modificari includ o centura de antrenare mult mai durabila QRS-X CVT, care utilizeaza un nou compus ce produce o rigidiate laterala mai mare. De asemenea, racirea face un important pas inainte in 2018, datorita fluxului de aer imbunatatit, ceea ce Can-Am numeste “racire CVT optimizata”; aceasta e conceputa pentru o durabilitate mult mai mare a curelei. Mai apar cateva pale ale ventilatorului, in vederea sporirii transferului de caldura. In fine, o alta modificare apare si in plan estetic, fiind vorba de o noua schema de culoare la X3 X ds si X3 X rs.

2018 Can-Am Maverick X3 Turbo R X rs

In rest, sunt mostenite toate celelalte componente din originalul X3 de anul trecut pentru toate modelele noi Can-Am Maverick X3 Turbo R 2018. Acestea sunt: X3 Turbo R, X3 Turbo R X ds si X3 Turbo R X. In privinta modelelor cu patru locuri, de asemenea sunt pastrate optiunile Maverick-ului de baza X3 MAX: X3 MAX Turbo R, X3 MAX X ds Turbo R si X3 MAX X Turbo R.

Nu toata lumea se entuziasmeaza la existenta unui monstru de 172 cai putere, de aceea BRP a lansat si un model “pamantesc”: 2018 Can-Am Maverick X3 Turbo, care dezvolta numai 120 cai putere si evident, are un pret inferior. Can-Am il denumeste “market point-of-entry vehicle”, ceea ce ar insemna intr-o traducere absolut libera acel UTV sportiv convenabil pentru bugete mai limitate, dar si pentru un plus de adrenalina, insa nu atat de mare. Ceea ce ii lipseste, ca pretul sa fie atractiv, ar fi un intercooler, prezent pe fratele mai mare, dar in rest vorbim despre aceleasi suspensii si acelasi ADN al X3-ului.

2018 Can-Am Maverick X3 Turbo basic

In aceasta varianta ar fi disponibil un model de baza in Hyper Silver si Sunburst Yellow, dar si un model de patru locuri, cu aceleasi optiuni de culori.

Incepand din aceasta toamna, o parte din modelele Maverick X3 vor fi disponibile si in reteaua de magazine ATVROM.

Te-ar putea interesa si:

2024 Can-Am Spyder RT

Echipat cu un motor eficient Rotax 1330 ACE, roadsterul Can-Am Spyder RT raspunde cu precizie la fiecare comanda, fie ca strabati 406 km cu un singur plin sau te bucuri de acceleratie maxima pe drumuri serpuitoare. 2024 Can-Am Spyder RT, un parten...

Citeste mai mult