In asteptarea primei runde Aquabike

In asteptarea primei runde Aquabike

24.05.2018

 Prima runda a Campionatului Mondial UIM-ABP Aquabike 2018 urmeaza sa se desfasoare intre 25 – 27 mai. Maine, cei mai talentati si curajosi rideri de skijeturi vor concura pentru Marele Premiu al Italiei.

Sezonul competitional cuskijeturidebuteaza, asadar, in orasul Gallipolli, de unde se va indrepta spre Olbia, pe coasta de nord-est a Sardiniei pentru Marele Premiu al Mediteranei 1 – 3 iunie.

Competitorilor inscrisi in clasele Runabout, Ski GP1 si Freestyle li se vor alatura cei din clasele Ski GP2 si 3, Runabout GP2 si 4.

„Este un mod minunat de a incepe sezonul si profit de aceasta ocazie pentru a multumi Federatiei Italiene Motonautice (FIM) si in special presedintelui Vincenzo Iaconianni pentru intregul sprijin acordat”, a declarat Raimondo di San Germano, H2O Racing. „Ii multumesc de asemenea primarului orasului Gallipolli, Stefano Minerva, primarului Olbiei si directorului de turism Marco Balata.

 

 

Campionatul Mondial UIM-ABP Aquabike reprezinta cele mai prestigioase si aclamate serii internationale de curse cu ambarcatiuni din lume. Cu acest prilej sunt promovate cele mai performante skijeturi intr-un mediu competitiv.

Seriile 2018 au ajuns la cea de-a 24-a editie, in 1995 autoritatea in domeniu Uniunea Internationala Motonautica (U.I.M.) sanctionand acest eveniment. ABP (Aquabike Promotion) a fost desemnat de catre U.I.M. drept promoter international, ceea ce a condus la extinderea granitelor geografice si augmentarea numarului de concurenti, cu peste 89 de rideri din 26 de tari participand la cursele Aquabike de anul trecut.

Campionatul acopera o mare diversitate de evenimente sportive incadrat in trei categorii: Runabout GP1, Ski GP1 pentru barbati si femei si sectiunea Freestyle. Subcategoriile Circuit, Parallel Slalom, Endurance, Offshore si Jet Raid sunt o combinatie de viteza, aptitudini si putere cu actiune plina de adrenalina. Categoria Freestyle este renumita pentru ca ofera cele mai impresionante acrobatii cu skijeturi.

Fanii si in general iubitorii de sporturi nautice asteapta cu nerabdare evolutiile pretendentilor la titlu. La categoria Runabout GP1, castigatorul de anul trecut a fost Youssef Al Abdulrazzaq din Kuweit, la Ski GP1 a urcat pe podium belgianul Quinten Bossche, iar la Ski GP1 Ladies (femei) s-a impus suedeza Emma-Nellie Ortendahl.

Probabil ca unul dintre cele mai asteptate momente il reprezinta concursul dedicat riderilor de Freestyle, unde in 2017 Nac Florjancic din Slovenia a uluit publicul cu acrobatiile sale incredibile.

 

 

Un adversar care va incerca sa ii detroneze pe fratii Rok si Nac Florjancic care detin suprematia la categoria de freestyle (inca din 2012) este riderul echipei Abu Dhabi de 31 de ani din Emirate, Rashid Al-Mulla.

Nac a cucerit titlul sezonul trecut, dupa ce timp de 4 ani Rok a fost de neoprit, iar Al-Mulla a incheiat campionatul pe locul 3. Acesta este considerat pilotul numarul 6 in lume.

 

In asteptarea primei runde Aquabike - skijet

 

In orice caz, este greu de prezis cine va castiga sezonul – cele doua curse din Italia sunt urmate de alte doua pe teritoriu chinez, calendarul competitional incheiindu-se cu evenimentele din Emiratele Arabe.

Roberto Mariani este actualmente campionul european si a fost clasat pe locul 1 in lume. Un alt pilot care va avea cu siguranta un cuvant de spus la Aquabike 2018 este si compatriotul sau, Alberto Camerlengo.

 

In asteptarea primei runde Aquabike - competitie

 

Te-ar putea interesa si:

Conducatorii auto romani cu permis categoria B vor avea posibilitatea sa conduca o noua categorie

In atentia Senatului a intrat de curand un proiect de act normativ care propune ca soferii romani cu permis de categoria B sa poata conduce si motociclete cu cilindree de maximum 125 cc. Este o schimbare majora in domeniul permiselor de conducere in ...

Citeste mai mult