O scurta prezentare a noului Star Motorcycles Bolt 2016

O scurta prezentare a noului Star Motorcycles Bolt 2016

31.08.2015

Star Motorcycles a prezentat recent noul Bolt 2016. Motocicleta de fata continua si in noul sezon in stilul classic "bobber" cu care ne-a obisnuit, cu un rezervor inalt si un ampatament scurt, un motor puternic V-Twin de 942cc, suficienta tehnologie si un raport optim al dimensiunilor si geometriei care o fac alegerea potrivita pentru toate tipurile de rideri, de la incepatorii care nu se vor simti intimidati de ea pana la cei mai experimentati, care nu vor dori sa o schimbe curand.

Star Motorcycles Bolt 2016

Bolt s-a remarcat inca de la inceput ca un model urban puternic, cu un raspuns vioi al acceleratiei si o distributie echilibrata a puterii si producatorul american nu da semne ca varianta 2016 va fi diferita. Usoara pentru un urban cruiser, agila si manevrabila, este accesibila mai ales pilotilor aflati la inceput de drum - putem remarca de la prima vedere saua cu o inaltime de numai 690mm si profilul suplu care faciliteaza o pozitie de pilotare naturala si un control usor. In plus, dupa cum spun si cei de la Star Motorcycles: "We build it. You make it your own!", a fost proiectata sa fie usor personalizabila, asadar limita este doar imaginatia proprietarului. 

O scurta prezentare a noului Star Motorcycles Bolt 2016 - Harley Davidson

Privind detaliile structurale, cei de la Star au folosit pentru Bolt un cadru dublu leagan cu o geometrie fata cu un unghi de 29 grade care asigura un ampatament scurt, de cca. 1570mm. Rezervorul are un design clasic cu elemente care dau o nota retro si o capacitate de 12L, suficient cat sa va ajunga de la un capat al orasului la celalalt.

Suspensia fata are in mod traditional o furca telescopica de 41mm si o cursa de 119mm. Cele doua amortizoare spate sunt scurte si, desi nu sunt pe gaz ca pe modelul Bolt R-Spec, asigura o cursa de 71mm. De asemenea, Star Motorcycles Bolt 2016 este echipata cu anvelope Bridgestone pe jante cu 12 spite, de 19 inci fata si 16 inci spate. Iar de vreme ce este un model compact, a fost suficient sa fie echipat cu cate un disc single wave-type de 298mm fata si spate. 

Motorul la vedere completeaza look-ul clasic american si are caracteristici multumitoare – V-Twin, 60 de grade, capacitate de 942cc, 4 valve, 4 timpi, injectie si aprindere pe tranzistori. Alezajul si cursa au valorile de 85mm respectiv 83mm iar raportul de compresie este de 9.0 la 1. Cilindrii au un design avansat si o greutate redusa iar pistoanele din material ceramic si compozit reduc frecarea si asigura o disipare mai eficienta a caldurii.

Transmisia se face pe curea iar cutia de viteze are 5 trepte – nu exista o a 6-a treapta, asa ca unii ar putea crede ca motocicleta nu este la fel de eficienta si pe autostrada, insa acest aspect este discutabil si variaza in functie de asteptarile fiecaruia.

Privind dimensiunile si eficienta, Bolt se situeaza in jurul valorilor 2291x944x1120mm (LxlxH), o greutate de 244Kg si un consum mediu estimat de cca. 5L/100km.

O scurta prezentare a noului Star Motorcycles Bolt 2016 - motocicleta

Pretul motocicletei Star Bolt 2016 in Statele Unite incepe de la $7,990 si variantele de culoare disponibile sunt Deep Blue si Raven.

Concurentul cel mai apropiat al lui Bolt este Harley-Davidson Iron 833, din aceeasi clasa, 850-1000cc, la un pret de $8,849 sau $9,299, in functie de culoare.

O scurta prezentare a noului Star Motorcycles Bolt 2016 - Bolt

Te-ar putea interesa si:

ZEEHO expune cele mai recente scutere AE si C!TY SPORT la Bangkok Motor Show

ZEEHO participa la cea de-a 45-a editie International Bangkok Motor Show 26-7 aprilie. La standul brandului subsidiar CFMOTO pot fi admirate cele mai noi modele de scutere electrice ZEEHO: C!TY SPORT, AE8 SE, AE6 SE, AE2, AE8 si AE6. Evenimentul a...

Citeste mai mult