Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Rezultatele pilotilor romani la Campionatul European de Enduro


Rezultatele pilotilor romani la Campionatul European de Enduro
  10.05.2010

Pe 1 si 2 mai a avut loc prima etapa a Campionatul European de Enduro, care s-a desfasurat in sudul Fantei la Boussac. La aceasta competitie, Romania s-a mandrit cu participarea pilotilor sai:  Cervin Kovacs (Ivan Moto Racing Odorehiu Secuiesc), dublu campion national si est european la Enduro E2, Tudorel Cristea (Adventure Ride Bucuresti), vice-campion est - european si campion national Enduro E3 si Sorina Sandu (Comexim R Lupeni), campioana est europeana la enduro fete si campioana nationala la enduro E1 - Clasa B.

Ervin Kovacs (Gas Gas EC 250 Six Days) a reusit sa termine ambele zile pe locul 16 din 30 de concurenti la E2, obtinand in total 8 puncte in clasamentul general. Rezultatul sau este foarte bun daca ne gandim la nivelul dificil al competitiei si la cerintele mult mai dure si mai riguroase, diferite de cele intalnite la noi. 

Tudorel Cristea (Gas Gas EC 300 Racing) s-a clasat in prima zi pe locul 17, astfel primind trei puncte, iar Sorina Sandu (cu un Gas Gas EC 250 Racing) a parcurs in zilele de competitie cate trei tururi din cele patru destinate fetelor. Din pacate, Sorina a fost descalificata deoarece a ramas in urma cu mai mult de jumatate de tur fata de concurenta din fata ei. Sorina Sandu a parcurs acelasi traseu ca si baietii, insa fetele aveau cu o tura in minus.

Ervin Kovacs a declarat: "Am invatat foarte multe in aceasta etapa si mi-am ameliorat constant timpii pe tur. Probele speciale au fost foarte grele, a si plouat, organizatorii inchizand mai multe urcari. In fiecare tur am depasit cel putin un pilot pe Enduro Test, consider ca m-am adaptat repede la vitezele mari cu care se ruleaza la acest nivel".

Tudorel Cristea marturiseste optimist: "In primul tur am cazut si m-am lovit la mana stanga, la care aveam probleme din Grecia si nu am putut sa fiu rapid pe probele speciale. Am decis sa nu mai continui. Nu sunt dezamagit, ma asteptam sa fie greu si sa trebuiasca sa trecem prin cateva etape de sacrificiu, pana ne adaptam la ritmul in care se ruleaza in Campionatul European. Nu se pune accent atat pe dificultate, ca in Romania, ci pe viteza. Ieri, am parcurs cinci tururi a cate 51 de kilometri, fara sa primesc penalizari".

Sorina Sandu declara despre curs in care a concurat alaturi de Audrey Rossat, campioana mondiala la enduro fete: "In prima zi am pierdut foarte mult din cauza unui copac peste care trebuia sa trec la Extrem Test, iar in a doua, aversele de ploaie au facut ca traseul sa fie foarte dificil. Mi-am ameliorat timpii pe probele speciale si de acum, stiu exact ce trebuie sa urmaresc la antrenamente: viteza, abordarea obstacolelor de Extrem Test si conditia fizica".

fotografii: Ivan Moto Racing

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate