Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Peugeot 308 CC - 5 stele la EuroNCAP


  31.12.2008

Cabrioletele sunt oarecum dezavantajate la crash teste pentru nu beneficiaza de rigiditatea structurala a modelelor cu plafon. Chiar si in cazul CC-urilor, masini cu hard-top retractabil, crash-testele se fac in modelul decapotat, pentru a vedea cat de bine isi protejeaza masina ocupantii, daca un accident se intampla in aceasta configuratie.

Peugeot 308 CC nu a avut nici un fel de probleme la crash-testul efectuat de EuroNCAP cu acest model si a reusit sa obtina 5 stele, cu 36 de puncte din 37 posibile. Punctul a fost pierdut la testul de impact frontal.

Impactul lateral si cel cu stalpul au permis masinii sa obtina 18 puncte din tot atatea posibile.

Peugeot 308 CC a fost creditat cu 3 stele din 5 la testul de protectie a copiilor, singurele probleme fiind legate de indicatiile vagi asupra sistemului de prindere ISOFIX.

Masina a obtinut 2 stele din 4 la testul de protectie a pietonilor, aceasta pentru ca, desi spoilerul protejeaza foarte bine picioarele acestora, majoritatea zonelor capotei unde ar putea lovi capul unui adult sau al unui copil nu asigura mai deloc o protectie adecvata .

Sursa: (www.sotto.ro)

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate