Motocicleta Christini AWD Military 2016 este acum disponibila pe piata

Motocicleta Christini AWD Military 2016 este acum disponibila pe piata

01.09.2015

Christini AWD Editia Militara 2016 a fost conceputa pentru a fi utilizata de catre armata americana, insa Christini a decis sa puna motocicleta la dispozitia publicului larg. 

Christini a incheiat un parteneriat cu James King, fondatorul programului "Tactical Mobility Training" din Fayetteville, Carolina de Nord, pentru a produce un regim de formare pentru trupele americane ce folosesc motocicleta Christini AWD. Programul a fost conceput pentru a instrui soldatii sa patrunda pe teritoriul inamic, departe de strazi, drumuri sau alte infrastructuri. Aceasta motocicleta nu se adreseaza doar cadrelor militare, ci si politiei, rangerilor parcurilor sau celor care acorda primul ajutor. Poate fi folosit de asemenea si la vanatoare, ca optiune in locul vehiculelor traditionale utilizate in acest domeniu, ATV-urile si SxS-urile.

Motocicleta Christini AWD Military 2016 este acum disponibila pe piata - 2016


Christini AWD Military are acelasi sasiu ca modelul Christini AWD 450 E, dar se poate opta ca baza si pentru 450 Dual-Sport (DS), ambele avand caracteristicile unei dirt bike. Liniile superioare sunt aproape drepte, saua este un pic curbata, ceea ce permite pilotului sa-si schimbe centrul de greutate atunci cand merge pe teren accidentat. Corpul motocicletei este destul de simplist, construit in asa fel incat operatorul sa poata executa reparatii usoare pe teren, iar aripile si carenele motocicletei sunt imbracate intr-un invelis culoarea camuflaj.

Rotile Kenda sunt de 21 inch pe fata si 18 inch pe spate, pentru a depasi cu succes orice obstacole chiar si atunci cand sunt deteriorate. Optional se pot monta anvelope cu insertii din spuma pentru a preveni dezumflarea cauciucurilor, pastrandu-se in stare de functionare chiar si la contactul cu focul. Motocicleta are dimensiuni reduse, asadar sistemul de franare este modest. Atat roata fata cat si roata spate au cate un disc Nissin de 240mm, motocicleta nefiind dotata cu ABS. Suspensia fata cuprinde o furca inversata WP de 48mm. Amortizoarele sunt cu preincarcare reglabila si recul de amortizare, compresie la viteze mici/mari, care permit manevrabilitatea de care aveti nevoie. Un singur amortizor ELKA Stage 5 gestioneaza bascula.

Motocicleta Christini AWD Military 2016 este acum disponibila pe piata - 2016
In cele din urma, ajungem la mult asteptatul sistem “All-Wheel Drive”. Sistemul Christini actioneaza ca o motocicleta simpla atunci cand roata spate are tractiune. Atunci cand roata spate isi pierde tractiunea, roata fata intervine, astfel incat motocicleta sa inainteze pana cand spatele se redreseaza. In acest fel veti obtine o manevrare previzibila, dar cu un impuls suplimentar atunci cand este necesar.

Puterea vine de la un motor de 450cc, cu un cilindru, racit cu lichid. Puteti opta pentru versiunea usor de reparat cu carburator 40 mm Keihin FCR sau pentru modelul cu injectie Christini EFI pentru un control eficient aer-combustibil. Motocicleta are atat pornire electrica cat si kick-starter.

Motocicleta Christini AWD Military 2016 are un pret de pornire de $8,395 si se pot adauga o multime de accesorii optionale la acest model. AWD 450 Military este construit la comanda, asadar specificatiile si preturile pot sa varieze in functie de preferinte.

Te-ar putea interesa si:

Kevin Benavides, plasat pe locul trei dupa a 7-a etapa Dakar 2024

Riderul Red Bull KTM Factory Racing a incheiat a saptea etapa a raliului Dakar 2024 pe locul 3. Kevin Benavides concureaza cu o motocicleta KTM model 450 RALLY si se situeaza pe locul al cincilea general in clasamentele provizorii. Colegul de echipa,...

Citeste mai mult