Motoare de barci in 2 timpi vs. motoare in 4 timpi

Motoare de barci in 2 timpi vs. motoare in 4 timpi

31.03.2020

Inainte de achizitia unui motor de barca, este important sa cunosti diferentele dintre tehnologiile: in 2 timpi si in 4 timpi. Acestea stau la baza celor mai des intalnite motoare cu ardere interna de pe piata la ora actuala, caracterizate prin repetitia unui ciclu motor compus din patru faze: admisie, compresie, ardere si destindere, evacuare.

In ultimii ani, motoarele in 4 timpi au castigat teren. Tendinta in industrie este de a incuraja proiectarea de motoare exterioare pentru barci in 4 timpi deoarece sunt mai ecologice, dar si a celor in doi timpi cu injectie directa (dozarea amestecului destinat arderii este precis calculata pentru a oferi o ardere in proportie marita).

Motoare in 2 timpi. La aceeasi capacitate cilindrica, un motor in doi timpi dezvolta o putere marita fata de unul in 4 timpi.
Care sunt avantajele? Au o constructie simpla, sunt mai usoare si accelereaza mai rapid. Sunt disponibile la un pret mai redus. Mentenanta facila, piese mai usor de gasit.
Care sunt dezavantajele? Sunt mai poluante si mai zgomotoase, pot porni mai greu. Necesita un amestec din benzina cu ulei. Carburatorul si bujiile trebuie curatate frecvent.

Motoare in 4 timpi
Avantaje multiple: operare silentioasa; consum redus; polueaza mai putin; ofera fiabilitate crescuta; nu necesita amestec de combustibil; pot fi folosite in orice fel de apa.
Care sunt punctele slabe? Pret mai mare; au o greutate mai mare, sunt mai dificil de transportat si de depozitat. Mai multe componente.

Te sfatuim sa alegi un motor potrivit ambarcatiunii tale! Printre modelele de motoare outboard performante ale momentului se numara Suzuki, Evinrude (BRP). Pentru a conduce legal o ambarcatiune cu motor mai mare de 5 CP, este obligatoriu sa detii un permis de navigatie corespunzator zonei / zonelor (pe mare, pe ape interioare etc.) unde vrei sa folosesti barca.

 

Te-ar putea interesa si:

Conducatorii auto romani cu permis categoria B vor avea posibilitatea sa conduca o noua categorie

In atentia Senatului a intrat de curand un proiect de act normativ care propune ca soferii romani cu permis de categoria B sa poata conduce si motociclete cu cilindree de maximum 125 cc. Este o schimbare majora in domeniul permiselor de conducere in ...

Citeste mai mult