Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Cum se realizeaza intretinerea motorului de barca


Cum se realizeaza intretinerea motorului de barca
  15.06.2020

Proprietarii de motoare de barca trebuie sa acorde atentie maxima sistemului de racire. Acest lucru este valabil in special pentru motoare in 2 timpi, mai vechi.
Pentru buna functionare a motorului de barca pe termen lung este imperativ sa urmezi cateva sfaturi simple! In primul rand, racirea corespunzatoare a motorului este un factor esential pentru o functionare corecta. Toate motoarele degaja caldura dupa ce incep sa arda combustibil, putand determina deformarea si chiar topirea componentelor motorului in cazul in care aceasta caldura nu este indepartata.

Producatorii de motoare de barca indica verificarea si inlocuirea rotorului (impeller) anual sau dupa 100 de ore de functionare a motorului (chiar mai des daca utilizezi motorul in apa sarata). Costa mai putin sa montezi un impeller nou in fiecare an, decat sa cumperi un motor nou dupa cinci ani. De asemenea, pentru intretinerea sistemului de racire a motorului se poate „clati” instalatia cu scopul de a indeparta micile impuritati care se depun si conduc la uzura. Este preferabil, dupa fiecare iesire pe apa, sa pornesti motorul „in butoi” cu apa curata (un adaptor de pornire pe uscat poate fi util).

O alta regula importanta consta in depozitarea motorului de barca. Daca urmeaza sa depozitezi motorul pentru mai mult de o luna, este recomandat sa se arda complet combustibilul din carburator. Dupa oprirea motorului, se scoate capacul si se verifica linia interna de combustibil, apoi filtrul de benzina (cel mai bine este sa il inlocuiesti la 50 de ore), si in final se verifica sa nu fie scurgeri ori fisuri. Dupa racirea motorului, se poate utiliza un spray de curatare.

Un aspect important il constituie si starea elicei. Daca aceasta prezinta semne de uzura, este indicat sa o schimbi pentru a preveni defectiuni majore. Alegerea elicei este legata de modul de utilizare a barcii. De exemplu, nu se recomanda o elice de tractiune pe o barca foarte usoara pentru ca poate stresa inutil motorul.

Nu in ultimul rand, este bine sa incluzi in ritualul de mentenanta schimbarea uleiului si filtrelor la intervalele indicate de producator. Totodata, depoziteaza motorul numai in pozitiile recomandate! Un motor de barca bine intretinut, curat este un motor sanatos care nu va produce cheltuieli inutile pe piese.

Tag-uri

motoare de barca,

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate