ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Kristen Matlock castiga Baja 500


Kristen Matlock castiga Baja 500
  05.06.2018

4 iunie a fost o zi plina de adrenalina pentru Kristen Matlock, care a intrat in istorie ca prima femeie care sa castige la clasa UTV in cadrul raliurilor off road Baja 500 care se desfasoara in Ensenada, California Mexic. Ea a plecat acasa si cu premiul la categoria Pro NA.  

Dovedind ca dispune de abilitatile necesare pentru a infrunta concurenta, Kristen Matlock a reusit sa se impuna in ierarhia generala la clasa UTV, reusind sa obtina un timp de 14:26:47 la bordul unui vehicul model UTV Polaris RZR XP4 1000.

 

Kristen Matlock castiga Baja 500 - off road

 

Matlock este o prezenta veche in competitiile de profil cu UTV-uri si o veterana in raliurile din clasa sa, castigandu-si reputatia dupa victoria din cursa de deschidere a sezonului la San Felipe. Tot Matlock a castigat Baja 1000 si in urma cu doi ani la bordul modelului Terrabit cu numarul 1954, un Polaris RZR XP 1000 EPS.

Kristen Matlock a avut drept concurenti pe alti 50 de piloti la categoria Pro UTV.

Nu doar „Iron woman” s-a remarcat la Baja 500. Printre finalistii la clasa Pro UTV FI se numara si Branden Sims la bordul modelului Polaris Razor pe care nu l-a imbunatatit cu nimic exceptand o noua cabina, acesta fiind de fapt UTV-ul cu care a mai concurat si in alte doua editii anteriore SCORE Baja 500.

 

Kristen Matlock castiga Baja 500 - competitie

 

Sims este primul in clasa si ocupa pozitia 44 in ierarhia generala, urmat de Wayne Matlock, Marc Burnett, Tony Riggs si  Mike Cafro.

Asadar, pana acum, doar concurenti cu vehicule off road Polaris tip SSV.

Cum am mentionat mai devreme, Kristen Matlock a ajuns prima la linia de finis in clasa PRO UTV NA.

No 1954 a avut cea mai buna evolutie pe traseul plin de provocari despre care Rob MacCachren comenta: „A fost cea mai dura, lunga si spectaculoasa cursa SCORE Baja 500 din intreaga istorie de 50 de ani a acestor raliuri.

Printre figurile marcante din lumea off road-ului care au luat parte la evenimentul Baja s-a numarat si Ivan ‘Ironman’ Stewart, pilotul care a iesit castigator in sapte randuri in anii 1990 si a implinit recent 73 de ani.

Stewart a participat in calitate de co-mare maresal anul acesta, alaturi de proprietarul initial SCORE care a activat intre 1974 – 2012, Sal Fish (acum in varsta de 79 de ani).

2018 SCORE World Desert Championship este in intregime tinut sezonul acesta pe peninsula Baja.

Urmatoarele raliuri off road cu camioane, UTV-uri si quad-uri se vor desfasura in Tijuana. A 22-a editie Tijuana Desert Challenge este programata pentru 19 – 23 septembrie.

 

 

Tag-uri

competitie, utv, off road, polaris, sxs, ssv,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate