Jonathan Rea castiga ambele curse WSBK de pe traseul Magny-Cours

Jonathan Rea castiga ambele curse WSBK de pe traseul Magny-Cours

05.10.2015

In weekendul 3-4 octombrie s-a desfasurat in Franta, pe circuitul Magny-Cours, penultima etapa a campionatului World Superbike (WSBK) 2015. Publicul a putut urmari cum nord-irlandezul Jonathan Rea, deja incoronat campion, a incercat sa doboare noi recorduri.
Jonathan Rea castiga ambele curse WSBK de pe traseul Magny-Cours - 2016

Rea a castigat ambele curse de duminica, reusind a cincea dubla a sa in acest sezon. Astfel, el a urcat pentru a douazeci si doua data pe podium, ceea ce nu se mai intamplase din 2002, de la performanta lui Troy Bayliss. Ii mai raman cele doua curse din ultima etapa pentru a imbunatati aceasta statistica, iar daca le-ar castiga, ar fi la un podium distanta de Colin Edwards, care a fost premiat de 25 de ori, tot in sezonul 2002.

Pilotul Kawasaki este, in acelasi timp, al treilea din WSBK cu 14 locuri intai intr-un sezon, egalandu-i pe Troy Bayliss (2002) si Ben Spies (2009). Si, intrucat mai este de desfasurat o runda, in Qatar, pe 22 octombrie, Rea ii poate chiar depasi. Iar asta nu e tot! Cu 528 de puncte deja adunate, nord-irlandezul se alatura grupului select care au reusit mai mult de 500 de puncte intr-un sezon, grup format de mai sus mentionatii Edwards si Bayliss, precum si de Carlos Checa.

Jonathan Rea castiga ambele curse WSBK de pe traseul Magny-Cours - 2015

Prima cursa a zilei de duminica s-a desfasurat pe un circuit ud si s-a intins pe o distanta redusa, de doar 19 tururi. Jonathan Rea l-a depasit pe colegul sau de echipa, Tom Sykes, cu 4.7 secunde, obtinand prima victorie pe acest circuit. Podiumul a fost completat de francezul Sylvain Guintoli (Pata Honda). 

A doua cursa s-a desfasurat pe o vreme mai favorabila pilotilor, pe un circuit uscat. Dupa 21 de tururi pline de adrenalina, in urma lui Jonathan Rea s-au situat Chaz Davies si Tom Sykes, ceea ce inseamna ca batalia pentru locul al doilea la general ramane deschisa si in ultima etapa, cea de peste 2 saptamani. 
Jonathan Rea castiga ambele curse WSBK de pe traseul Magny-Cours - 2016

Jonathan Rea a descris victoriile cu numarul 13 si 14 ale sezonului ca fiind un bonus dublu pentru el, intrucat au venit in conditii de circuit foarte diferite. "Sunt foarte fericit ca am putut castiga atat pe traseu ud, cat si pe uscat", a declarat el. Am venit aici dupa ce castigasem deja titlul in acest sezon, pe circuitul de la Jerez, si nu am avut timp sa ma linistesc si nici sa ma antrenez ca de obicei". Rea crediteaza anvelopa fata Pirelli SC2, revenita inaintea cursei pe motocicleta sa, pentru aceste reusite.

Pentru ultima etapa a sezonului, cea din Qatar, il asteptam pe grila de start si pe Max Biaggi, veteranul care a mai primit doua wild-carduri in acest sezon, ratand podiumul la Misano si situandu-se pe locul trei la Sepang.

Te-ar putea interesa si:

Fantic acorda garantie pe viata pentru cadrele modelelor eMTB incepand de anul acesta

Calitatea a reprezentat dintotdeauna unul din pilonii brandului Fantic, alaturi de inovatie, design si performanta. Producatorul italian s-a straduit mereu sa imbunatateasca designul si asamblarea bicicletelor sale electrice montane, asigurand standa...

Citeste mai mult