Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Dakarul va reveni in Africa


  25.01.2010

Desi vestea oficiala referitoare la destinatia urmatoarei editii Dakar va fi anuntata la inceputul lunii februarie, organizatorii evenimentului, Amaury Sport Organisation,  au dat cateva indicii ajutatoare. Se pare ca cea de-a 33-a editie se va tine pe continentul african, existand deja contracte semnate cu trei tari de aici.

Dakarul se va intoarce astfel pe continentul mama, dupa ce in 2008 a parasit Africa in favoare Americii de Sud. La inceputuri, mai precis in 1978, Thierry Sabine, fondatorul competitiei, a dorit organizarea unei curse care sa exploreze continentul african cu tot cu aventurile sale si adrenalina oferita. In 2008 insa, cursa nu a mai avut traseul Lisabona-Dakar din cauza unor amenintari teroriste din Mauritania. In aceste conditii, in urma parteneriatului Chile-Argentina, "a luat nastere" cel mai dur raliu din lume. Aventura din Atacama si Anzi a durat timp de doua editii si s-a bucurat de un real succes la public, sute de mii de oameni venind sa vada starturile.

Cu toate acestea, desfasurarea raliului pe pamant american a avut si cateva constrangeri, numarul participantilor reducandu-se cu aproape 50% si durata curselor speciale fiind mai mica, astfel avand implicatii pentru echiparea tehnica mult mai riguroasa a motocicletelor.

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate