Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Dakar 2009 - Interviu cu managerul echipei KTM, Alex Doringer


  29.12.2008

Raliul Dakar "Argentina-Chile” 2009 va avea loc intre 3 si 18 Ianuarie cu startul din "plaza de la Republica" din Buenos Aires. Mai jos puteti citit un interviu cu Alex Doringer, managerul echipei KTM, realizat chiar de austriacii de la KTM.

Cursa Dakar 2009 va fi una diferita pentru toate echipele care vor lua startul. Care sunt schimbarile tinand cont ca aceasta editie va avea loc in America de Sud si nu in Africa?

“In afara de cateva schimbari majore in orar, aceasta editie nu va fi una total diferita fata de celelalte. Deoarece Dakar 2009 va avea loc in America de Sud trebuie avem tot echipamentul pregatit pentru a fi trimis cu o luna inainte de inceperea cursei, primul pas fiind aducerea vehiculelor in Le Havre.”

Teritoriul ales este nou pentru toti pilotii. Va egala acest lucru sansele participantilor, eliminand astfel avantajul celor care au mai concurat in Africa?
“Majoritatea pilotilor de top au mai mers si in America de Sud dar teoretic favoritii sunt aceeasi cu cei de anul trecut.”

Care sunt pilotii echipei KTM si care va sunt asteptarile legate de Marc Coma si Cyril Despres, potentiali favoriti ai acestei editii?
“Ne putem lauda cu Cyril Despres, Marc Coma, Jordi Viladoms si Alain Duclot, care vor concura in echipa de uzina. Pentru a castiga o cursa sunt necesare multe lucruri, daca pe hartie favoritii sunt la fel ca si anul trecut, eu va pot afirma cu siguranta ca atat pilotii nostri cat si motocicletele pe care le vor avea la dispozitie sunt totdeauna pregatite pentru victorie.”

Descrieti pregatirile necesare din punctul de vedere al unor piloti de uzina.
“Pilotii stiu ca aceasta editie va fi una foarte dificila pentru ei, se pregatesc intens atat psihic cat si fizic, mergand multe ore in saua motocicletelor si lucrand cu echipa. Momentan este aproape crucial sa ne organizam timpul ramas cat mai bine de aceea vor profita din plin de zilele ramase pentru a se acomoda cu terenul pe care vor il vor avea in Chile si Argentina.

Ce fel de presiune se afla pe echipea de uzina KTM, avand in vedere rezultatele foarte bune pe care le-a avut in ultimii ani?
“O presiune pozitiva pentru mine si echipa deoarece stim ca suntem pregatiti iar daca avem in vedere toata pregatirea efectuata, asteptam cu interes startul. Vom face tot posibilul sa ne indeplinim telurile si sa aducem glorie echipei, sponsorilor si nu in ultimul rand fanilor KTM.”

Din perspectiva unui pilot, care ar fi diferentele notabile ale acestei editii, desfasurata in America de Sud si nu in Africa?
“In mare parte ne vom confrunta cu majoritatea lucrurilor prezente si in Africa, multe dune de nisip si munti. In ziua a 7-a vom urca pana la o altitudine de 3250m. Terenul va fi predominant format din nisipuri, pamant sau diferite roci, o diferenta notabila fiind diversitatea bogata.”

Cat de important este aceasta cursa pentru imaginea companiei KTM la nivel mondial, aceasta reprezentand una dintre cele mai mari companii constructoare de motociclete din lume?
“Acestea sunt Jocurile Olimpice pentru cursele de tip raliu! Dakar 2009 va fi o cursa foarte interesanta la nivel global mai ales din cauza editiei din 2008 care nu a mai avut loc. Pentru KTM reprezinta una dintre cele mai importante evenimente ale acestui an. Din punctul de vedere al companiei nu suntem ingrijorati numai pentru echipa de uzina; vor lua startul 235 de piloti pe motociclete anul acesta iar peste 55 % din ei vor concura pe o motocicleta KTM. Pentru ca la sfarsitul zilei este vorba de cate motociclete vindem este esential sa avem rezultate cat mai bune in cadrul competitiilor si o legatura stransa cu clientela noastra.”

Alex, care sunt obiectivele tale pentru Dakar si sezonul 2009?
“Evident suntem priviti ca favoriti dar cu toate aceastea un prim obiectiv ar fi un podium numai cu pilotii echipei de uzina KTM. La un nivel mai personal pot declara ca imi doresc o atmosfera cat mai buna intre cei 20 de membri ai echipei si sa ajuntem cu totii la sfarsit sanatosi.”

Sursa:  Mircea Melinte (www.motoflash.ro)

Foto ©: KTM

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate