Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Cat ne costa polita RCA in 2009?


  02.12.2008

Romanii vor plati in 2009, pentru o polita RCA, cu pana la 40 de procente in plus. Motivul? Numarul accidentelor rutiere a crescut ingrijorator, iar costul pieselor de schimb si a manoperei la service a fost majorat direct proportional.
Noua companii de asigurari din zece au inregistrat pierderi masive in 2008, motiv pentru care acestea si-au regandit strategia. Cei mai multi asiguratori au pregatit deja pentru anul viitor o majorare a primei, cu pana la 20%, in timp ce altii au optat chiar pentru o crestere de 40 de procente fata de anul curent. Decizia vine ca urmare a crizei financiare internationale si este motivata de nevoia companiilor de asigurari de a avea suficienti bani la dispozitie pentru achitarea daunelor.
Sefii Comisiei de Supravaghere a Asigurarilor (CSA) au decis ca soferii care vor incheia polite RCA nu vor mai beneficia de reduceri de peste 25%, asa cum se intampla pana acum. Primele sase luni din 2008 au contabilizat o majorare a daunalitatii pe piata RCA cu aproape 40 de procente, survenita in principal pe fondul cresterii numarului de accidente rutiere. 6.000, fata de 4.000 cat s-au inregistrat in prima jumatate a anului 2007.

Bonus malus din 2010
Companiile de asigurari vor introduce si sistemul bonus malus, insa din ianuarie 2010. Conform acestei proceduri, soferii implicati in multiple incidente rutiere vor plati prima de asigurare chiar si de cinci ori mai mult fata de nivelul standard. In schimb, cei care vor evita accidentele se vor alege cu reduceri substantiale.
O alta modificare programata pentru ianuarie 2009 o reprezinta faptul ca politele RCA vor putea fi emise si in sistem electronic, urmand ca, din 2010, procedura sa fie exclusiv electronica.

Costul unei polite
Allianz Tiriac, OTP si Asirom vor creste in 2009 pretul unei polite cu 13 procente, in timp ce, Ardaf, Asitrans si Generali nu au decis inca daca il vor majora. Astfel, pentru un autoturism cu o capacitate cuprinsa intre 1400 si 1600 cmc, polita RCA incheiata la Ardaf va costa in jur de 220 de lei, in timp ce, aceeasi polita, va avea un pret de 432 de lei la Omniasig.
Finalul primului semestru din 2008 a relevat faptul ca asigurarile auto detin o pondere de 75% din totalul primelor brute subscrise din asigurari generale si ca volumul politelor a crescut cu 17 procente fata de acelasi interval al anului anterior.

[------------------------------------------------------------------- ]

Reprezentantii companiilor de asigurari sustin ca anul 2008 a adus o crestere a daunalitatii si implicit a tarifelor RCA. Fata de anul 2007, cresterea tarifelor RCA a fost cuprinsa intre 7% si 25%.

Traim in Romania si asta spune multe… deja cred ca majoritatea dintre noi sau obisnuit ca in fiecare an RCA-ul sa fie din ce in ce mai scump, oare in 2010 cat va ajunge?
Cred ca toata lumea stie ce inseamna RCA, si ca majoritatea celor care ne facem RCA, cautam cea mai ieftina asigurare, (ca de obicei cei mai ieftini sunt si cei mai neseriosi). In caz de accident saracu pagubit va alerga dupa bani mult si bine. La urma urmei si firma de asigurare isi urmareste interesul, iar interesul lor e sa nu te despagubeasca sau in cazul in care te despagubeste… devizul sa fie cat mai mic.

Sursa: www.4-cars.ro / Catalin Andries

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate