Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Riderii Ski-Doo se afirma in campionatul de snocross


Riderii Ski-Doo se afirma in campionatul de snocross
  03.12.2018

Sezonul de snocross AMSOIL Duluth National 2018-2019 a debutat în forță pe 23-25 noiembrie la Duluth, MN și a adus alături deopotrivă pe cei mai înfocați fani, cât și pe cei mai buni piloți de snowmobile din lume. Runda de deschidere de la Duluth, Minnesota (a 27-a ediție) reprezintă o adevărată tradiție pentru mulți rideri, familiile acestora și fani.

Cu toate că este doar rookie în clasa Pro, riderul Aki Pihlaja din echipa Boss Racing a turat la maximum snowmobilul sau Ski-Doo pentru „dansul” de vineri seară, prima zi a competiției. Din nou, partener oficial al evenimentului este FXR Racing, o companie din Manitoba renumită pentru liniile sale de îmbrăcăminte și accesorii pe segmentul dedicat iubitorilor de sporturi de iarnă și, în speță, snowmobile. Mulți pretendenți în campionatul Pro, inclusiv Kody Kamm, Peter Narsa și Elias Ishoel se bazează pe acest brand pentru sezonul de iarnă.

În cadrul raliurilor naționale de la Duluth nu s-au remarcat doar riderii Ski-Doo, ci și echipajele Polaris și Arctic Cat. Înlocuitorul lui Nick Lorenz (accidentat joi la genunchi) este pilotul profesionist RJ Roy pentru Polaris Racing. Acesta din urmă are 23 de ani și s-a impus în 2016 și 2017 în clasa Pro Lite, urmând să înceapă pregătirile pentru runda viitoare care se va desfășura la Jackson Hole după sărbătorile de Crăciun.

Boss Racing este o echipă de fabrică Ski-Doo deja consemnată în analele istoriei de snowmobiling și continuă să domine sporturile snocross an de an prin puternica alianța strategică cu Bombardier Recreational Products. Membrii echipei și-au consolidat poziția pe traseele de concurs cu ajutorul modelelor de snowmobile Ski-Doo de înaltă performanță. Încă din vară, echipa lui Jimmy John a anunțat că a extins colaborarea cu BRP Ski-Doo și va concura în turul național de snocross din acest an. Norvegianul Elias Ishoel și-a îmbunătățit starea de sănătate după accidentare și pare hotărât să repete performanțele care i-au adus victoria într-un mare campionat european în ianuarie și rezultate excelente în campionatul nord-american.

Runda 1 din seriile Campionatului de Snocross AMSOIL i-a pus față în față pe riderii Elias Ishoel și Lincoln Lemieux. Acesta din urmă, deși inițial a condus lejer, a pierdut podiumul în favoarea echipajului Boss Racing.

Dar cea mai bună veste pentru echipă a constat în rezultatul obținut de rookie Aki Pihlaja din Finlanda care s-a plasat pe locul 5 în ierarhie în urma celui mai mare eveniment de profil din viața sa. El s-a calificat din nou pentru finală duminică, în timp ce Ishoel și-a întărit poziția prin cucerirea locului trei pe podium în a doua rundă. Acest lucru înseamnă că Ishoel a părăsit Duluth ca fiind riderul cu cel mai înalt punctaj. Modelele de snowmobile Ski-Doo au fost puternice de la bun început, ambii riderii calificându-se pentru cursa Dominator.


În ceea ce privește riderii de snowmobile Polaris, merită să amintim echipa Hentges Racing care s-a pregătit intens pentru competiția dură din acest sezon de la Duluth. Kody Kamm vrea să recupereze titlul Pro pe care și l-a adjudecat în 2017. Din cauza unei ușoare prăbușiri spre sfârșitul rundei de sâmbătă, el a reușit să se plaseze doar pe locul 7. Duminică, evoluția sa pe circuit i-a adus locul 2, primul podium din sezon. Cu referire la snowmobilul Polaris pe care îl pilotează, Kamm a declarat că „este foarte confortabil și extrem de rapid; suntem pregătiți pentru un sezon grozav”.

Medaliatul cu aur al competițiilor snocross X Games 2017, suedezul Petter Narsa și-a propus să își consolideze statutul printre cei mai buni rideri Pro ai lumii, însă pista de la Duluth nu i-a fost favorabilă.

Concurenții snowmobilelor Arctic Cat, Christian Brothers Racing (Logan Christian, Jacob Yurk și Anson Scheele) au avut un start greu la Spirit Mountain. Christian a avut de înfruntat nu doar cele mai noi talente în snocross, ci și alți veterani ca el, ratând calificarea de duminică pentru finala Pro. Revenit în clasa Pro Lite, Yurk are o misiune dificilă în sezonul curent. Impunător în clasa Junior, Scheele a fost propulsat pentru 2018-2019 în clasa Sport, o clasa foarte aglomerată unde ii va fi greu să suplinească deficitul de puncte.

Pentru riderul Lincoln Lemieux, a 25-a aniversare va rămâne memorabilă întrucât a fost de neatins în cursa finală a weekend-ului. El a condus în primele 15 tururi impunând un ritm alert până când a fost depășit de snowmobilul Ski-Doo pilotat de Elias Ishoel. Pentru numeroși rideri, prima curbă a părut un mister greu de rezolvat, iar riderul Scheuring Speed Sports/Ski Doo/AMSOIL nu a fost o excepție.

Alți rideri de snowmobile Ski-Doo care și-au dovedit abilitățile sunt frații Patenaude, Leo și Hunter din echipa Ingles Performance care s-au confruntat în special cu Francis Pelletier (Ski-Doo) și Martin Moland (Arctic Cat).

Probabil că cel mai antrenant show a fost la clasa Pro AM Women, unde s-au impus concurenta Ski-Doo, Meghan Brodeur și concurenta Arctic Cat, Taven Woodie, doua vechi rivale.


Următoarele runde din campionatul național de snocross AMSOIL au loc în Jackson, Wyoming pe 7-8 decembrie.

 

 

 

Tag-uri

snowmobile, polaris, ski doo, snocross, arctic cat, brp,

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate