Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Criterii de alegere a troliului pentru ATV


Criterii de alegere a troliului pentru ATV
  23.04.2019

In primul rand, inainte de a opta pentru achizitionarea unui troliu trebuie sa tii cont de activitatea desfasurata. Pasionatii de off road care vor sa monteze pe ATV-ul din dotare un troliu pot avea in vedere cateva valori orientative legate de capacitatea cilindrica a ATV-ului si de masa proprie a acestuia.

De exemplu, pentru vehiculele de teren tip ATV de capacitate mai mica de 350cc se potrivesc troliile de capacitate 900 kg. Pentru un ATV 350cc - 500cc, puteti folosi cu succes un troliu de capacitate 1130 kg, iar pentru unul de capacitate peste 500cc puteti apela cu bune rezultate pentru un troliu 1360 kg. In schimb, daca detii un ATV sau un SXS utilitar cu masa intre 300 kg - 450 kg, preferabil este sa alegi un troliu 1800 kg.

In al doilea rand, este important sa faci diferenta intre troliile cu cablu confectionat din otel si cele cu cablu sintetic. Desi cablurile fabricate din otel se bucura de o popularitate mai larga, ele sunt destul de periculoase, in special daca se rup deoarece pot sa provoace rani serioase. Va sfatuim sa purtati manusi de fiecare data cand folositi aceasta unealta. Cablurile din fir sintetic devin de asemenea tot mai apreciate in randul utilizatorilor.

In continuare, trebuie sa acorzi importanta si lungimii corzii. Recomandat este sa hotarasti lungimea firului in functie de scopul in care vei utiliza dispozitivul: 18 – 25 m pentru tractari pe suprafetele de teren cu paduri dense, 33 – 45 m pentru spatiile deschise, 27 – 30 m pentru o varietate de situatii.

Multe modele de trolii pentru ATV de ultima generatie beneficiaza de telecomanda. Rolul acesteia consta in controlul dispozitivului astfel incat sarcinile sa fie indeplinite cu lejeritate. De aceea, poti considera ca telecomanda nu trebuie sa lipseasca din setul de livrare. Acest accesoriu poate fi wireless sau cu fir, ultima varianta masurand in general cam 3,7 metri. Optiunea wireless este tot mai des preferata deoarece ofera un plus de siguranta la actionarea troliului si permite efectuarea comenzilor de la o distanta considerabila.

Telecomanda: Este componenta care iti permite sa controlezi dispozitivul astfel incat sa iti indeplinesti sarcinile cu usurinta, prin urmare nu trebuie sa lipseasca din setul de livrare. Aceasta poate fi cu fir (ce masoara de obicei 3,7 m) sau wireless, optiune din ce in ce mai populara, intrucat asigura un plus de siguranta in momentul actionarii troliului, permitandu-ti sa dai comenzile de la o distanta considerabila.

Daca esti in cautarea unui troliu electric pentru ATV-ul tau cu un raport bun calitate vs. pret, iti recomandam sa alegi un troliu Warn. Nu este necesar sa mai bati drumul pana la un magazin din oras pentru ca poti selecta troliul potrivit si online.

 

Tag-uri

troliu atv, warn,

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate