Revolutia motocross: KTM prezinta motocicletele 2023 KTM SX si SX-F

Revolutia motocross: KTM prezinta motocicletele 2023 KTM SX si SX-F

19.05.2022

KTM Motorcycles a prezentat in cadrul recentei lansari de presa noul lineup de motociclete in 2 timpi pe injectie. Modelele 2023 KTM SX isi propun sa dea aduca un suflu nou pe piata, intalnind exigentele celor mai ambitiosi rideri. Constructorul austriac a precizat ca nu si-a schimbat abordarea in ceea ce priveste atingerea excelentei, lucru dovedit prin imbunatatirile la nivelul gamei sale motocross.

KTM domina scena motocross si supercross inca de la introducerea in 2015 a modelelor SX-F, iar acum intregul lineup a fost reinventat. Ultimele editii KTM SX primesc nu doar un outline fresh in termeni de sasiu, ci si o serie de upgrade-uri la nivel de motorizare, alaturi de cateva aspecte deosebite legate de SX-urile in 2 timpi.

Campionul mondial la MXGP, Jeffrey Herlings, si-a dezvoltat abilitatile de riding ca junior pilotand modele KTM SX, in timp ce poarta succesului in competitiile MXGP a fost deschisa de modelele SX-F, la bordul carora a cucerit 99 de victorii GP si 131 de podiumuri in 12 ani. Tony Cairoli are in palmares sapte titluri mondiale cu KTM 350 si 450 SX-F. Italianul si olandezul sunt cele doua vedete de Grand Prix care au adus nu mai putin de 126 de victorii generale in clasa regina, incepand din 2004, pentru KTM 450 SX-F.

In 2004 s-au format definitiile actuale pentru categoriile Campionatului Mondial FIM si in ambele clase MX2/MXGP, KTM a strans peste 600 de steaguri in carouri si peste 300 de victorii in competitiile de Mare Premiu. In raliurile AMA SX, motocicleta KTM 450 SX-F a obtinut cinci din ultimele sapte titluri 450SX datorita victoriilor, podiumurilor si eforturilor consistente ale riderilor Ryan Dungey si Cooper Webb pe stadioanele din America de Nord.

Pentru sezonul 2023, noile aditii in lineup-ul KTM SX in 2 timpi sunt: KTM 50 SX, KTM 65 SX, KTM 85 SX 19/16, KTM 125 SX, KTM 250 SX si KTM 300 SX.

  • MOTORIZARE

Tehnologia motocross in 2 timpi se afla intr-un moment istoric. Joaca cu jeturile, scurgerile de ulei, totul este de domeniul trecutului!

  • SASIU

Motorizarile inovatoare din gama in 2 timpi sunt intregite de un concept complet nou la nivel de sasiu, care maximizeaza geometria SX legendara prin crearea de puncte de contact mai bune pentru rideri si printr-o absorbtie mai eficienta a fortelor de impact.

  • ERGONOMIE

Caroseria, materialele si suprafetele de compact au fost innoite. Totul pentru a beneficia de control masiv, miscari mai naturale si aderenta superioara.

Gama 2023 KTM SX-F include modele in 4 timpi avansate din punct de vedere tehnic, construite pentru a depasi orice obstacol. Chiar si atunci cand conditiile variaza si regulile se schimba, un castigator nu este niciodata distras!
Cele mai radicale „arme” motocross in 4 timpi din familia KTM pentru noul sezon sunt: KTM 250 SX-F 2023, KTM 350 SX-F 2023 si KTM 450 SX-F 2023.

  • UNITATEA DE PUTERE

Motoarele in 4 timpi au fost fin tunate pentru performanta crescuta. Puterea utilizabila este mai larga datorita tehnologiei Quickshift si MTC cu optiuni de harti imbunatatite. In plus, aceste motoare sunt si mai usoare, mai compacte, cu un design optimizat pentru raspuns superior.

  • MANEVRABILITATE

Crearea noului cadru a fost urmata de dezvoltarea unui nou brat oscilant, subcadru, scarite pentru picioare si amortizoare. Rezultatul consta in manevrabilitate mai precisa, un raspuns mai rapid al sasiului, o mai buna absorbtie a energiei si o actiune mai previzibila a suspensiei in momentele culminante pe traseu.

  • CAROSERIE

Au fost imbunatatite punctele de contact, in cele mai mici detalii, de la airbox si caroserie pana la subcadru, protectii pentru cadru si husa pentru sa. Chiar si in cele mai extreme pozitii la pilotare, riderul se bucura de aderenta si control, precum si de miscarea mai libera , mai usoara si mai rapida.

Gama de motociclete KTM este disponibila si pe ATVRom Timisoara

Te-ar putea interesa si:

Bicicleta enduro GASGAS ECC 4

Bicicleta enduro GASGAS ECC 4 completeaza gama enduro eMTB a producatorului spaniol. Pedigriul de campion in Cupa Mondiala, cadrul de carbon dovedit in curse si cu triunghiul spate pe marime specifica livreaza o manevrabilitate superba pe cele mai du...

Citeste mai mult