2019 Kawasaki W800, combinatia perfecta intre vechi si nou

2019 Kawasaki W800, combinatia perfecta intre vechi si nou

07.05.2019

Dezvăluite în Europa la show-ul 2018 Motorcycle Live, motocicletele 2019 Kawasaki W800 Street și W800 Café au atras din prima admiratia a mii de fani datorita aspectului lor old-school. Versiunea W800 Café a fost de asemenea prezenta în cadrul 2018 EICMA. Mai accesibila decât modelul Z900RS, versiunea standard W800 se individualizeaza printr-o serie de modificări tehnice și de styling. Cele doua motociclete street si cafe sunt conforme cu directivele Euro4 și beneficiaza de un șasiu și frâne noi plus un disc spate, o surpriza pentru un model W. Totodata, aceste motociclete Kawasaki dispun de sistem ABS și de lumini LED.


O dovada că „originalul niciodată nu se demodează”, motocicleta 773 cm3 Kawasaki W800 Street alaturi de modelul CAFE au ca sursa de inspiratie modelul W1 650 care a fost lansat în 1966 si la vremea respectivă a fost vehiculul în patru timpi de cea mai mare capacitate construit de japonezi. Când a aparut pe piață, primul W1 a constituit un concurent serios pentru cele mai populare motociclete parallel-twin din UK, ca de exemplu Norton Atlas și Triumph Bonneville.

Seria W prezinta asemanari cu motocicletele retro britanice si revine în sezonul 2019 pentru a aduce în prim plan modelul Kawasaki cu motor cu cilindri în V pe răcire cu aer, o alternativă mai rezonabila din punct de vedere financiar la arhicunoscuta motocicletă Z900RS.

Chiar daca producția de motociclete de serie W a stat in umbra mult timp, acum iese iarasi din anonimat grație preferintei pentru stilul retro manifestata de numerosi rideri din intreaga lume.


Motocicleta W800 Cafe are in dotare un motor parallel-twin 773cc SOHC cu răcire pe aer cuplat la o cutie manuală cu 5 viteze, iar echiparea cu ambreiaj Assist and Slipper o diferentiaza de modelul care rula acum jumătate de secol.

Cu o putere maximă de 35kW, noile W800 Street și W800 CAFE cu aer retro sunt acum disponibile și pentru posesorii de permis A2 in cautarea unui partener manevrabil, cu look distins.

Constructorul Kawasaki a introdus pe piata modelul W650 în 1999, transformat mai târziu în W800 si care a ieșit din producție in 2016. W650/W800 si-a facut intrarea pe piață cu multa vreme înainte ca moda retro să atraga noi adepți. Producătorul japonez de top revine acum cu W800 CAFE pentru sezonul 2019 pe piața din SUA și Europa.

Lansarea motocicletei W800 a fost privită ca o reîntoarcere la modelul big bike japonez original W1, o veritabila sursă de inspirație și pentru alte motociclete de legendă ca de pilda Z1 sau sportiva Ninja H2.

Putem concluziona că linia de modele old-school a casei japoneze s-a îmbogățit cu o motocicleta cu specificații tehnice de invidiat, aduse la standardele prezentului pe de o parte si care, pe de alta parte, conservă styling-ul și nota auditivă autentice.
Printre tehnologiile implementate motocicletei W800 CAFE se numara motorizarea conformă Euro4, ambreiajul Assist and Slipper Clutch, Kawasaki Advanced Dynamic Analysis Designed Frame, farurile cu lumini LED etc.

Kawasaki Genuine Accessories (KGA) - pilotii au ocazia sa personalizeze motocicleta W800 CAFE cu o diversitate larga de accesorii pentru confort sau utilitate (Ergo-Fit, rack-uri pentru depozitarea bagajelor, mânere încălzite etc.).

Motocicleta 2019 Kawasaki W800 CAFE este disponibila cu schemele de culoare Metallic Magnesium Gray / Galaxy Silver.
Ca detalii premium, trecem în revistă luminile LED, ecranul multifuncțional LCD și sistemul ABS.


Cu cine concureaza W800? Principalii competitori sunt motocicletele Ducati Scrambler Cafe Racer și BMW R nineT, Triumph Street Cup, Royal Enfield.

In cazul in care motocicleta Kawasaki W800 va deveni la fel de populara precum celebrul model Z900RS, producătorul va putea adauga pe lista încă un model de senzație în stil retro.

 

Te-ar putea interesa si:

2024 Kawasaki Ninja 500

Ninja 500 este un sportbike nou in familia Kawasaki, care va atrage imediat atentia atunci cand il pilotati pe strazile aglomerate datorita styling-ului agresiv in stilul consacrat de Ninja. Tonul il da motorul in 2 cilindri 451cc capabil sa ofere pe...

CITESTE MAI MULT