2018 Yamaha Kodiak 450 - noul venit in familia ATV-urilor utilitare Yamaha

2018 Yamaha Kodiak 450 - noul venit in familia ATV-urilor utilitare Yamaha

14.06.2017

Divizia americana a Yamaha, Yamaha Motor Corp. USA, cea care produce in propria sa fabrica din Newnan, Georgia, anunta cu mandrie lansarea unui model integral nou de ATV (in esenta, utilitar). Combinand durabilitatea si fiabilitatea legendara Yamaha, cu manevrabilitatea de top si platforma de propulsie pe un sasiu versatil, noul ATV aduce tot ce e mai bun de la fratele sau mai mare, deja consacrat, Kodiak 700.

2018 Yamaha Kodiak 450 Front

Multa lume stie ca modelul Kodiak, lansat in versiunea 700 acum cativa ani, reprezinta segmentul recreational-utilitar, in care accentul a fost pus foarte mult pe utilitar, de aceea si noul-venit de 450 se axeaza foarte mult pe muncile grele in aer liber (in special in ferme si spatii industriale), fara sa neglijeze insa nici distractia, oferind utilizatorilor si momente recreationale in off-road, la capacitati ridicate.

“In acest an am decis extinderea gamei cu noul Kodiak 450, un ATV multifunctional, de dimensiuni medii, care depaseste decalajul unui entry-level, indreptandu-se catre utilizatorul cu experienta, prin confortul si increderea acordata in off-road”, a declarat Mike Martinez, vicepresedintele diviziei ATV/SxS al Yamaha Motor Corp.

2018 Yamaha Kodiak 450 action

In inima ATV-ului se regaseste un motor cu injectie - Yamaha Fuel Injection (YFI) -  421cc in patru timpi, SOHC, racit cu lichid. Cuplul si puterea, pe care producatorul deocamdata nu le-a dezvaluit, sunt livrate catre o transmisie Ultramatic V-Belt, cu treptele H, L, N, R, P si se poate selecta intre modurile 2WD si 4WD printr-o simpla apasare pe un buton. Yamaha se lauda ca ar oferi cea mai durabila transmisie CVT din industrie. Sistemul de selectare On-Command elimina orice ezitare sau alunecare, in timpul in care se produce angajarea, o caracteristica deja normala la unele vehicule produse de competitorii cu nume mari.

De asemenea, pe noul 2018 Kodiak 450 mai sunt oferite franarea de motor in toata gama de rpm, suspensia dubla reglabila A-arm, un sasiu cu o amprenta compacta si reflectie in confortul pentru utilizator, care va beneficia de o pozitie confortabila de pilotare si chiar in cazul celor cu o statura mai impozanta.

2018 Yamaha Kodiak 450 - noul venit in familia ATV-urilor utilitare Yamaha - atv Yamaha Kodiak

O foarte mare atentie a fost acordata si accesoriilor, mai ales ca vorbim despre un model pregnant utilitar, astfel ca ATV-ul a fost proiectat pentru instalarea usoara a accesoriilor originale Yamaha, inclusiv un nou troliu integrat, un kit de instalare placa de protectie a acestuia si cablajele aferente. Exista disponibile diverse accesorii, extensii pentru rack-uri, carenaje, dispozitive de fixare a armei, etc.

Yamaha ofera 2018 Kodiak 450 in doua versiuni, una de baza si una cu servodirectie incepand din aceasta toamna, fiind disponibile in urmatoarele scheme de culori: Armor Grey, Fall Beige combinat cu camuflaj (Realtree Camo) si Hunter Green, pentru modelul cu EPS, in timp ce versiunea de baza mai primeste si culoarea rosie.

2018 Yamaha Kodiak 450 Green

Te-ar putea interesa si:

Billy Bolt, de neoprit si in Romania – etapa 4 din Campionatul Mondial de SuperEnduro 2024

Marele Premiu al Romaniei a facut senzatie pe BTArena – Cluj si cu siguranta va ramane in istorie nu doar pentru debutul SuperEnduro-ului in tara, cat si pentru drama traita de piloti la fiecare colt al traseului – Motoclub-ul Haita Deva a reusit...

Citeste mai mult