Viitoarea runda SBK are loc in Italia

Viitoarea runda SBK are loc in Italia

24.04.2018

Calendarul stagiunii 2018 a Campionatului Mondial Superbike va bifa in curand runda de motociclism viteza de pe Autodromul International Enzo si Dino Ferrari, programata pentru 11 – 13 mai. Este a saisprezecea editie Superbike (din cele 31) care urmeaza sa se desfasoare pe acest circuit important din Italia. Circuitul Imola a fost martorul unor dueluri epice in fruntea a mii de spectatori, cum ar fi de exemplu lupta pentru podium dintre concurentul Ducati, Troy Bayliss si Colin Edwards (Honda) din 2002 sau cucerirea titlului de catre Max Biaggi in 2010, primul italian care si-a adjudecat mondialul in saua unei motociclete Aprilia.  Prima piatra a fundatiei circuitului lung de 4.930 metri, compus din zece curbe la stanga si sapte la dreapta a fost pusa in martie 1950, cu Enzo Ferrari asistand la eveniment.

Anul acesta, pasionatii motociclismului vor fi din nou martorii spectacolului SBK, unde protagonisti sunt de aceasta data pretendentii la titlu Jonathan Rea (Kawasaki) si Chaz Davies (Ducati), intr-un raliu unde regulamentul tehnic modificat ar trebui sa echilibreze batalia de pe pista intre toate Casele implicate.

Bineinteles, toata lumea din Romagna se asteapta ca riderul Marco Melandri sa isi valorifice potentialul pe circuitul de acasa. El este titularul recordului italian al victoriilor la Campionatul Mondial de Superbike, cu 22 de succese in palmares).

Campionatul Italian de Motociclism Viteza (CIV) se va desfasura tot pe circuitul Imola intre 22-24 iunie.

 

Viitoarea runda SBK are loc in Italia - superbike world championship

 

Viitoarea runda SBK are loc in Italia - motociclete

 

Te-ar putea interesa si:

2024 Kawasaki Brute Force 750 EPS

ATV-ul Brute Force 750 se bucura in sezonul 2024 de un update major si se remarca printr-un styling modern care contureaza performanta sa incredibila pe segment. Modelul de ATV Kawasaki de fata se distinge prin performanta sportiva la viraje, precum ...

Citeste mai mult