2015 KTM 1050 Adventure

2015 KTM 1050 Adventure

30.12.2014

Asa cum sugereaza si numele, KTM 1050 Adventure este o motocicleta special conceputa pentru a te aventura pe cele mai grele trasee. Eficient,agil si de incredere,acest model nu va va dezamagi.

Motocicleta are un motor de 1050cc, cu 2 cilindri, in patru timpi, aprindere prin scanteie, racit pe lichid. Pornirea este electrica si are o cutie de viteze in sase trepte. Alte caracteristici importante sunt:ABS-ul,controlul tractiunii,handguards,cockpit multifunction si suport pentru portbagaj.

Fata de “fratii” sai mai mari,KTM 1190 Adventure,KTM Adventure R 1190, KTM 1290 Super Adventure, are o capacitate cilindrica mai mica, insa este mai usor si are un consum mai mic de combustibil. Este o motocicleta extrem de competenta si bine echipata, la un pret atractiv. Este echipata standard cu control al tractiunii pe diferite moduri cu ABS. Sasiul are o geometrie deosebita si este foarte usor,9.8 kg, suspensia este bine echilibrata, care impreuna cu anvelopele premiate Tourance Next de la Metzeler permit o experienta placuta si confortabila in orice conditii si la orice viteza.

Actionarea precisa si puternica al franelor este asigurata de Brembo.Frana pe fata are doua discuri de 320mm cu patru pistonase fixate pe etrier si un disc de dimensiuni generoase, de 268mm, pe spate, asigurand distante mici de franare cu un control optim al motocicletei.

Combinatia remarcabila dintre un motor puternic si o greutate mica a motocicletei, 212kg fara combustibil in rezevor, KTM 1050 Adventure este plasata in topul motocicletelor din clasa sa in ceea ce priveste dinamica si raportul putere-greutate.

Diferite moduri pentru sistemele de asistenta pot fi selectate cu ajutorul unui comutator aflat pe partea stanga a ghidonului. Este foarte simplu si intuitiv selectarea modului din meniu, cu ajutorul a doua butoane de “sus” si “jos”. Afisarea informatiilor se afla pe doua ecrane LCD, unul central si unul in partea stanga si cuprinde:modul ride, temperatura ulei, turometru, viteza medie, consumul curent si mediu de combustibil si timpul pana la urmatoarea vizita la service.

Designul pistoanelor ale motocicletei 1050 Adventure este imprumutat din tehnologia Formula 1 si au o forma scurta si sunt foarte usoare. Sunt cu doi milimetrii mai mici in diametru in comparatie cu 1190 Adventure si cu 50 de grame mai usoare. Tehnologia DLC (Diamond-Like Carbon) este foarte rezistenta si durabila pe care KTM o foloseste la multe dintre piesele de motor (came, piston,etc).

Parbrizul este reglabil (+25mm) si variaza in functie de necesitate si pentru a se potrivi staturii dumneavoastra. Saua este realizata dintr-o spuma 3D, moale, dar care confera mai multa consistenta, oferind confort si pe perioade lungi. Indiferent daca doriti sa mergeti la mall, pentru a face cumparaturi sau sa treceti prin Alpi, atat dumneavostra cat si pasagerul veti ajunge la destinatia finala dispunand de confort complet.

Controlul tractiunii ofera trei moduri diferite de plimbare,Sport, Strada, Ploaie plus una optionala Off-road. Aveti posibilitatea si sa-l comutati pe Off pentru a va bucura de o propulsie maxima in orice moment, fara asistenta electronica.

In concluzie,KTM 1050 Adventure este cea mai usoara motocicleta din categoria sa enduro, este de asemnea puternica, versatila si vine insotita cu unul din cele mai bune pachete standard.

 

Specificatii tehnice 2015 KTM 1050 Adventure :

Motor : 2 cilindri,4 timpi, aprindere prin scanteie, racit pe lichid

Capacitate : 1.050cc

Alezaj x Cursa: 103 mm x 63 mm

Performanta : 70 kW (94 hp)

Cutie de viteze : 6 trepte de viteze

Suspensie fata cu o cursa de 185 mm

Suspension spate cu o cursa de 190 mm

Frane fata : doua discuri de 320mm cu patru pistonase fixate pe etrier

Frane spate : un disc de dimensiuni generoase, de 268mm,pe spate

Sistem de franare : Bosch 9M+ Two Channel

Transmisie : pe lant 5/8 x 5/16” X-Ring

Garda la sol : 220 mm

Inaltime sa : 850 mm

Capacitate rezervor : 23 l

Grautate cu rezervorul gol : 212 kg

Greutate maxima admisa : 440 kg

 

ATVROM SPORT - importator motociclete Aprilia, Honda, Kawasaki, Suzuki, Triumph, Yamaha

Te-ar putea interesa si:

CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

DECIZIE ASTEPTATA extrem de asteptata. Astazi, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis permiterea posesorilor de permise categoria B sa conduca anumite tipuri de motociclete, cu transmisie automata, cu cilindree maxima de 125CC si putere maxima de ...

Citeste mai mult