2014 Kawasaki Teryx 4 LE

2014 Kawasaki Teryx 4 LE

15.01.2014

Kawasaki aduce cateva schimbari interesante pentru modelul sau de side-by-side, Teryx 4 in 2014. Majoritatea schimbarilor vor privi puterea si suspensia, dar cele mai vizibile vor fi schemele de culoare bright metallic green si orange care acopera nu doar componentele din plastic ci si bratele de suspensie si amortizoarele de soc.

Cea mai mare schimbare se observa la nivelul motorizarii modelului din familia de SxS-uri Kawasaki. Motorul de 783cc V-Twin a fost tunat si acum aduce cu 8% mai multi cai putere. Dupa cum era de asteptat, se simte o imbunatatire si la nivelul cuplului – cu 10% mai bun decat la versiunea de anul trecut. Motorul original Teryx4 din 2012 avea 749cc, dar inginerii de la Kawasaki au crescut capacitatea la 783cc pentru modelul 2014. Alte schimbari la nivelul motorului includ un nou design al pistoanelor si o rata de compresie mai buna, de la 9:3:1 la 10:7:1. Pentru a aduce mai mult aer motorului V-Twin, Kawasaki a reproiectat tubul de admisie si cutia de aer. Inginerii au ajustat si transmisia CVT pentru a oferi riderului un feeling mai bun atunci cand apasa acceleratia, ajustare care aduce totodata si o franare de motor mai buna.

Chiar daca s-a mentinut cursa suspensiei la 203mm fata si 211 mm spate, UTV-ul Teryx4 vine cu amortizoare noi FOX Podium pe toate cele 4 roti. Aceste amortizoare de volum mare nu numai ca ofera riderului confort dar aduc si posibilitatea de ajustare inainte de a porni la drum. Amortizoarele spate pe ulei imbunatatesc totodata experienta generala de conducere, iar editia limitata Teryx4 aduce aceeasi culoare pentru amortizoare ca si a caroseriei. Astfel, modelul va fi bine asortat.

Nou pentru 2014 este si sistemul de faruri cu LED, care vor lumina mai puternic si vor reduce consumul de curent electric, iar SxS-ul vine echipat standard cu directie asistata electronic, foarte apreciata mai ales in situatiile in care riderul conduce cu inca doi pasageri in vehicul.

ATVROM - importator: ATV Arctic Cat, ATV Can-am Bombardier, ATV CF Moto, ATV Dinli, ATV Goes, ATV Kawasaki, ATV Linhai, ATV Suzuki, ATV TGB, ATV Yamaha.

Te-ar putea interesa si:

Snowmobile Lynx 2024 - caracteristici principale, upgrade-uri si design

Snowmobilele BRP Lynx 2024 ofera imbunatatiri in zona de sasiu si caracteristici aduse la ultimele standarde. Modelele din gamele Rave, Shredder, Ranger si Xterrain sunt special concepute pentru performanta prin zapada adanca, aproape intreg lineup-u...

CITESTE MAI MULT